Top 10: beste uitzicht vanaf je hotel balkon

4

Soms heb je een uitzicht waardoor je niet kunt wachten de gordijnen van je slaapkamer open te trekken. Wij verzamelden onze mooiste uitzichten uit het raam of van het hotel balkon. Plekken waar we alleen daarvoor al terug zouden komen, van 4 sterren hotels tot 1 dollar krakkemikkige bungalows allemaal met een “view to die for”.

In onze top 10 rubriek elke maand 10 reisfoto’s binnen een bepaald thema. 

Wadi Musa – Jordanië

Wadi Musa

Het Petra Gate Hotel in Wadi Musa was een prima basic hostel met een heerlijk dakterras. Lounge banken om op te hangen, kleurrijke kussen en een overkapping voor de broodnodige schaduw. Wadi Musa is het plaatsje waar je slaapt als je Petra,  een uitgehakte stad en een van de 7 wereldwonderen, bezoekt. Na een dag vol indrukken waarin we meer dan 30 kilometer liepen was het zo fijn om vers gedoucht de zon onder zien gaan over het dorp en de rotsformaties van Petra.

Cambodja – Koh Rong

Paradise Bungalows Koh Rong

De Paradise Bungalows waren nou niet echt paradijselijk te noemen. Zeker niet de budget versies waar gewoon hele stukken houten muur ontbraken. Maar we hadden een uitzicht waar Adam en Eva jaloers op zouden zijn. Zeker de bungalow waar we de laatste nachten sliepen, pal aan het strand. Het spierwitte Cambodjaanse zand, een blauwe zee en wuivende palmen allemaal vanaf onze veranda.

Vier duizend eilanden Mekong -Laos

Laos Balkon Uitzicht

Het mag dan een van de allergoedkoopste plekken zijn geweest waar we ooit sliepen (2 dollar per nacht) deze bungalow aan de Mekong had een onbetaalbaar uitzicht. Vanaf onze veranda met hangmat aanschouwden we het spel van licht en water over de Mekong en sloten Laos in ons hart.

Meteora – Griekenland

Meteora

In het donker in een nieuwe plek aankomen is niet prettig maar soms ontkom je er niet aan. Wanneer je ‘s ochtend wakker wordt en je raam open doet kan de verassingen des te groter zijn. Dit overkwam mij vanaf mijn hotelkamer in hotel Kosta Famissa. Ik zat midden tussen de indrukwekkende rotsen en zag uit het raam zelfs een van de kloosters van Meteora.

Fes – Marokko

Fes uitzicht

Ons hotel, Dar El Ouedghiri, in Fes Marokko was allerschattigst. Gehuigevestigd in en oude Riad en vol met kleurrijke en sierlijke details. Het dakterras vanaf waar de hele stad aan je voeten lag is de ideale plek om de dag te beginnen met een huisgemaakt ontbijt.

India -Taj Mahal

Taj Mahal Balkon Uitzicht

Onze reis door India ging niet altijd makkelijk. India “you hate it you love it” wordt niet voor niets vaak gezegd en ook wij vielen van de ene emotie in de andere. De staf van ons goedkope budgethotel was behoorlijk irritant maar we gingen zeker niet verplaatsen want dat uitzicht over de Taj Mahal, geweldig!.

St Julians – Malta

malta hotel balkon

Ook in Malta was ons hotel niks bijzonders. Zo’n keten hotel met honderden kamers die op elkaar lijken. Maar het was laagseizoen en we kregen een upgrade met een uitzicht over de baai. De wolken, de lucht, de bootjes perfect!

Toronto – Canada

Toronto

In Toronto sliepen we bij vrienden. Normaal gesproken zijn we niet het type reizigers dat een kamer in een wolkenkrabber wil/kan betalen. Maar nu zaten we frontrow over downtown Toronto. De eilanden aan de ene kant en de wolkenkrabbers aan de anders kant.

Lago aititlan – Guatemala

guatemala

Wij houden van hotels die een stapje extra doen om het hun gasten naar de zin te maken. Iguana Perdida in Santa Cruz heeft het helemaal begrepen. Een groot terras met hangmaten en dan dit uitzicht. Geen wonder dat we elke maaltijd hier aten.

boomhut – Laos

Gibbon Experience

Een van de meeste bijzondere uitzichten die we hadden was vanuit een boomhut op 30 meter hoogte. We sliepen hier tijdens de Gibbon Experience. Waar we ook keken om ons heen niks anders dan cloud forrest. Dit is echt een zijn met de natuur.

Overig

Tijdens onze reizen hadden we nog veel meer gave uitzichten maar meestal moet je er wel wat meer moeite voor doen dan uit het raam te kijken. Wat we ooit zeker nog willen doen is slapen in een wolkenkrabber hotel in Bangkok. Welke tips heb jij nog van hotels die je niet mag missen voor het uitzicht?

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 65 bezochte landen delen we graag af en toe onze bijzondere plekjes en mooie foto’s met jullie. Soms uit de oude doos, soms recente foto’s. Check ook onze andere top 10 lijstjes.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

4 reacties

  1. Wat een heerlijk artikel! Ik heb in Vancouver ook zo’n moment gehad… rechts de rockies, links de oceaan. Wat een fenomenaal uitzicht. En verder… alle lodges in Afrika die midden in de bush staan zijn goed. Rust. En elk moment kans op wild. Het idee alleen al.

  2. Ik had in Noorwegen uitzicht op de haven van Solvaeg (Lofoten) mét noorderlicht, dat was toch ook wel heel bijzonder. Dat ik tot halverwege mijn knieën in de sneeuw stond vergeet ik voor het gemak maar even 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.