Home / Nederland / Workation met kinderen, thuiswerken en lesgeven op een andere locatie

Workation met kinderen, thuiswerken en lesgeven op een andere locatie

Een workation met kinderen in Nederland? Wij deden het tijdens de pandemie. Thuiswerken en lesgeven, maar dan niet in ons eigen huis, maar vanuit Landal de Bloemert. We zaten allemaal in deze rot situatie. Waarbij het maar afwachten is wanneer een echte vakantie weer kon. Toen thuiswerken en online les volgen voor veel gezinnen de norm was, was een workation een van de weinige dingen die wel kunnen. Natuurlijk volgden we de richtlijnen. Sterker nog, thuis ben je eerder geneigd bij bekenden langs te gaan en nu zijn we alleen met ons gezin.

Ga hier direct naar workation aanbiedingen:

Om even uit de eigen omgeving en de sleur weg te zijn en in andere natuur dan bij ons thuis. We hoopten wat rust te vinden. – Esmeralda

workation met kinderen

Een workation, oftewel werk en een vakantie met elkaar combineren. Het is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral bij zelfstandig ondernemers die zo’n week dan ook gebruiken om door te knallen aan een project en doelen te stellen. Of ze gaan juist met gelijkgestemden om te brainstormen en nieuwe inzichten te krijgen.

Voor een workation met kinderen, zeker in deze tijden, zijn dat wat te ambitieuze doelen. Zie de meerwaarde van een workation in Nederland vooral in het even uit de sleur zijn van thuis. Wandelen op plekken die je nog niet kent. Alleen al het in een andere omgeving zijn, geeft weer wat energie. Een speeltuin voor de deur. Weer wat leuks doen.

Sabeltandtijgerspoor

Wij hadden behoefte om even in een andere omgeving te zijn, even er letterlijk tussenuit. Met minder verplichtingen die je thuis hebt of thuis voelt. Even afstand van werk, huishouden, vaste patronen thuis en meer tijd en aandacht voor elkaar, meer family quality time. Een andere omgeving werkt dan al heel verfrissend en ontspannend.

En het gaf ons ook een echt vakantiegevoel. De voorpret, de spullen pakken, het vakantiehuisje inrichten, de omgeving ontdekken, lekker eten en uitgebreid tafelen. Ondanks de beperkingen in de dingen die je nu niet kunt ondernemen, gaf het ons allemaal veel nieuwe energie. – Elke

loonse drunense duinen

4 tips voor een workation met kinderen

Goede wifi

Een must voor wie thuis moet werken en lesgeven, is goede wifi. Op de meeste vakantieparken is de wifi gewoon prima, maar huur je een Airbnb in het bos, dan is dit wel iets om extra alert op te zijn.

Huisjes Landal de Bloemert

Boek een ruime woning met een prettige werkplek

Verblijven in een Tiny House, het klinkt zo aanlokkelijk. Geloof mij, je wil echt geen midweek of week met kinderen in een Tiny House zitten, terwijl je ook nog thuis moet lesgeven en zelf moet werken. Het is belangrijk dat jij en je kinderen een goede plek hebben om te werken. Bijvoorbeeld een slaapkamer met bureau of een grote eettafel. Wanneer de kinderen ’s avonds slapen, moet je wellicht ook nog wat uren maken. Dat kan natuurlijk niet als de kinderen op een slaapbank in de woonkamer slapen of als je een familiekamer in een hotel hebt geboekt. Daarom zijn vakantiehuisjes ook zo fijn voor een workation met kinderen. Daar heb je aparte slaapkamers en een woonkamer.

Landal de vlinderhoeve

Plan (eventueel met werk) hoe je de werkuren in gaat delen

Tijdens zo’n workation wil je het liefst tijd hebben om wat leuks te doen met de kinderen. Dat kan alleen maar als je de uren die je werkt wel echt door kunt knallen. Of dit lukt, is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel begeleiding je kind nodig heeft bij schoolwerk. Voor Marcel werkt het bijvoorbeeld goed om al vroeg om 6:30 uur uit bed te gaan en dan door te werken tot de lunch. Hij plant alle calls dan ook in de ochtend. In de middag vanaf 14.00 uur kan hij met ons mee en dan werkt hij in de avond nog een aantal uur.

Gourmetarrangement landal

Ik ben eigen ondernemer en kies er dan voor om wat minder uur te werken tijdens de workation. In de ochtend kan ik kleinere dingen doen terwijl ik help met schoolwerk en in de avond wel weer schrijven.

Andere ouders kiezen ervoor om niet alles samen te doen. Gaat de ene ouder met de kinderen wandelen, dan werkt de ander door. Zo heb je beide een extra lange en een kortere werkdag. Het hangt natuurlijk ook af van je werkgever en of je veel in calls zit of zelfstandig kunt werken. Vind je het allemaal toch lastig? Neem dan tijdens een workation een dag of middag echt vrij.

succesvol bloggen

Speeltuin en kindvriendelijk wandeling in de omgeving

De ideale plek voor een workation heeft een speeltuin voor de deur of op zijn minst veilig op loopafstand. Eentje waar je kinderen mooi even zelf kunnen spelen terwijl je zelf doorwerkt. Ook fijn als je zo de natuur inloopt met een fijn natuurgebied om de hoek. Wij kijken zelf ook altijd naar de mogelijkheid voor kindvriendelijke wandelingen in de buurt.

Om middenin de natuur te zitten, even een andere omgeving te zien, om nog sneller (ook bij slecht weer) geneigd te zijn om veel in de natuur te zijn, om weer eens ‘wat leuks’ te ondernemen – Mirella

landal t loo speeltuin

Vijf locatie tips voor een workation met kids

Nu zoveel dicht is, wandelen we ons rot en zoeken we graag een leuk speelbos op. Vooral Brabant en Drenthe blinken hier echt in uit. Parken waarvandaan je direct een natuurgebied of het strand oploopt zijn natuurlijk ook een pre. Een grote avonturenspeeltuin op het vakantiepark zelf is natuurlijk ook tof.

Landal Miggelenberg – Veluwe

Een van onze favoriete Landal Parken in Nederland. Een groot park maar met heel veel groen en privacy en mooie huisjes gelegen in het bos. Je loopt vanaf dit park echt zo de Veluwe op. Ook starten er hier veel fietsroutes. Een hele grote plus van Landal Miggelenberg is de geweldige speeltuin, hier kunnen kinderen zich eindeloos uitleven. Check hier de prijs en beschikbaarheid.

Landal miggelenberg speeltuin

Landal Orveltermarke – Drenthe

Nog een super fijn vakantiepark voor een workation met kinderen is Landal Orveltermarke, met een tof avontureneiland. Een wandelroute voor kinderen op het park en een MTB-oefenparcours dat ook leuk is voor kinderen. Museumdorp Orvelte met de korte kinderwandeling het Pad van Theodoor ligt om de hoek. Lees hier meer over Landal Orveltermarke.

Roompot Park Scorleduyn – Noord-Holland

Vanaf Roompot Park Schocleduyn loop je zo de Schoorlse Duinen in. Heerlijk uitwaaien aan zee en wandelen in het grote natuurgebied. Je kunt hier spelen in het speelbos of klimmen op de klimduin. Het kleinschalige park heeft moderne vierpersoonshuisjes. Check hier de beschikbaarheid.

Safari resort Beekse Bergen, Brabant

Slapen tussen de wilde dieren? Het kan ook nu. Hoewel het safaripark zelf dicht is, is het safari resort wel open. Je slaapt dus met uitzicht op de wilde dieren en kunt gewoon een wandeling maken over het resort langs de giraffen en neushoorns. Ook de prijzen zijn aangepast: check hier het aanbod.

Resort beekse bergen

EuroParcs Resort Brunsummerheide, Limburg

Europarcs Resort Brunsummerheide heeft een fijne speeltuin en een dierenweide. Je loopt vanaf dit vakantiepark zo de Brunssummerheide op, fijn de natuur in. Er zijn hier ook veel grotere en luxere woningen te huur. Bekijk hier het aanbod.

Europarcs vakantiepark zuid-limburg

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top