Home / Inspiratie / Reisbloggen / Even voorstellen: de reistips van blogger Leonie
costa rica

Even voorstellen: de reistips van blogger Leonie

Sinds een paar maanden ben ik een van de gastbloggers van Gezin op Reis. Tikva had op Gezin op Reis een oproepje geplaatst dat ze op zoek was naar gastbloggers voor haar website. Schrijven over onze reizen vind ik erg leuk dus ik heb mezelf aangemeld. Na een gezellige meeting met Tikva en de andere gastbloggers ben ik ook een van de gastbloggers van Gezin op Reis geworden.

Tijd om mezelf voor te stellen aan de lezers van Gezin op Reis.

Ik ben Leonie, getrouwd met Peter, woonachtig in de Randstad en moeder van 2 kinderen: dochter Resa van 9 jaar en zoon Viggo van 5 jaar.

Voordat we kinderen kregen hebben Peter en ik samen een aantal mooie verre reizen gemaakt. Na het krijgen van onze kinderen zijn we eigenlijk gewoon doorgegaan met de wereld ontdekken. Als ik onze reizen moet samenvatten in een paar steekwoorden: zon, warmte, actief, natuur, steden, rondreizen per huurauto, hotel of appartement.

Top 3 bestemmingen voor gezinnen volgens Leonie

Het is best lastig om een top 3 te geven van de bestemmingen waar we geweest zijn omdat elke bestemming wel iets bijzonders heeft.

Toch heb ik een top 3 gemaakt van bestemmingen die wij bezocht hebben met onze kinderen:

Verenigde Staten

De Verenigde Staten staat wat mij betreft op nummer 1 door de veelzijdigheid en de kindvriendelijkheid van dit enorm grote land. De eerste verre reis met onze dochter (toen 3 jaar) was naar Florida. In “sunshine state” Florida is zoveel te beleven voor gezinnen met kinderen: zon, zee, hagelwitte stranden, prachtige natuur en de bekende en minder bekende attractieparken. In Florida hebben we met onze dochter een (kleine) rondreis gemaakt waarbij we strand, natuur en attractieparken hebben afgewisseld.

We zijn nog een keer naar Florida gegaan toen onze zoon 3 jaar oud was. Ook voor hem was dit zijn eerste verre reis. De eerste week hebben we een huis gehuurd met een eigen zwembad. Een echte aanrader met kleine kinderen! En eigenlijk vallen de kosten voor het huren van een huis met zwembad best mee: de kosten voor het huren van een huisje in Nederland in het hoogseizoen zijn hoger. Deze reis naar Florida hebben we ook een kleine rondreis gemaakt en natuur en attractieparken afgewisseld.

Vorig jaar zijn we aan de westkant van Amerika geweest. We bezochten de steden Los Angeles en San Francisco en we hebben een week genoten op het eiland Oahu, Hawaii.

De steden Los Angeles en San Francisco zijn totaal verschillend en hebben allebei zijn eigen charme. In Los Angeles bezochten we de bekende plekken als: the Walk of Fame, het Hollywood sign, Disneyland California en fietsten we van Santa Monica naar Venice Beach.

In San Francisco maakten we een fietstocht over de Golden Gate Bridge en bracht de boot ons naar gevangeniseiland Alcatraz.

Vanaf Los Angeles is het 5 uur vliegen naar het eiland Oahu, Hawaii. Hoewel Oahu onderdeel is van de Verenigde Staten is ademt het een totaal andere sfeer.We bezochten Pearl Harbor en beroemde stranden, namen surfles en genoten van de prachtige omgeving

oahu

Costa Rica

Costa Rica stond al heel lang op ons verlanglijstje. In 2015 hebben we met onze kinderen van toen 4 en 8 jaar met een huurauto een rondreis gemaakt door dit prachtige land.

De natuur in Costa Rica is overweldigend mooi en er zijn veel activiteiten met kinderen te doen. We hebben schildpadden eieren zien leggen op het strand in Tortuguero Nationaal Park, we slingerden als apen in de boomtoppen van het regenwoud, maakten wandelingen door de natuur maar hebben ook heerlijk geluierd aan het strand.

Voor een afwisselende, sportieve reis met kinderen door een prachtig landschap is Costa Rica een echte aanrader.

Costa rica

Wintersport

Voordat we kinderen kregen waren we al fanatieke wintersporters. De sneeuw, het buiten actief bezig zijn en de gezelligheid van vrienden en familie zijn de ideale mix voor ons van de perfecte wintersportvakantie. Toen onze kinderen nog echt klein waren gingen ze al met ons mee op

wintersport. Oppas is dan wel even plannen maar wij hebben het geluk dat opa en oma ook meegaan en kunnen we de oppasdagen onderling verdelen zodat we allemaal genoeg kunnen skiën en snowboarden. Vanaf 4 jaar hebben onze kinderen skiles gevolgd. Ook hebben de kinderen allebei ter voorbereiding op de wintersport een skicursus gevolgd in Nederland bij Snowworld. Voor kinderen wel zo prettig om vooraf te weten wat skiën is en hoe het voelt om ski’s aan je voeten te hebben.

Hebben we nog reiswensen?

Ja natuurlijk! We hebben inmiddels al wat van de wereld gezien met en zonder onze kinderen maar er nog genoeg plekken waar we naartoe willen.

Een kleine greep uit onze wensenlijstje: met een camper door West-Amerika, de jungle van Suriname bezoeken, een winterreis naar Lapland of een lange periode door Australië rondreizen.

Reisdromen genoeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top