Sri Lanka met kinderen

Sri Lanka is een opkomend vakantieland voor gezinnen met kinderen. Sri Lanka met kinderen biedt namelijk genoeg afwisseling én is makkelijk bereisbaar. In onderstaande artikelen geven wij graag onze ervaringen en tips voor een vakantie in Sri Lanka met kids.  

Tijdens een reis door Sri Lanka met kinderen kan je  2 a 3 nachten op één locatie verblijven. Dat klinkt als veel reizen, maar door de relatief kleine afstanden (en dus korte ritten) is dat prima te doen. Blogger Mirella bezocht Sri Lanka in 2017 met zoon van 2 jaar (24 maanden) en hebben gedurende een maand zelfstandig rondgetoerd. Zo reisden soms maar 1 uur per dag (kortste afstand) terwijl de langste afstand slechts 4,5 uur was. En dat reizen ging ook nog eens in luxe: in Sri Lanka is het namelijk gebruikelijk om een privéchauffeur te huren of een taxi te pakken.

Sri Lanka kan je een zeer afwisselende vakantie bieden. Van ronddwalen in oude ruine-steden (Anuradhapura en Polowawara) tot tropische stranden, van Nederlandse vestingsteden (waaronder Galle) tot één van de mooiste treinreizen ter wereld dwars door de jungle en van olifanten en luipaarden spotten in National Parken tot theeplantages in de bergen (Nuwara Eliya en Ella). Tel daarbij op het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking en dan ben je vast (ook) overtuigd om naar Sri Lanka af te reizen.

Reisverhalen en tips Sri Lanka met kinderen

Ronddwalen in oude ruïnestad Anuradhapura
Veelzijdig Sri Lanka biedt zó veel dat reizigers vaak kiezen voor de route ‘Culturele driehoek’. Soms is een vluchtig bezoek[...]
Interview: Op wereldreis met je gezin
Heerlijk een half jaar op pad met je gezin. Sri Lanka, Indonesie, Australië, Canada en tussendoor nog wat bounty eilanden[...]
Ontdek Sri Lanka met kinderen
Sri Lanka is een ideale bestemming voor een rondreis met kinderen. Het is er veilig, malariavrij en het land is[...]