Aan het strand in Trujillo

0

Trujillo is een mooie Spaans aandoende stad. Toch bleef ik niet in Trujillo zelf maar in Huanchaco. Vergelijk het maar met Scheveningen en Den Haag. In Huanchacho een vriendelijke hotel gevonden (Casa Suissa, een aanrader) met een grote book exchange. Verder zijn er veel restaurantjes lang het strand en ook een aantal cafés. In totaal ben ik zeven dagen in Huanchaco geweest waarin ik vooral veel boekjes heb gelezen op het strand, lekker heb gegeten (vooral het restaurant dat buiten een barbecue heeft) nog een paar biertjes heb gedronken met mensen uit het hotel of de vrijwilligersgroep uit Trujillo. Lekker relaxen dus. Twee maanden backpacken is toch echt wel anders dan een korte vakantie en op een gegeven moment wil je ook even pauze. Niet meer bustijden uitzoeken en elke nacht een andere slaapplaats maar gewoon even een vertrouwde omgeving.

Natuurlijk is er wel best veel te doen rond Trujillo en dit heb ik dan ook niet overgeslagen. Zo ben ik naar Chan Chan geweest de grootste adobe hoofdstad ter wereld. Of eigenlijk zijn het 7 steden van de verschillende Chimu koningen. Een hiervan is nu te bezoeken de rest niet. Ik vond het alleen een beetje te gerestaureerd.

Wat ik wel erg bijzonder vond zijn de Moche tempels de Huanco del Sol en Huanco de la Luna (zon en maan tempel) met verschillende verdiepingen. Overal zijn afbeeldingen geschilderd waarvan een aantal zeer goed bewaard zijn gebleven. Echt heel erg mooi en dan te bedenken dat nog niet eens alles opgegraven is. Er werden hier namelijk tempels over elkaar heen gebouwd. Dus om bij de oudere tempels en muurschilderingen te komen moeten de recente versies afgebroken worden.

Ook heb ik in Trujillo een illegaal museum bezocht bij een tankstation (adres staat in de Footprint, niet in Lonely Planet) waar in de kelder echt heel veel aardewerk potten te zien zijn van verschillende culturen langs de kust. De eigenaar geeft ook veel uitleg. Naar elke pot kan je rustig 5 min kijken, werkelijk alles is vastgelegd in aardewerk, geboortes, gevangenen en nog veel meer. In dit museum is meer te zien dan in de reguliere musea in Trujillo.

Deze week was eigenlijk de vakantie in mijn reis en ik ben dan ook zo lang mogelijk in Huanchacho gebleven. Maar uiteindelijk moest ik toch naar Lima omdat ik nog naar Nasca, Pisco en Paracas wilde gaan voordat ik weer neer huis moest.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.