Ziplock bags, onmisbaar voor reizen met kinderen

2

Niet alle producten die onmisbaar zijn voor een reis met kinderen hoeven duur te zijn. Een van de producten die je volgens ons zeker mee moet nemen omdat ze je vakantie een stuk makkelijker maken ziplock bags.

Ziplock bags je weet wel die zakjes met sluiting waar je vloeistoffen in moeten als je gaat vliegen. Op onze eerste backpackreis met een baby naar een tropische bestemming kwamen we erachter dat je deze zakjes prima kan gebruiken om:

 •  Spullen ordenen, zoals kleine flesjes zonnebrand en muggenspray ook daarvoor gebruik je de ziplock bag op reis. Omdat je baby andere flesjes nodig heeft dan jijzelf neem je veel dubbel mee. Om gewicht te besparen kun je dus het beste kleine verpakkingen meenemen, maar die raken snel kwijt in je tas. Groeperen van zonnebrand voor jou en je baby maakt je tas overzichtelijk. O ja, als je echt heel cheap bent (of milieubewust): je kunt ook de restjes van ultrakleine verpakkingen tandpasta uit het vliegtuig of shampoo in het hotel meenemen.
 • Gevoelige of zoete spullen beschermen tegen regen en/of beestjes. Luiers wil je droog houden tot nadat je baby er iets in heeft gedeponeerd. Dit kan overigens prima met van die vacuümzakken om je wollen truien etc minder volumineus te maken. Melkpoeder is zoet en niet alleen je baby houdt daarvan, ook de mieren. En mieren in je melk is niet handig (mieren kunnen trouwens ook de moeilijkste routes vinden, zelfs als je de melk inpakt in een gewone plastic zak). Koekjes, biscuits en bananen zijn al net zo verleidelijk voor bijvoorbeeld gekko’s en muizen. Ook geld en munten, vooral van die oude bankbiljetten die bijna uit elkaar vallen, alsmede paspoorten, kunnen in zo’n handig zakje.
 •  Spullen juist vochtig houden: billendoekjes drogen snel uit, maar in een ziplockzakje blijven ze vochtig. Een zeepje kun je zo ook blijven gebruiken, zonder dat deze uitdroogt of dat je tas smerig wordt.
 • Ziplock bags op reis zijn ook erg handig om vieze geurtjes buiten houden. Stop de poepluier niet direct in de prullebak op je kamer of in je tas maar doe er een zakje omheen zo voorkom je ranzige geurtjes.
 • Souvenirs bewaren: wij hebben op Koh Rong een roos gekregen. Leuke souvenir en in een ziplockzakje blijft de roos heel of in ieder geval bij elkaar. Dit geldt uiteraard voor andere kleine souvenirs.

De maat die wij mee hadden was 13×17 cm en dit was voor het grootste gedeelte van het gebruik een perfecte maat. Een luier past precies en ook bananen, koekjes en etenswaren gaan er makkelijk in. Soms was het alleen net te klein dus op een volgende verre reis nemen we ook wat grotere exemplaren mee.

About Author

Marcel is een actieve papa die houdt van reizen en weekendjes weg. Voor gezinopreis.nl schijft hij over actieve vakanties met kinderen en onderwerpen zoals apps en geocaching.

2 reacties

 1. Tessa | ReiZenZo.nl on

  Ook voor grote kinderen zoals ik super handig! Haha, heb ze ook altijd bij me. Zelfs m’n toilettas is zo’n zakje… Scheelt toch zo weer 3 gram 😉

 2. kidstravelservice on

  Inderdaad heel handig op vakantie! Vooral om tubes billenzalf en zonnebrand in te doen, het voorkomt een hoop gesmeer in je rugtas als de dop er per ongeluk af gaat. En handig om je telefoon te beschermen tegen zandkorrels als je een dagje naar het strand gaat.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.