Home / Chili met kinderen

Chili met kinderen

Is Chili met kinderen leuk? Het is sowieso een hartstikke mooi land met bijzondere natuur. Als onderdeel van een langere reis brachten we een week door in noord-chili. We bezochten San Pedro de Atacama en Iqueque met onze dochter.

Dit is waarschijnlijk niet dat deel waar de meeste gezinnen interesse in hebben. Paaseiland en ook Patagonië met kinderen blijft ook voor ons nog op de wensenlijst staan maar gelukkig hebben we een ander gezin gevonden die je hier meer over Patagonië kan vertellen.

Fietsen in San Pedro de Atacama

Chili is een stuk duurder dan andere landen in Zuid-Amerika bijvoorbeeld Peru en Colombia. Wel zijn de faciliteiten voor gezinnen met een baby goed. Zelfs in een klein plaatsje als San Pedro de Atacama kwamen we nog luiers, babyvoeding en andere benodigdheden voor baby’s tegen. Wel waren we verbaasd door het ontbreken van fietsverhuur met kinderzitjes.

Plan je reis naar Chili met kids

Jammer genoeg is juist onze zomervakantie een slechte reistijd in Chili. Door sneeuwval is het lastige mooie wandelingen te maken. Alleen het noordelijk deel is dan wel goed te bezoeken. Veel gezinnen die in de zomervakantie naar Chili gaan combineren het land met Peru en Bolivia. 

Chili is enorm langgerekt en kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Het enorme hoogteverschil maakt dat je goed na moet denken over het risico op hoogteziekte en je route zo moet plannen dat er voldoende tijd is te acclimatiseren. 

Lees meer
Lees meer

Waarheen in Chili met kinderen

Het noorden van Chili

Lees meer
Lees meer

Patagonie 

Lees meer
Scroll to Top