Sri Lanka met kinderen, praktische tips en leukste bestemmingen voor gezinnen

Sri Lanka is een opkomend vakantieland voor gezinnen met kinderen. Sri Lanka met kinderen biedt namelijk genoeg afwisseling én is makkelijk bereisbaar. Bovendien is Sri Lanka zika vrij en komt er in Sri Lanka geen malaria voor wat ook een grote pre is voor een verre reis met jonge kinderen. 

Doordat Sri Lanka met kinderen steeds populairder wordt is er wel een nadeel. Vliegtickets zijn in het hoogseizoen vrij duur en ook treintickets moet je van te voren reserveren. Ook populaire kindvriendelijke hotels zijn in onze zomervakantie snel volgeboekt. Bewijs van de populariteit is wel dat je nu ook via TUI een vliegticket en hotel in Sri Lanka kan boeken. Je vliegt dan met Emirates en gezien de prijzen van een los vliegtickets zijn deze reizen best aantrekkelijk in prijs. Je kunt ook een starterspakket boeken met alleen een vlucht en 2 nachten hotel. Check hier het aanbod

In onderstaande artikelen geven wij graag onze ervaringen en tips voor een vakantie in Sri Lanka met kids.  

Kindvriendelijk hotel Polonnaruwa

Rondreis Sri Lanka

Tijdens een reis door Sri Lanka met kinderen kan je twee a drie nachten op één locatie verblijven. Dat klinkt als veel reizen, maar door de relatief kleine afstanden (en dus korte ritten) is dat prima te doen.

Blogger Mirella bezocht Sri Lanka in 2017 met zoon van 2 jaar (24 maanden) en ze hebben gedurende een maand zelfstandig rondgetoerd. Zo reisden soms maar 1 uur per dag (kortste afstand) terwijl de langste afstand slechts 4,5 uur was. En dat reizen ging ook nog eens in luxe: in Sri Lanka is het namelijk gebruikelijk om een privéchauffeur te huren of een taxi te pakken.

Kindvriendelijk hotel Goyambokka

Sri Lanka kan je een zeer afwisselende vakantie bieden. Van ronddwalen in oude ruïne-steden (Anuradhapura en Polowawara) tot tropische stranden, van Nederlandse vestingsteden (waaronder Galle) tot één van de mooiste treinreizen ter wereld dwars door de jungle en van olifanten en luipaarden spotten in Nationale Parken tot theeplantages in de bergen (Nuwara Eliya en Ella).

Tel daarbij op het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking en dan ben je vast (ook) overtuigd om naar Sri Lanka af te reizen.

Sri Lanka met baby of peuter

Ga je naar Sri Lanka met een baby of een peuter dan is het handig om te weten sommige bezienswaardigheden beste  ‘zwaar’ zijn (trappen, hitte, drukte) en niet buggyproof. Doekjes, poedermelk en luiers zijn in Sri Lanka overigens wel volop verkrijgbaar, dus daar hoef je geen zorgen over te maken. De lokale keuken is veel minder pittig dan bijvoorbeeld in Thailand. Er is altijd wel gebakken rijst met groente te krijgen net als fruit. 

Praktische tips voor je reis naar Sri Lanka met kinderen

Sri Lanka is het hele jaar door goed te bezoeken. Van mei tot oktober is de zee aan de Zuid- en Westkant  ruwer, iets om rekening mee te houden als je tijdens onze zomervakantie naar Sri Lanka gaat. Kies dan liever een strandbestemming aan de oostkust. 

Zijn je kinderen snel wagenziek dan is het slim om pilletjes of seaband armbandjes mee te nemen. Vooral rondom Kandy, Ella en Nuwara Eliya zijn nogal wat slingerwegen met haarspeldbochten. 

Waarom kiezen voor een familievakantie Sri Lanka
Een familievakantie naar Sri Lanka is hot. Uit het niets scoort het land hoog in lijsten als ‘beste vakantiekeuze 2017’.[...]

Leuke hotels in Sri Lanka

Op zoek naar een fijn kindvriendelijk hotel in Sri Lanka? We hebben ze voor je verzameld in onderstaand blog. Een ding om rekening mee te houden is dat het bij veel hotels in Sri Lanka niet mogelijk is met je creditkaart of pinpas te betalen. 

Kindvriendelijk hotel Sri Lanka, onze tips!
Heb je Sri Lanka uitgekozen als volgende familie vakantiebestemming, maar ben je nog op zoek naar kindvriendelijk hotels in Sri[...]

Bestemmingen Sri Lanka met kinderen 

Wat zijn nou de leukste bestemmingen in Sri Lanka met kinderen? Dat hangt natuurlijk ook af jullie persoonlijke interesses en wensen. Wij adviseren je om in ieder geval op safari te gaan. Sri Lanka is een van de beste safaribestemmingen buiten Afrika. Ook de bijzonder mooie treinreizen mag je niet missen. 

Bezoek de Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka
De verhalen over Kandy zijn wisselend; de één is lovend over de stad, de ander vindt het te druk. Omdat[...]
Welke safari kies je in Sri Lanka? Minneriya, Kaudulla National Park of Uda Walawe
Sri Lanka staat bekend om z’n veelzijdigheid. Van theeplantages tot bounty-stranden, en van treinreizen tot ruïne-steden. Daarbij mag een safari[...]
Nuwara Eliya, een niet te missen tussenstop met kinderen
De meeste reizigers slaan het stadje Nuwara Eliya in Sri Lanka over en reizen rechtsreeks met de trein van Kandy[...]
Ronddwalen in oude ruïnestad Anuradhapura
Veelzijdig Sri Lanka biedt zó veel dat reizigers vaak kiezen voor de route ‘Culturele driehoek’. Soms is een vluchtig bezoek[...]
Interview: Op wereldreis met je gezin
Heerlijk een half jaar op pad met je gezin. Sri Lanka, Indonesie, Australië, Canada en tussendoor nog wat bounty eilanden[...]
Ontdek Sri Lanka met kinderen
Sri Lanka is een ideale bestemming voor een rondreis met kinderen. Het is er veilig, malariavrij en het land is[...]