Overzicht van de landen die we hebben bezocht

Ben je benieuwd waar we allemaal geweest zijn. Als gezin of voor die tijd? Inmiddels is deze websites gezinopreis.nl welke in 2014 gestart sinds eind 2017 een volledige baan geworden voor Tikva. Maar deze site was nooit tot stand gekomen als de liefde voor reizen er niet al veel eerder was. In 2004 ging ze 2 maanden alleen op reis door Zuid-Amerika en in 2008-2009 gingen we samen 9 maanden op wereldreis.

We reizen graag en hebben ons niet laten belemmeren door het feit dat we ouders zijn geworden. Onze dochter ging met 10 weken al op haar eerste vakantie buiten Europa. Een weekje Curaçao. Met 6 maanden gingen we naar IJsland, Canada en de USA. Voor haar 4e verjaardag hadden we 24 verschillende landen in vier verschillende continenten met haar bezocht. Met als hoogtepunt een reis van 2 maanden door Zuid-Amerika.

Naast onze reizen samen gaan we nog solo op reis. Tikva bezocht meer dan 70 landen en Marcel meer dan 60 landen. Ook kiezen we soms voor een moeder-dochter vakantie of papa-dochter weekendje weg. Landen met een + hebben we samen met onze dochter bezocht, landen met een * zijn officieel geen zelfstandig land maar hebben we voor de volledigheid wel opgenomen.

Landen die we bezocht hebben

Europa: Andorra, België+, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Duitsland+, Denemarken+, Estland, Frankrijk+, Griekenland, Groot-Brittannië, Gibraltar*, Hongarije, Ierland, IJsland+, Italië+, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg+, Malta, Nederland+, Oostenrijk, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië+, Spanje, Macedonie, Montenegro, Rusland, Turkije+, Vaticaanstad,  Zweden+, Zwitserland

Azië: Cambodja+, China+, India, Indonesië, Japan, Laos, Maleisië, Myanmar+Nepal, Filipijnen, Singapore, Thailand+, Vietnam+

Midden-Oosten: Bahrein, Israël, Jordanië, Oman, Palestijnse gebieden*, Verenigde Arabische Emiraten+

Afrika: Egypte, Kenia, Marokko, Tanzania, Tunesië

Noord-Amerika: Canada+, USA+, Mexico

Midden-Amerika: Belize, Costa Rica, Curaçao+*, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama+

Zuid-Amerika: Bolivia+, Peru+, Chili+, Colombia+

Welke nieuwe landen gaan we de komende tijd bezoeken?

In 2017 gingen we 2 maanden op reis door Zuid-Amerika. We bezochten Colombia, Peru, Bolivia en Chili. Een echte droomreis en voor zowel onze dochter als Marcel waren dit 4 nieuwe landen. Voor Tikva twee nieuwe landen. Verder waren we dit jaar veel in Nederland, België, Duitsland en gingen een week naar Frankrijk. Ook op de planning is een week naar Polen wat voor onze dochter een nieuwe bestemming is. Of toch niet helemaal ik was zwanger in Warschau.

In 2018 zijn vliegtickets geboekt naar Thailand, Maleisië en Singapore. In de zomer hopen we of een stukje Balkan te doen of de Stan landen en dan ook voor ons iets nieuws te bezoeken.

Van welke landen dromen we?

Onze bucketlist is eindeloos en wordt nooit kleiner. Onze dochter wil heel graag op safari en hopelijk kan dit als ze wat ouder is. Mozambique of Namibie zijn de landen waar we van dromen maar Zuid-Afrika lijkt logischer. Ook Iran staat hoog op de wensenlijst. In Europa Albanië en Tsjechië.