Home / Nederland / Flevoland / Wandelen in het Kuinderbos, het Zeven Dwergenpad

Wandelen in het Kuinderbos, het Zeven Dwergenpad

Wandelen in het Kuinderbos? Er zijn hier hier meerdere routes speciaal voor gezinnen. Het Zeven Dwergenpad van 1,1 km en de 2,5km lange zandsculpturen route langs een aantal zandsculpturen in houten boxen.

Voor oudere kinderen is er de 5km lange GPS-route Harry Potter. Wil je juist dieren kijken volg dan het 3,1km lange familiepad Natuurpad De Kuilen met onderweg borden met dieren weetjes. Check hier alle routes in het Kuinderbos.

Ik koos met mijn dochter voor het zeven dwergenpad dat we combineerden met een extra stukje via de 3,1km lange blauwe burchtroute. Deze start niet bij de boswachterij maar bij de parkeerplaats aan de Hopweg.

Kuinderbos dwergenpad

Het Zeven Dwergenpad

Ik vroeg mij van te voren af of het Zeven Dwergenpad vergelijkbaar zou zijn met een kabouterpad. We hebben al diverse kabouterwandelingen gedaan in Nederland maar meestal haal je hiervoor een opdrachtenboekje en een kaboutermuts op.

Kuinderbos dwergenpad
Kuinderbos dwergenpad

Voor het Zeven Dwergenpad heb je helemaal niks nodig. We beginnen de route met een informatiebord en daarna is het makkelijk de bordjes te volgen.

Kuinderbos dwergenpad

Het leuke is dat we veel houtsculpturen tegen komen van dwergen. Mijn dochter holt de hele tijd enthousiast vooruit terwijl ik op mijn gemak door het bos loop.

Kuinderbos dwergenpad

We komen ook een opdracht tegen waar we vragen over dieren moeten beantwoorden, die prima zelfstandig te doen zijn voor een kindje van zeven. We lopen vrijwel de hele tijd door het bos over brede en vlakke paden. Je zou zelfs een kinderwagen mee kunnen nemen op deze route.

Kuinderbos dwergenpad

De route gaat ook langs de resten van de burcht van Kuinre. Hier besluiten we een extra stukje te lopen van de blauwe route die ook naar een mooi uitzichtpunt gaat. Kortom een leuke korte wandeling die ook geschikt is voor jonge kinderen.

Kuinderbos dwergenpad
Kuinderbos dwergenpad

Wat is er nog meer te doen in de omgeving van het Kuinderbos

Het kuinderbos ligt op de rand van Flevoland en Friesland. In een ruime twintig minuten rij je naar Urk of naar Heerenveen. In de directe omgeving zijn niet echt bijzondere activiteiten voor gezinnen. Meer tips lees onze blogs over:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top