Home / Inspiratie / Reisbloggen / Virtueel op reis met kinderen? Ga live op safari in Zuid-Afrika en andere belevenissen
Tanzania Safari

Virtueel op reis met kinderen? Ga live op safari in Zuid-Afrika en andere belevenissen

Op safari vanuit je luie stoel? Een bezoekje aan het Louvre vanachter je computer? Nu we niet op reis kunnen is een virtuele excursie het beste alternatief om toch de wereld te ontdekken. Ga virtueel op reis met je gezin!

Actueler dan ook en steeds meer plekken maken gebruik van de technologische mogelijkheden. Deze musea, natuurparken, dierentuinen en aquaria geven virtuele rondleidingen. Ontdek de hele wereld en doe inspiratie op voor wanneer we weer op pad kunnen.

Virtueel op reis met kinderen

Live mee op safari in het Kruger Park

Wij mogen dan wel thuis zitten, de wilde dieren hebben juist nu alle rust en ruimte. Ga virtueel op safari met de rangers van het Krugerpark. Via het YouTube-kanaal Wild Earth kan je elke dag mee met de rangers. Je rijdt dan live mee in de jeep en ze laten je alles zien wat ze tijdens hun tocht door het park tegen komen. Cas, het zoontje van onze Afrika-expert Esmeralda zit er elke dag klaar voor, compleet met safari outfit.

Mocht je nou direct inspiratie krijgen lees dan vooral ook ons blog over het Kruger Park met kinderen.

virtueel op safari

Virtueel naar Disneyland

Snak je naar een dagje pretpark? Kan je niet wachten tot je weer in de achtbaan zit? De verschillende Disneyland resorts in bijvoorbeeld Amerika en Parijs hebben diverse video’s online gezet. Zo ga je virtueel op vakantie.

Bekijk de parade of voor meer adrenaline kies voor een ritje in de achtbaan met 360 graden view! Gillen!

Virtueel bezoek aan Chili

Stel je voor dat je Chili vanuit een 360° -weergave bekijkt, zelfs als je vastzit in huis! Met de gratis app ‘Chile 360º‘ kan je op ontdekking in Torres del Paine Nationaal Park, de Atacama-woestijn en op het mysterieuze Paaseiland. Het enige wat je nodig hebt is een VR-Bril. Die zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo duur en de meeste werken prima samen met je mobiele telefoon. Zie hier aanbiedingen voor VR-Brillen.

Mocht je nog meer van Chili willen zien dan de natuur? Volg dan een virtuele rondleiding door het Nationaal Historisch Museum van Chili

Naar Chili met je gezin? Lees ook ons blog over San Pedro de Atacama met kinderen.

Lascar vulkaan beklimmen San pedro de atacama

Wandelen over de Grote Muur in China

De Grote Muur is een van de Zeven Wereldwonderen. Normaal gesproken moet je moeite doen om een stukje muur te vinden dat niet overlopen wordt door toeristen. Nu niet, de muur is helemaal leeg! Heel bijzonder om te zien. Maak via deze website een virtuele tour over verschillende stukjes van de Chinese Muur.

Lees ook ons blog over Beijing met kinderen.

Virtueel naar de Keukenhof

We hoeven niet altijd ver weg te gaan voor een virtuele reis. Normaal gesproken zou de Keukenhof nu open zijn. Jaarlijks komen hier honderdduizenden bezoekers. Dit jaar bloeien al die bloemen voor helemaal niemand.

Dat is natuurlijk ontzettend jammer en daarom komt de Keukenhof op hun YouTube kanaal met filmpjes die ons allemaal een beetje moeten opfleuren.

Keukenhof met kinderen

Virtueel op reis naar Engeland

Deze virtuele tour van Engeland is echt tof gedaan. Je kunt het beeld alle kanten uit bewegen en er is ook genoeg afwisseling. Van het bekende Londen tot de kastelen in Cornwall. In een kleine vier minuten ben je even helemaal weg geweest.

Yosemite National Park

Breng een bezoekje aan Yosemite National Park in de USA met Virtual Yosemite. Deze virtuele beleving komt compleet met geluid!

Virtuele tour door het Louvre

Een wandeling door het Louvre en dan niet elkaar weg duwen voor de Mona Lisa? Het kan met een virtuele tour door het Louvre. Je hebt wel Flash nodig op je computer voor deze tours. Ik zelf die gekeken over het oude Egypte, interessant en leerzaam!

1 reactie op “Virtueel op reis met kinderen? Ga live op safari in Zuid-Afrika en andere belevenissen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top