Home / Engeland met kinderen

Engeland met kinderen

Engeland met kinderen voor kastelen, heerlijk kneuterige huisjes en supervette attracties. Eigenlijk moet ik ook zeggen Groot-Brittannië met kinderen want naast Engeland hebben we natuurlijk ook Schotland en Wales als landen binnen het Verenigd Koninkrijk die absoluut de moeite van een verblijf waard zijn. Met Noord-Ierland erbij is Verenigd Koninkrijk met kinderen nog accurater. Veel van deze regio's hebben een heel eigen uitstraling en zijn stuk voor stuk geschikt voor een vakantie met het hele gezin. 

Voor een vakantie naar Groot-Brittannië met kinderen heb je verschillende mogelijkheden. Heb je weinig tijd, kies dan voor een stedentrip. Dankzij goedkope vluchten zijn heel veel leuke steden makkelijk te bezoeken. Londen met kids is favoriet bij veel ouders maar denk ook eens aan Belfast, Manchester, Liverpool, Leeds en Edinburgh. Slechts een kleine selectie van de leuke steden in Groot-Brittannië die met een directe goedkope vlucht bereikbaar zijn.

Een andere optie is de boot te nemen. Dit kan voor een nachtje, bijvoorbeeld met DFDS Seaways naar Newcastle. Maar je kan de boot ook kiezen voor een langere vakantie. Zo ging blogger Cindy met de Stenaline naar Engeland en bezocht daar onder andere de Cotswalds met kids.

Voor een langere vakantie naar Groot-Brittannië kan ik je adviseren te kijken bij het aanbod van SNP natuurreizen en bij Pharos reizen. Beide hebben ook routes speciaal voor gezinnen en doordat ze afspraken hebben met lokale hotels en met de bootmaatschappijen is het vaak ook nog voordelig daar te boeken. Wil je zelf de boot boeken kijk dan bij directferries hier kan je makkelijke alle rederijen vergelijken, check hier het aanbod

Ga je op eigen gelegenheid naar Groot-Brittannië vergeet dan niet van te voren de Visit Britain shop te bezoeken. Hier kan je entreekaartjes kopen voor attracties maar ook diverse regionale passen waarmee je flink kunt besparen op jullie vakantie. 

Plan je reis naar Engeland met kids

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Bestemmingen

Op basis van onze eigen ervaringen geven we je tips voor een aantal toffe bestemmingen om tijdens een vakantie in Engeland met kinderen te bezoeken. 

Londen met kinderen

Wij houden van Londen, dit is zo'n stad waar je niet uitgekeken raakt en zelfs na meerdere bezoeken is er veel te ontdekken. Londen met kinderen is weer een hele nieuwe ervaring zelfs voor wie de stad al kent. 

Lees meer
Lees meer

Engeland met kinderen

De meeste gezinnen die naar Groot-Brittannië gaan kiezen voor een vakantie in Engeland met kinderen. Dit is ook de regio die het makkelijkst te bereiken is vanuit Nederland. Er zijn vele dagelijkse vluchten, je kunt met de trein of neem je eigen auto mee op de ferry. Bezoek bijvoorbeeld Stonehenge, de kliffen van Dover of ga op roadtrip door het mooie binnenland. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Schotland met kinderen

Een vakantie in Schotland met het gezin is iets wat bij veel gezinnen op de wensenlijst staat. Je kunt er heerlijk wandelen en bijzondere kastelen bezoeken. 

Wales met kinderen

Ik was aangenaam verrast door Wales. Prachtige landschappen maar ook heel veel stoere activiteiten. Dit maakt Wales ook heel gaaf voor een vakantie met oudere kinderen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Noord-Ierland met kinderen

Noord-Ierland is prachtig! Dankzij de serie Game of Thrones is het toerisme de afgelopen paar jaar enorm toegenomen. Van kastelen tot bijzondere natuur, een roadtrip hier verveelt nooit.  Maar wist je dat Belfast ook gewoon een hele leuke stad is voor een stedentrip!

Lees meer
Lees meer

Kanaaleilanden

Misschien niet de eerste bestemming waar je aan denk maar de kanaaleilanden tussen Frankrijk en Engeland zijn ook echt de moeite om te bezoeken. 

Scroll to Top