Uitslagen enquête Gezinopreis

0

Wow, ik ben onder de indruk. Toen ik de enquête maakte voor Gezinopreis hoopte ik op honderd reacties, maar al na een dag zaten we daaroverheen.

En het gemiddelde cijfer een 8,2

Wat fijn om te horen dat wat begon als een hobby maar inmiddels dezelfde tijd kost als een baan (helaas zonder het salaris) nou door zoveel mensen gewaardeerd wordt. Herkenbaar, persoonlijk, praktisch en bruikbare tips, echte eerlijke verhalen zowel het goede als het niet goede en krijg er een fijn gevoel door is de positieve feedback die het meest gegeven wordt. Dat geeft ook hoop voor de toekomst. Want hoewel de cijfers van Google Analytics wel laten zien dat ons blog steeds beter gelezen wordt voelt dat echt niet hetzelfde als jullie feedback.

Als je nog mee wil doen dan kan: doe mee aan enquête. Doe je dat in dit weekend, dan ben je op tijd winnaarstrekking op maandagavond. Als je mee doet kan je namenlijk een leuk vakantiepakket winnen.

Ik dacht het wel leuk zo zijn om een aantal conclusies met jullie te delen. Bovendien kan ik dan ook meteen vertellen wat ik en mijn team van bloggers met jullie wensen gaan doen. Maar ook leggen we uit waarom we met sommige wensen op dit moment niks kunnen doen.

De gemiddelde Gezinopreis-lezer gaat vaak op reis

De gemiddelde Gezinopreis-lezer gaat ruim twee keer vaker op vakantie of een weekendje weg dan een gemiddeld Nederlands gezin (volgens NIPO).Ook leuk om te weten: 78% van jullie lezen graag over verre bestemmingen, maar in 2016 bleef 48% voor hun belangrijkste vakantie in Europa.

65% bezocht een bestemming naar aanleiding van onze blogs of is dat de komende tijd van plan

Wat ontzettend leuk om te horen, top! Uiteraard hoop ik nog veel meer lezers te mogen inspireren om één van die leuke plekken voor gezinnen te bezoeken.

Porto Negro

Een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk

Wat me opviel is dat de lezers van Gezinopreis een heel wisselende manier van vakantie vieren, maar ook een heel wisselend budget hebben. De groep die meer dan 8500 euro per jaar zegt uit te geven aan vakanties en weekendjes weg is net zo groot als de groep die minder dan 2500 te besteden heeft. Er gaan bijna evenveel gezinnen backpacken, flashpacken, met de eigen auto op vakantie, verblijven op één plek of gaan op een verre reis georganiseerd door middel van bouwstenen. Best wel lastig voor ons als bloggers, maar wel goed om te weten. Ook in andere vragen komt terug dat er blijvende behoefte is aan eerlijke informatie over de kosten van bestemmingen en ook aan tips voor goedkope vakantiebestemmingen.

gezin op reis luxemburg

Vakantiehuizen en vakantieparken zijn naast hotels ook populair

We schrijven vooral veel over hotels en af en toe over Airbnb en dat doen we goed, want de meeste lezers verblijven ook graag in een hotel of Airbnb met kinderen. Maar een grote groep (bijna de helft) kiest ook voor een vakantiehuis en ruim 1/3e voor een vakantiepark. We zullen zeker ons best gaan doen om ook hiervoor meer reviews te geven.

huisje huren in denemarken

Waarom je op Gezinopreis geen kamperen gaat vinden

We kregen ook een aantal verzoekjes om informatie over kamperen. Kleine kindvriendelijk campings in de natuur. Kamperen zal je niet gaan vinden op gezinopreis.nl. Eigenlijk is het er ooit mee begonnen dat ik zelf geen kampeerfan ben en het dus ook nooit doe. Vraag me waar een kindvriendelijk hotel aan moet voldoen en ik geef je direct 10 belangrijke voorwaarden. Over kamperen weet ik echt helemaal niks.

Toen Gezinopreis wat groter werd merkte ik al snel dat “vakantie met kinderen” door PR-bureau’s en bestemmingen als synoniem werd gezien met kamperen. Ik heb deze “gratis vakanties” afgeslagen omdat we ook maar beperkt vakantiedagen hebben. Dan laat ik liever zien dat je ook een stedentrip kunt maken met kinderen of op een verre reis kunt gaan.

Ik snap dat kamperen een betaalbare manier van vakantie vieren kan zijn. Sommige van onze vaste bloggers gaan zelf ook wel eens met het gezin op kampeervakantie. Maar inmiddels is het feit dat we niet schrijven over kamperen een onderscheidend vermogen geworden. Voor een hele mooie glamping locatie willen we nog wel een keer een uitzondering maken maar kamperen niet. Er zijn al genoeg familytravel- en mamablogs die zich hier wel op richten en die kunnen dat veel beter dan wij. Daar ben ik van overtuigd.

luxe huisje camping vendee

De navigatie van de site

De navigatie van de site is voor de meeste van jullie nog oké, maar een deel vindt de vindbaarheid van artikelen of onderwerpen niet helemaal top. Ook in de verbetertips krijgen we enkele opmerkingen over de uitstraling van de website. Helaas zit ik wel aan het maximum van wat ik zelf kan doen aan de site. Voor een echte make-over moet echt een site gebouwd worden en dat budget is er (nog) niet. Wat ik wel kan doen, is kleine wijzigingen maken en zorgen voor nog betere algemene pagina’s en een duidelijke menu-structuur.kindvriendelijk hotel curacao

 

Waar willen jullie dat we in 2017 over schrijven en wat gaan we daarmee doen?

Jullie hebben een enorme wensenlijst bij ons gedeponeerd. Genoeg om met onze zes gezinnen nog een paar jaar mee te vullen. Had jij gevraagd om nog meer Thailand, Italië en Israël dan heb je geluk: hier staan al verhalen over klaar. Ook aan Sri Lanka wordt gewerkt en op jullie verzoek komt hier zeker ook een budgetblog over. Natuurlijk volgen ook de verhalen over Zuid-Amerika nog verspreid over het jaar. Ook Scandinavië en dan vooral Zweden werd vaak genoemd en deze zomer gaat blogger Vera met haar gezin naar Noorwegen en Zweden. Algarve-liefhebbers hebben ook geluk want hier gaan we in het voorjaar een paar dagen naar toe en voor oktober staat Ierland op de planning. Verder staan er de komende tijd alweer veel weekendjes weg op de planning. Wij gaan zelf naar Gent en naar Hamburg in april. In mei gaan de andere bloggers met gezin naar Portugal, New York en de Ardennen.

wat-phra-that-chom-sak-chiang-rai

Aquileia basiliek Santa Maria Assunta

Maleisië, Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en dichterbij Oostenrijk, Bosnië, Griekenland en nog een heleboel meer wordt ook genoemd. We houden dit zeker in gedachten maar op korte termijn zie ik dat niet gebeuren.

Sommige van jullie vroegen ook om blogs die we al hebben. Zoals Talinn met kinderen, Cambodja met een baby, informatie over Zika, goedkoop vliegen, omgaan met de leerplicht en schoolgaande kinderen en meer algemeen landen zoals Denemarken en Costa Rica.

Daarnaast hebben we echt een heleboel nieuwe ideeën gekregen. Meerdere van jullie vroegen om meer onontdekte bestemmingen. Meer praktische artikelen over gezondheid, reizen met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen (laten 2 van onze bloggers nou kids hebben met behoorlijk verschil in leeftijd), meer kindvriendelijke hotels etc.. Top, we gaan zeker kijken over welke onderwerpen we kennis in huis hebben.

Nogmaals hartelijk bedankt!

Share.

Leave A Reply