Duitsland met kinderen, leuk voor iedereen

Wil je naar Duitsland met kinderen dan is er keuze genoeg. Of je nu op zoekt bent naar een zomervakantie bestemming of meer interesse hebt in leuke uitstapjes en weekendjes weg vlak over de grens. Wij hebben gemerkt dat Duitsland heel divers is en bijzonder kindvriendelijk. De stadjes zijn leuk, de natuur is afwisselend en er is veel keuze aan gezinsactiviteiten. In Duitsland zijn genoeg kastelen voor je kleine “ridder” zoals het bekende kasteel Neuschwanstein welke Disney gebruikte als inspiratiebron. Bijna elk dorp heeft wel een speeltuin en grote attracties zoals pretparken en dierentuinen zijn meestal veel vriendelijk voor de portemonnee dan in Nederland. Dit maakt dat het in Duitsland gemakkelijk is om een dag te vullen met activiteiten die leuk zijn voor iedereen zowel ouders als kinderen.

We gaan meerdere keren per jaar naar Duitsland met onze dochter. Voor een dagje, weekend of korte vakantie. Ik deel een aantal ideeën voor een weekend weg of een vakantie in Duitsland met kinderen.

Vakantie boeken naar Duitsland?
  • Landal heeft diverse mooie parken zeker in de Moezel, de Eifel en de Harz. Bekijk hier het aanbod in Duitsland
  • Betaalbare actieve vakanties in Duitsland met SNP natuurreizen.

Steden en dorpjes over de grens

Wanneer je in het midden of oosten van Nederland woont is er een heel scala aan steden en dorpen in Duitsland welke je binnen 3 uur rijden kunt bereiken. Zoek je een stad voor een weekendje weg. Bij mooi weer zijn de kleine dorpjes zoals Tecklenburg met vakwerkhuizen en mooie wandelingen in de omgeving ook een aanrader. Wanneer je er een kids dag van wil maken kijk dan eens naar uitjes zoals de dierentuin in munster of het wildpark in Reken.

Bremen en Bremerhaven

Zowel Bremerhaven als Bremen hebben ons super positief verbaast. Met gave bezienswaardigheden voor het hele gezin. Beide steden zijn ideaal voor een weekendje Duitsland met het gezin en hebben ook indoor activiteiten. 

Hamburg

Havenstad Hamburg is heel goed bereikbaar met de trein. Dit is echt een leuke stad voor een weekendje Duitsland met kids. 

Het moezelgebied

De moezelregio is iets verder rijden en heel geschikt voor een midweek of langere vakantie in Duitsland met kinderen. Deze regio staat bekend vanwege de vele schattige dorpjes aan de rivier. Er zijn veel vakantieparken en hotels speciaal voor gezinnen. Kastelen, dierenparken en wandelmogelijkheden volop maken dat je je hier nooit hoeft te vervelen. 

De Eifel

Houden jullie van wandelen en fietsen ga dan naar de Eifel met kinderen. In en rondom Nationaal Park eifel kan je heel goed actief bezig zijn. 

Hessen

Hessen is de afwisselende regio in het midden van Duitsland. Je hebt er de grote stad Frankfurt maar verder bestaat het gebied vooral uit relatief kleine stadjes en dorpen. Er is ruimte voor veel natuur. Bovendien is het gebied rijk aan geschiedenis en sprookjes verhalen. Dit maakt het dus erg leuk voor kinderen. De regio Hessen is erg groot dus in plaats van alles in een keer te willen doen kan je betere concentreren op een klein deel. Wij gingen meerdere keren een lang weekend naar deze regio. 

Harzgebergte

Het Harzgebergte is een van onze favoriete regio's in Duitsland. Wat is het hier mooi! Echt een perfect gebied voor wie wil wandelen en fietsen. Er zijn bijzondere dingen te doen zoals een ritje met een stoomtrein en er zijn leuke kleine dorpjes. 

Het zwarte woud

Ook het zwarte woud is een top regio voor gezinnen die graag sportief bezig zijn.

Hannover en omgeving

Wel eens aan Hannover gedacht? Deze leuke stad en omgeving heeft veel te bieden voor gezinnen. Zoals diverse historische stadjes met mooie oude centra en veel vakwerkhuizen.