Weekend Lille – onze favoriete momentjes

0

Het is al weer even geleden dat we in het Franse Lille waren. Ons weekend Lille was één van de laatste fijne zomerse dagen van afgelopen jaar. Met temperaturen die tot meer dan 30 graden opliepen, ontdekten we wat te doen in Lille op een hete zomerdag.

Nu het in Nederland echt winter is kijken we nog even terug met enkele van onze favoriete momentjes.

Avondfotografie

Lille is één van die steden die niet allen overdag heel mooi is maar ook ‘s avonds. Op het Grand Place is een gebouw met een trapje ervoor. Hier staan elke avond hobby fotografen en professionals om een mooie foto over het plein te maken. Ik stond er ook, misschien niet zo origineel maar wel leuk!

stedentrip lille

lille zomer

De zon

Als je een weekend Lille gaat doen, dan hoop je natuurlijk op zo’n heerlijk Frans zonnetje en dat kregen we. Na een week vol regen in Nederland was er niks fijner dan de zonnestralen je gezicht voelen verwarmen.

weekend lille

weekend lille

 

Fotoserie met onze dame

Onze kleine dame in haar prinsessenrokje. Papa was fietsen en mama en dochter liepen even door de stad. Meestal wil ze spelen, maar nu ging ze echt even zitten voor de foto’s.

Lille

Duifjes jagen in het park

Naast de Kathedraal van Lille is een klein parkje. Op een zomerse dag zit het hier vol met studenten die aan het chillen zijn, picknickende gezinnen en bejaarden die even een ijsje hebben gehaald. Genoeg eten te halen dus voor de lokale kerkduiven en daardoor ook genoeg te spelen voor de kinderen.

Het was een soort tikkertje. De duiven gingen zitten op de grond en van alle kanten kwamen kleuters en peuters aangehold. De duiven vlogen op en de kinderen stonden er schaterlachend bij.. totdat de duiven weer terug durfden, snel een hapje meepikten en daar kwamen de kinderen al weer aan. Grappig waarmee je je een uur kunt vermaken.

Wat te doen in Lille

 

Lekker ontbijten in het restaurant

Ik heb pas echt het gevoel een weekendje weg te zijn als ik ‘s ochtends wakker wordt en dan zo kunt aanschuiven bij een uitgebreid hotelontbijt. In Lille was sliepen we in het Ibis Styles en dit was precies een ontbijtje naar mijn smaak. Niet te veel keuze maar alles super vers. Croissants, zoete broodjes, gewoon brood en bagels. Heerlijk..

Weekend Lille

 

Parijs-Roubaix

In 2014 won Niki Terpstra als eerste Nederlander in 13 jaar Parijs-Roubaix en schoof zo aan in het rijtje van Peter Post, Jan Janssen, Jan Raas, Hennie Kuiper en Servais Knaven. De finish is op de wielerbaan van Roubaix, een 80 jaar oude openluchtbaan. Toen Marcel erachter kwam dat Roubaix een voorstad was van Lille, wilde hij per se de laatste 45 km van deze rit fietsen. Bijna 10 km kasseien denderde onder zijn wielrenfiets door. Dit jaar zal hij 160 km gaan fietsen op de dag voor de profwedstrijd. En we gaan met zijn allen dus weer terug naar Lille.

Parijs - Roubaix

Kasseienstrook van Bourghelles (***) en het Velodrome van Roubaix

 

Wil je zien wat er nog meer te doen is in Lille check ons filmpje of ons artikel Lille met kinderen.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.