Home / Inspiratie / Top 10 wateractiviteiten op reis en in Nederland

Top 10 wateractiviteiten op reis en in Nederland

10 leuke activiteiten die met water te maken hebben en die je op reis kunt doen. Welke wateractiviteiten raden we je aan om een keer mee te maken op reis?

En natuurlijk geven we je ook tips voor wateractiviteiten die niet alleen op reis kunnen maar wateractiviteiten in Nederland.

Wateractiviteiten

Dolfijnen spotten

Deze dolfijnen zagen we voor de kust van Lovina in Indonesië. Maar onze mooiste ervaring was met een troep dolfijnen die ongepland voorbij kwam tijdens onze duiktrip voor het eiland Zanzibar en waar we ook mee konden snorkelen.

Dichterbij huis kan je ook op verschillende plekken dolfijnen zien. Zo zagen we Fungie een beroemde dolfijn in Dingle, Ierland. Ook een hele mooi troep dolfijnen in Bretagne.

Zwemmen

Een hotel met een zwembad, wat een luxe voor het hele gezin. Zwemmen is één van de dingen die wat ons betreft echt bij vakantie horen. Dit mooie optrekje was in Guatemala.

Wist je dat er ook in Nederland een aantal waterparken zijn? Check hier de verschillende waterparken in Nederland.

Duiken

Duiken is een van die wateractiviteiten die ook kunnen in Nederland. Alleen ik vind duiken in het heldere blauwe en warme water wel echt veel leuker. Duiken maakt reizen nog eens extra leuk en het is bovendien erg verslavend. We hebben beide ons Advanced Open Water certificaat en hopen binnenkort onze 100e duik te maken. We kunnen dan ook niet wachten tot onze kleine dame oud genoeg is voor een PADI Junior.

Raften

Je hoeft helemaal geen dare devil te zijn om te gaan raften maar het mag natuurlijk wel. Raften is leuk, spannend en het laat je de wereld op een heel andere manier zien. Vaak kom je door mooie natuurgebieden en op plekken waar geen wegen zijn. We gingen raften in onder andere Honduras en Montenegro.

Snorkelen

De snorkelset zit standaard in onze tas. Snorkelen is een goedkope en heerlijke manier om van de zee te genieten. Het wordt dubbel zo leuk als er ook nog veel moois te zien is zoals deze schildpad.

Ook kinderen vinden snorkelen geweldig. Kleine visjes, krabbetjes en plantjes geven eindeloos plezier. Lees ook onze tips voor snorkelen met kinderen.

Tuben

Tuben = het op een opblaasbare band een rivier afdrijven. Heel relaxt en populair in onder andere Vang Vieng in Laos. Ook in Centraal-Amerika zijn er diverse rivieren waar je kunt tuben.

Kanoën

Wanneer er niet voldoende stroming is voor raften of tuben dan is kanoën een prima optie. Ook hier heb je weer het voordeel op plekken te komen die je vanaf de weg nooit zou zien. Zo bezochten wij per kano een Mong dorp in de buurt van Luang Prabang, Laos. Hier kleden de dames zich nog in traditionele kledij.

Ook in Nederland zijn er heel veel plekken waar je kunt kanoën. Bijvoorbeeld in de Biesbosch, op de Linge of in de Weeribben-Wieden. Ook erg leuk om te doen varen in de Ardennen bijvoorbeeld vanuit Durbuy.

Onsen

Voor de echte onsen-ervaring moet je naar Japan. Onsen zijn hete natuurlijk baden. Veel hotels hebben hun eigen onsen, je kan ook naar een openbare onsen. Lees wel eerst de regels voor onsen-etiquette want er komt meer bij kijken dan je denkt. Zo is het ieniemini handdoekje dat je mee krijgt niet bedoeld om je edele delen mee af te dekken maar om op je hoofd te leggen. Onze mooiste ervaring was terwijl het vroor en er sneeuw op ons haar dwarrelde lekker te badderen en sterren te kijken.

Lees ook onze tips voor een vakantie in Japan met kinderen.

Zeekajakken

Voor een echte vakantiework-out ga je zeekajakken. Door de golven is het soms hard werken maar je vaart langs de meest mooie kusten. In dit geval Dubrovnik, neem je waterdichte camera mee!

We gingen ook zeekajakken langs de kust van Bretagne en aan de costa del Sol.

Hotsprings

Hotsprings kan je overal vinden: van IJsland tot de zoutvlaktes van Salar Uyuni, bij de beroemde ruïnes van Machu Picchu of tijdens het lopen van het Annapurna-circuit. De hotsprings zijn vaak lokaal onderhouden en kosten weinig, nadeel is wel dat ze niet altijd heel schoon zijn. Een hotspring is een prima manier om van pijnlijke spieren of reiskwaaltjes af te komen.

Overig

Blijft er nog wat te wensen over? Zeker weten: wat dacht je van flyboarden? Een meerdaagse zeiltocht langs de Griekse Eilanden lijkt ons ook geweldig. Wat zijn jouw favoriete watersportervaringen en heb je nog tips voor ons?

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 60 bezochte landen delen we graag af en toe onze bijzondere plekjes en mooie foto’s met jullie. Soms uit de oude doos, soms recente foto’s. Check ook onze andere top 10 lijstjes zoals de leukste vervoersmiddelen in Azië en top bijzondere 10 eilanden.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top