Wat is er te doen in Hochfelden

0

Hochfelden is een klein dorpje in de Elzas. Voordat we op vaarvakantie in Frankrijk gingen, hadden we al gezien dat dit een mogelijke lunch of overnachtingsplek zou zijn. We konden alleen weinig vinden over Hochfelden Frankrijk, behalve dan dat er een bierbrouwerij is die tours doet. Nou is er eigenlijk ook weinig anders te doen in het stadje maar soms is het ook fijn om dat gewoon te weten. Dus daarom onze gids voor een middagje Hochfelden.

Hochfelden

HochfeldenBezienswaardigheden Hochfelden

Zodra je het dorp binnenloopt ruik je al de geur van het brouwproces. Sinds 1640 is hier de Météor Brewery gevestigd en worden hier diverse pilseners en speciaalbieren gebrouwen waarvan Meteor de bekendste is. Het is de oudste brouwerij van Frankrijk die nog steeds in productie is. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door de brouwerij maar alleen op afspraak.

Météor Brewery

In Hochfelden zit ook een het Musee du pays de la Zorn. Gevestigd in de voormalige synagoge van het dorp kan je nu wat leren over de joodse geschiedenis en over de bewoners van de regio, waarbij bijvoorbeeld lokale klederdracht en archeologische vondsten te zien zijn. Jammer genoeg zijn de openingstijden zeer beperkt alleen op zondagmiddag of voor groepen op afspraak.

Hochfelden heeft net als veel Elzasdorpjes een hoog schattigheidsniveau en dat maakt het heel geschikt voor een wandeling. Er zijn twee kerken (beide dicht tijdens ons bezoek) en bij de hoger gelegen kerk is een aantrekkelijke muurschildering te zien. Verder moet je gewoon je ogen goed de kost geven en ook omhoog kijken want veel huizen hebben leuke details.

Hochfelden

Hochfelden

HochfeldenOvernachten, eten & drinken en bereikbaarheid

Hochfelden ligt aan de rivier de Zorn en op 10 minuten lopen van het Canal de Marne au Rhin, waar je wanneer je zoals wij op bootvakantie bent, aan kunt leggen.

Er zijn in het stadje geen hotels wel zijn er een aantal restaurants. De meeste zijn op doordeweekse dagen alleen open voor de lunch. In het weekend kan je er ook terecht vanaf 19:00 voor het diner. Kom je buiten deze tijden dan heb je maar twee opties de afhaal pizzeria of het restaurant la Gare bij het treinstation. Wij hadden een beetje zo’n Nederlandse treinkantine in gedachten maar nadat verschillende lokale bewoners ons verzekerden dat het eten prima was, togen we toch die kant uit. Inderdaad: je kunt hier prima terecht voor Flammkuchen, pizza of een vleesgerecht.

Omdat Hochfelden aan de doorgaande treinbaan vanaf Straatsburg ligt is het met het openbaar vervoer zeer makkelijk bereikbaar.

Hochfelden
Hochfelden
Hochfelden
Hochfelden
Hochfelden
Hochfelden

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.