Home / Nederland / Limburg / Tover Route Roermond, leuk en (bijna) gratis uitje tot 30 januari

Tover Route Roermond, leuk en (bijna) gratis uitje tot 30 januari

Ken je de Tover Route Roermond al? Een leuke wandeling door de stad Roermond. Het enige wat je nodig hebt, is een toverstaafje en die koop je al voor 2 euro. Wil je ook kans maken op de toffe prijs (een Nintendo Switch)? Los dan de toverpuzzel op.

Tover route roermond

Ik vind het op dit moment best lastig om leuke dingen te vinden om te doen met mijn dochter. Veel dingen zijn afgelast door de maatregelen of je moet een tijdslot reserveren. Vooral in het weekend en straks in de kerstvakantie zitten de populaire plekken gewoon vol.

De Tover Route in Roermond is lekker laagdrempelig en kan altijd. Het is buiten en je loopt deze op eigen tempo met je eigen gezin of wie je dan ook meeneemt. Het kost bovendien bijna niks! Ook altijd prettig in deze dure periode van het jaar. Al moet ik je wel waarschuwen! Je loopt door de binnenstad van Roermond, je wil vast binnen kijken in al die leuke winkels. Sterker nog, wij maakten er bewust een moeder-dochter uitje van, konden we lekker alvast gaan kerstshoppen. Zonder man die na twee winkels al uitgekeken is.

Tover route roermond

Wat is de Tover Route Roermond?

De Tover Route Roermond is een route door de binnenstad van Roermond. Op 15 plekken in de stad kun je in de etalage van de winkel met behulp van je “toverstokje” en je telefoon een muziekinstrument ontdekken. Het toverstokje laat het juiste instrument oplichten en met je telefoon kun je een deuntje afspelen. Die correspondeert dan weer met een letter op de plattegrond die je hebt gekregen. Heb je aan het einde alle letters gevonden, dan kun je het juist antwoord online doorgeven en maak je dus kans op een prijs. Deze muziekinstrumenten hangen gewoon in reguliere etalages van winkels.

Tover route roermond

Naast de 15 plekken waar je het juiste muziekinstrument moet rade,n zijn er ook nog een aantal tover etalages. Etalages van leegstaande panden die extra sfeervol zijn aangekleed. Hier kun je met je toverstokje iets laten gebeuren. Bijvoorbeeld ballen die de lucht invliegen, een figuur welke gaat bewegen of een dj set waar de lampen gaan branden.

Tover route roermond

Roermond is natuurlijk bekend vanwege het Outletcentrum, maar de Tover Route gaat echt door de binnenstad. Roermond is een oude vestingstad die in 1232 stadrechten kreeg en in de Middeleeuwen een belangrijk handelscentrum in de regio was. Dat zie je terug in veel mooie historische gebouwen in de binnenstad. Het was nogal een koude en mistige dag toen wij in Roermond waren, maar met alle lichtjes en kerstversiering deed de stad toch heel sfeervol aan.

Tover route roermond

Ook zijn er genoeg leuke winkeltjes te vinden in de binnenstad van Roermond, van bekende ketens tot conceptstores. Leuke winkels voor kids zijn bijvoorbeeld Billybob Kids en Speelgoedwinkel Het Hobbelpaardje. Voor baby’s, peuters en kleuters hebben ze leuke dingetjes bij de Kroost Kids Concept Store. Terwijl mijn achtjarige dochter heel hebberig werd van Gamemania, waar ze alvast bedacht welke spelen ze allemaal wilde hebben.

Tover route roermond

We hebben deze dag in Roermond dan ook gebruikt om alvast wat leuke kerstcadeaus in te slaan voor familie en vrienden en om onszelf lekker te verwennen op een moeder-dochter dagje.

tober route roermond

Je kunt de route van nummer 1 tot 15 volgen, maar ook kriskras door de binnenstad lopen, dat maakt niet uit. Wij zijn uiteindelijk zo’n vierenhalf uur bezig geweest met de route, winkelen en gezellig even lunchen. Gaat het je alleen om de Tover Route dan heb een ruim uur nodig, schat ik.

Je kunt de route nog lopen tot en met 30 januari, dus ook leuk om te doen in de kerstvakantie.

Tover route roermond

Wat is er nog meer te doen in Roermond met kids?

Naast winkelen en toveren maakten we ook nog een ritje in het reuzenrad. Deze vind je bij het Outletcentrum op loopafstand van de binnenstad van Roermond. Benieuwd wat er nog meer te doen is in Roermond? Onze blogger Esmeralda ging al eens een weekendje naar Roermond. Ze ondernam toen hele leuke activiteiten, zoals Adventure Golf in een pakhuis waar je ook een hapje kunt eten.

Ook bezochten ze Museum Het Cuypershuis, maakten een rondvaart met een boot en ze hebben een toffe hoteltip voor je! Ook voor leuke kindvriendelijke restaurants in Roermond, check je ons blog over een weekendje Roermond met kinderen.

Tover route roermond

We liepen de Tover Route in Roermond op uitnodiging van Limburg Marketing. Zoals je van ons gewend bent, delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top