Home / categorie / Even voorstellen, de reistips van blogger Delphine

Even voorstellen, de reistips van blogger Delphine

Tijdens de zomervakantie aan de Belgische kust zag ik een oproep van Gezinopreis op hun Facebookpagina. Tikva was op zoek naar gastbloggers, dus schreef ik haar een mail om mij voor te stellen. Snel volgde een leuk Skype gesprek en kon ik aan mijn eerste artikel beginnen over Tokyo met de kinderen. Hoog tijd om mezelf dus even voor te stellen.

Reisblogger Delphine

Ik ben Delphine, getrouwd met Christophe en ons gezin is compleet met onze 8-jarige zoon Mauro en 4-jarige dochter Maïthé.

Reizen is zowat de leidraad in mijn leven. Als jonge meid trok ik graag met de rugzak rond naar Indië en Thailand en reisde ik naar Cuba, Mexico, Dominicaanse Republiek, Vietnam, Jordanië, Kenia, Marokko, Tunesië en Egypte. Ik wilde van mijn passie mijn beroep maken. Dus na mijn studies ben ik gestart als reisleidster bij TUI waarvoor ik in Marbella, Gran Canaria en Turkije mocht werken. Nadien ben ik 8 jaar aan de slag gegaan als stewardess bij TUI en Brussels Airlines waar ik ook mijn man heb ontmoet. Toen mijn man de kans kreeg om als piloot aan de slag te gaan bij Emirates Airlines, hebben we die kans gegrepen. Al 4 jaar wonen wij als Belgisch gezin in het zonnige Dubai. Het leven als expat in Dubai en de vele reizen die we kunnen maken met onze kinderen is hele verrijking.

Beroepshalve zijn we natuurlijk al heel verwend geweest door de vele nightstops in Europa bij Brussels Airlines en mijn man reist de hele wereld rond met Emirates. Vandaag willen wij onze kinderen zoveel mogelijk laten meegenieten van de vele culturen. Onze reisbestemmingen met de kinderen is een combinatie van natuur en cultuur op kinderrmaat. Wij reisden naar Seychellen, Bali, Sydney, Hong Kong en Tokio en de verschillende Verenigde Arabische Emiraten.

Onze top 3 bestemmingen met kinderen

Dubai

Aangezien we nooit eerder naar de Verenigde Arabische Emiraten waren gereisd, is hier wonen ook een stukje reizen en ontdekken voor ons.

Van op de top van de Burj Khalifa tot sandboarden in de woestijn, van kuieren in de kleurrijke souks in de oude stad tot fun slides in de vele waterparken. Voor kinderen is het hier paradijs!

Dieren spotten kunnen de kinderen in de onderwaterzoo in de Dubai Mall en in het aquarium in Atlantis! Honderden flamingo’ s zie je in Ras Al Khor Wildlife sanctuary. Gestrande waterschildpadden worden verzorgd in de Turtle Rehabilitation centre in Jumeirah en de jongsten kunnen de schildpadden voederen. De eerste week van December opent het grootste safaripark van de Verenigde Arabische Emiraten.

We hebben hier 3 grote waterparken: Wild Wadi, Aquaventure en Legoland waterpark voor de kleinsten tot 10 jaar. Aan amusementsparken geen tekort hier, er is Legoland, Motiongate met onder andere de Smurfen, Bollywood en IMG World of Adventures. Voor de allerkleinsten hebben we Mattel Playtown met Bob de Bouwer en Bandweerman Sam.

Naar het strand gaan is ook een heel andere belevenis. Voor de allerkleinsten zijn er de splash parks langs het strand en voor de oudere kinderen een opblaasbaar waterpark zo’n 20 meter verwijderd van de kustlijn.

Culturele uitstappen kunnen worden gedaan in de oude stad. Je kunt er een lokaal ontbijt of lunch nuttigen met Emirati die heel graag info geven over het leven als nomaden en de vestigingen van de parelvissers. Een abra boot neem je om van de textielsouk naar de goudsouk te varen. Hoogtepunten in de oude stad zijn het Dubai museum, de moskee, de eerste jongensschool, een origineel Emirati huis uit de tijd van toen en een historische wandeling in Rashidya.

De natuurlijke habitat is de woestijn en is een belevenis voor zowel jonge als oudere kinderen. De jongsten vinden het geweldig om kamelen zo dichtbij te zien en de oudere kunnen sandboarden of een buggy huren om te dunebashen.

Dubai is volop aan het uitbreiden voor de Wereld Expo van 2020 dus elke maand is er hier alweer iets nieuws te beleven.

Hong Kong

Hong Kong is door zijn verscheidenheid aan eilandjes een superleuke bestemming om met kinderen te bezoeken. Elke dag stond in het teken van een ander transportmiddel om de bezienswaardigheden te bezoeken

Op het hippe Hong Kong Island namen we het oude treintje op het steile track naar de Peak van het eiland.  Met de Ngong Ping 360 kabelbaan zweefden we 6 km lang hoog boven de Tung Chung Bay tot aan de Buddha. Verder namen we een kano om het paalwoning dorp Ngong Ping te bezoeken. De relaxte sfeer en strand vonden we op het autovrije Lamma eiland waar we heerlijk konden fietsen met de kinderen en genoten van heerlijke verse visgerechten. Hong Kong met kinderen zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Disneyland en Ocean Park.

Bali

Aangezien wij eigenlijk in een grote zandbak wonen, is Bali heerlijk genieten door de groene natuur. Voor onze kinderen willen we het reizen zo makkelijk en interessant mogelijk maken. Om de reisafstanden in de auto zo kort mogelijk te houden kiezen wij ervoor om in Seminyak en Ubud te verblijven. Het inhuren van een chauffeur bespaart je veel tijd aangezien het openbaar vervoer op het eiland tegenvalt. We kiezen de meest kindvriendelijke tempels om te bezoeken zoals Tanah Lot waar er aapjes vrij rondlopen en het uitzicht fenomenaal is en TirtaEmpul waar gelovigen zich massaal komen baden in het heilige water en de Goa Gajah met de grot.

We bezoeken het MonkeyForest waar honderden apen samen wonen en doen een ritje op een olifant in het Elephant Safari Park.

We drinken koffie gemaakt van de uitwerpselen van de Luwaken, eten de meest heerlijke rijstgerechten langs de vele rijstvelden. De kinderen zijn enorm onder de indruk van de vulkaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top