Duitsland met kinderen, leuk voor iedereen

Wil je naar Duitsland met kinderen dan is er keuze genoeg. Of je nu op zoekt bent naar een zomervakantie bestemming of meer interesse hebt in leuke uitstapjes en weekendjes weg vlak over de grens. Wij hebben gemerkt dat Duitsland heel divers is en bijzonder kindvriendelijk. De stadjes zijn leuk, de natuur is afwisselend en er is veel keuze aan gezinsactiviteiten. In Duitsland zijn genoeg kastelen voor je kleine “ridder” zoals het bekende kasteel Neuschwanstein welke Disney gebruikte als inspiratiebron. Bijna elk dorp heeft wel een speeltuin en grote attracties zoals pretparken en dierentuinen zijn meestal veel vriendelijk voor de portemonnee dan in Nederland. Dit maakt dat het in Duitsland gemakkelijk is om een dag te vullen met activiteiten die leuk zijn voor iedereen zowel ouders als kinderen.

We gaan meerdere keren per jaar naar Duitsland met onze dochter. Voor een dagje, weekend of kort vakantie. Een aantal ideeën voor een weekend weg of een vakantie in Duitsland met kinderen.

Steden en dorpjes over de grens

Wanneer je in het midden of oosten van Nederland woont is er een heel scala aan steden en dorpen in Duitsland welke je binnen 3 uur rijden kunt bereiken. Zoek je een stad voor een weekendje weg. Zowel Bremerhaven als Bremen hebben ons super positief verbaast. Met gave bezienswaardigheden voor het hele gezin. Bij mooi weer zijn de kleine dorpjes zoals Tecklenburg met vakwerkhuizen en mooie wandelingen in de omgeving ook een aanrader. Wanneer je er een kids dag van wil maken kijk dan eens naar uitjes zoals de dierentuin in munster of het wildpark in Reken.

Bremen en Bremerhaven

Hamburg

Het moezelgebied

De moezelregio is iets verder rijden en heel geschikt voor een midweek of vakantie in Duitsland met kinderen. Deze regio staat bekend vanwege de vele schattige dorpjes aan de rivier. Er zijn veel vakantieparken en hotels speciaal voor gezinnen. Kastelen, dierenparken en wandelmogelijkheden volop

Hessen

Hessen is de afwisselende regio in het midden van Duitsland. Op Frankurt na is het een gebied met veel relatief kleine stadjes en dorpen. Er is ruimte voor veel natuur. Bovendien is het gebied rijk aan geschiedenis en sprookjes verhalen. Dit maakt het dus erg leuk voor kinderen.

Overig

Duitsland heeft maar liefst 39 werelderfgoed bezienswaardigheden. Een groot deel hiervan zijn leuk met het hele gezin en vormen een mooie inspiratiebron voor een vakantie in Duitsland met kinderen. Zo heb je het bergpark Wilhelmshöhe vol watervallen, prachtige tuinen en een landhuis. Ook diverse oude binnensteden staan op de lijst en zelfs volledige steden zoals de Hanzestad Lubeck.