Home / Voorbereiding / Overnachten / Goedkoop hotel? Word Trivago hoteltester

Goedkoop hotel? Word Trivago hoteltester

We sliepen in een hotel in Rotterdam, voor 19 euro. Hoe dan? Als Trivago hoteltester. Je hoeft hier geen blogger voor te zijn, iedereen kan zich aanmelden.

Denk je dat het dan vast geen goed hotel kon zijn? Nee hoor: het hotel waar we sliepen heeft een 9,0 ranking op booking.com en een normale prijs van 86 euro zonder ontbijt. Een standaard kamer is ruim met boxspring, zithoekje en 42″ flatscreen televisie. Met badkamer met inloopdouche en toiletartikelen van Rituals.

Een supergoedkoop hotel als hotel tester

We kwamen er bij toeval achter dat deze optie bestaat. We gingen een avond uit eten met vrienden en wilden even kijken of een hotel een goed alternatief was voor terug rijden. Zeker omdat we de volgende dag weer in de Randstad moesten zijn. Het fijne van Trivago is dat je hier kunt zien hoeveel een hotel kost bij verschillende aanbieders. We selecteerden de data en kozen voor “goedkoopste optie”.

Helaas maakte ik niet direct een screenshot maar wat we te zien kregen zag er ongeveer zo uit als beneden. Het enige verschil was dat één van de aanbieders een flashsale had waardoor het hotel al afgeprijsd was naar 49,- euro, waar nog 30 euro van af ging als tester en er dus maar 19 euro overbleef.

Trivago-hotel-tester

Click hier om ook als hoteltester in Rotterdam te slapen (click op het bovenste hotel om de deal te zien).

Even voor de duidelijkheid: je betaalt dus als Trivago hoteltester zelf het hotel. Die weten immers niet dat je een tester bent. Nadat je de test hebt afgerond krijg je geld terug van Trivago.

hotel bangkok
trivago hotel tester

Trivago hoteltester, zo werkt het

We besloten dat dit absoluut een beter alternatief was dan terug rijden en meldden ons aan als tester. Dit doe je nadat je het hotel hebt geboekt.

Aanmelden is vrij simpel, alleen moet je de eerste keer wel een lange vragenlijst invullen. Vragen zoals: hoe vaak verblijf je in een jaar in een hotel, voor zaken en voor privé? In wat voor soort hotels verblijf je meestal in etc. Daarna moet je nog een aantal vragen invullen over de verwachtingen die je hebt bij het hotel waar je nu gaat slapen.

Abu dhabi airport hotel

Uiteraard mag je bij het hotel niet kenbaar maken dat je een tester bent. Ook worden nog wat tips gegeven zoals dat je moet onthouden welk kamernummer je had. Na afloop van het verblijf moet je binnen 4 dagen opnieuw een vragenlijst invullen. Deze vragenlijst is best lang en duurt zeker een half uurtje om in te vullen. Vragen zoals of het personeel aardig was, welke uitstraling het hotel heeft en checken of alles wat er op de kamer zou moeten zijn er ook was (waszak, kluisje etc). Tip! Die dit dus ter plekke.

De eerste keer als hoteltester moet je dus wel rekenen op 30-60 minuten om alles goed in te vullen. Maar daar verdien je dan wel een leuk bedrag mee. In ons geval 30,- euro maar ik zag ook testhotels waar je 83,- euro terug kreeg. Ook Trivago quality tester worden?

hotel newcastle

Leuke plekken waar je nu een hotel kunt testen

Lijkt het je ook leuk om een hotel te testen? Op dit moment zijn er in Nederland test hotels in Rotterdam en in Diepenheim.

Maar je kunt ook hotels testen in Australië, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Duitsland, USA, Nieuw-Zeeland en meer bestemmingen.

Ik heb alvast een paar mooie voor je uitgezocht. Het meeste geld terug krijg je als je verblijft bij La Scelta Di Goethe in Rome, maar dit hotel kost dan ook meer dan 1000 euro per nacht. Een betaalbaardere optie is het Domus Liberius. Als tester slaap je hier voor minder dan 50,- euro per nacht in Rome! Ook leuk, een weekendje naar Duitsland bijvoorbeeld Carathotel Düsseldorf City in Düsseldorf of maak gebruik van de vele goedkope vliegtickets dit najaar naar Madrid en slaap voor een paar tientjes in de mooie Madrid Central Suites.

(De test hotels waren actueel op het moment van publiceren, speel eventueel met de data om een test optie te vinden, het lijkt erop dat de Trivago Hotel tester optie in 2020 niet actief is)

6 gedachten over “Goedkoop hotel? Word Trivago hoteltester”

    1. Oh is er een minimum aan wat je moet reizen? Wij hebben de vragen gewoon ingevuld maar reizen natuurlijk ook heel veel (meer dan 30 hotelovernachtingen per jaar was geloof ik de hoogste groep en daar komen we makkelijk aan). Wat had jij? Misschien handig als ik dat er even bijzet.

  1. Wat een leuk idee, zeg. Nooit aan gedacht. Ik ga me zeker aanmelden. Ik moet wel zeggen dat ik laatst toch via Agoda goedkoper uitkwam op een hotel dan via Trivago. Dus desondanks dat ze beloven alles na te gaan, blijft het de moeite waard om ook te vergelijken met andere sites.

    1. Klopt hoor en wij hebben zelf bij Booking.com nog extra korting omdat we daar zo vaak boeken en dat neemt die ook niet mee in het vergelijk. Maar het is vooral handig om even snel een overzichtje te hebben. Als het een of 2 euro scheelt boek ik toch bij de makkelijkste en niet de goedkoopste maar soms is het wel 10 of 20 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top