Home / Reisinformatie / Europa / Wat te doen in Lloret de Mar terwijl je kind feest

Wat te doen in Lloret de Mar terwijl je kind feest

Wat te doen in Lloret de Mar terwijl je kind aan het feesten is? Waar gaat deze post nu weer over? Gezin op Reis staat toch in het teken van exotische bestemmingen en authentieke en verrassende plekjes in Europa?

Klopt, maar vorige maand was ik voor een reisbloggers conferentie in Lloret de Mar. Zeker geen plek die ik anders als bestemming had gekozen. Ik wist niet of ik er over wilde schrijven, maar als de hoeveelheid semi-grappige opmerkingen en vragen die ik van mijn vrienden kreeg een graadmeter is dan zijn jullie stiekem ook best nieuwsgierig naar hoe Lloret nou echt is. Je leest dit nu toch dus laten we een spelletje spelen. Doe je mee? Oke ik laat je 10 foto’s zien.

Laten we een spelletje spelen!

lloret de mar

lloret de mar

lloret de mar

lloret de mar

lloret de mar

lloret de mar

lloret de mar

lloret de mar tuinen

lloret de mar eten

lloret de mar kasteelNou, wees even eerlijk. Spreken deze foto’s je aan? Hier wil je wel naar toe toch?

Nu vertel ik je dat al deze foto’s genomen zijn in Lloret de Mar. Ben je verbaasd? Ik was zelf in ieder geval wel verrast om zoveel mooie natuur  te vinden in en rondom de stad. De Santa Clotilde tuinen zijn echt een plaatje en de kleine baaitjes lagen er wel heel uitnodigend bij in de zon.

Het echte Lloret de Mar

Het waren juist de mooie stranden die de eerste toeristen naar de regio toe trokken. In de jaren 70 vond er een hotel boom plaats en toen werd de basis gelegd voor het huidige Lloret de Mar. Verschillende inwoners vertelden me dat er nergens anders aan de Costa Brava zoveel hotels zijn. De enorme concurrentie zorgt voor lage prijzen en zeker voor de wat oudere hotels zit er weinig anders op dan de doelgroep jongeren aan te spreken.

Bij Lloret denk ik direct terug aan de middelbare school, dit was waar de “stoere” jongens uit de klas heengingen en van de terugkwamen met de meeste wilde verhalen. Ik denk dat ik als tiener al te braaf was om hier heen te gaan, bovendien mocht ik van mijn ouders absoluut niet naar Lloret of Salou. In plaats daarvan gingen we naar Rimini.

Rimini
Deze foto zit vooral in dit artikel om te laten zien hoe slank ik ooit was 😉

Dezelfde jongerorganisatie waar ik toen mee op vakantie ging bestaat nog steeds en de slogan die gebruikt wordt, is ook weinig veranderd.

Lloret de Mar, hét partywalhalla aan de Costa Brava

Daar ging ik dus heen voor een conferentie, wel in het laagseizoen, dat zal zeker een enorm verschil zijn met de zomermaanden. Zo waren de stranden nog redelijk leeg.  Onder de toeristen op straat veel bejaarden en ouders die Lloret de Mar met kinderen bezoeken. Maar uiteindelijk was Lloret de Mar toch zoals ik verwacht had dat het zou zijn: Engelse vrijgezellenfeestjes, proppers, Friet van Piet en tatoeage-shops die reclame maken met teksten waar elke ouder nachtmerries van krijgt.

lloret de mar  vrijgezellenfeest

Lloret de Mar

Lloret de MarLloret de MarLloret de Mar

Maar ik weet al hoe ik het later aanpak: mijn dochter mag best naar Lloret de Mar maar dan gaan wij gewoon lekker mee. Een goedkope vakantiebestemming, veel zon en zoals je ziet, zijn er als je klein beetje moeite doet ook echt nog wel mooie plekken te ontdekken. Bovendien zit je super centraal in de regio Catalonië.

Alhoewel ze, als enigszins op mij lijkt, ze op haar 16e niks ergers kan bedenken dan met haar ouders op vakantie gaan en kiest ze een andere bestemming 😉

Tip: Lees ook onze andere blogs over Spanje, bijvoorbeeld over het vlakbij geleden Sant Feliu de Guixols of over de Mallorca, Ibiza, Madrid of de Canarische eilanden.

lloret de mar

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Lloret de Mar is een van de meest onwaarschijnlijke plekken waar ik ooit van had verwacht heen te gaan. Ik was hier voor een reisbloggersconferentie. Ik heb een Lloret Card gekregen waarmee ik gratis verschillende bezienswaardigheden kon bezoeken. Er was geen verplichting hierover te schrijven en ik deel uitsluitend mijn eigen mening. 

2 reacties op “Wat te doen in Lloret de Mar terwijl je kind feest”

  1. Mooie foto’s! En fijn om te zien dat de wat ruige Costa Brava ook in Lloret de Mar nog te proeven is… als je ernaar op zoek gaat:). In Santa Susanna was de kuststrook lang niet meer zo mooi.

  2. Haha, mooi aangepakt ook. Zo wilde ik het ook ongeveer doen alleen dan niet dat kinderen kunnen partyen terwijl jij iets anders doet. Ik ontken in mijn stuk (het is doordat Valencia er tussendoor kwam nog niet helemaal af) die ene kant van Lloret ook niet, maar benadruk daarna wel ook die andere kant met een mooie lijst dingen die je er ook kunt doen (met en zonder kinderen), steeds met foto. Mocht het toch nog te lang worden dan maak ik er alsnog 2 artikelen van, een van het Lloret zoals je dacht dat het was en een van die verrassende kant van Lloret. Want die is er echt ook! En het hotel waar ik zat vond ik ook echt een aanrader, zeker met kinderen. Mooie bovenste foto’s ook trouwens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top