Wijk: Ouseburn in Newcastle

Wanneer je Newcastle met kinderen bezoekt ga dan niet alleen naar het oude centrum maar ook naar de wijk Ouseburn. Hier zijn diverse leuke activiteiten speciaal voor gezinnen. Ouseburn was vroeger een industrieel gebied maar heeft de laatste jaren een make-over gehad. Het wijkje heeft een aparte uitstraling in een vallei met een riviertje. Maar je weet dat je nog steeds in de stad bent door de grote brug die boven je hoofd langs gaat.

In de zomer wordt hier het Ouseborn festival (in 2014 op 5 en 6 juli) met veel muziek, comedy, eten en veel familieactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er diverse  kunstenaars actief in de wijk.

Een van de eerste dingen die je zult zien als je richting de brug loopt is de Ouseburn Farm, een kinderboederij met dieren en planten. Kinderen kunnen hier uitleg krijgen over de natuur en het groeien van planten en dieren. In het nabijgelegen restaurant kan je de lokaal verbouwde groenten eten.

Vanaf dit restaurant vertrekken regelmatig tours door de Victoriatunnel. Deze tunnel werd in 1830 gebouwd om kolen te transporteren. Tijdens de 2e Wereldoorlog werd deze weer in gebruik genomen als schuilkelder voor 9000 mensen. Dankzij geluidseffecten voel je hoe het er hier aan toe ging tijdens een luchtalarm. Je kunt ook veel gebruiksvoorwerpen zien zoals de bedden waarop mensen toen op moesten slapen. Deze tour is voor jonge kinderen te eng maar oudere kinderen zullen het stoer vinden.

Een ander opvallend gebouw is de “Ship Inn”. Deze pub komt uit 1800. Voor de pub is een heuveltje dat in de zomer veel gebruikt wordt om te picknicken en relaxen. De bankjes die er staan zijn door een kunstenaar voorzien van aparte features zoals een gedicht of een metalen hart in plexiglas.

In deze wijk kan je ook Seven Stories vinden, een boekwinkel die tegelijkertijd ook een museum is. Jongere kinderen zullen zich hier helemaal uit leven met de verkleedspullen die er zijn. Voor oudere kinderen zijn de tentoonstellingen over diverse schrijvers leuk om te zien, zeker wanneer het om een schrijver gaat die ook in Nederland bekend is. Daarnaast is hier ook een café, kan je er lekker knutselen en heb je WiFi voor de ouders en goede verschoningsmogelijkheden voor je baby.

Verder zit in deze wijk ook nog Stepney Bank waar je kunt paardrijden. Niet zelf uitgeprobeerd maar volgens hun website hebben ze mogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden.

Meer weten over Ouseburn? bekijk dan de speciale website Ouseburn Newcastle en lees ons artikel Newcastle met kinderen. Je kunt makkelijk met dfds seaways naar Newcastle.

4 reacties op “Wijk: Ouseburn in Newcastle”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top