Home / Duitsland met kinderen

Duitsland met kinderen

Wil je naar Duitsland met kinderen, dan is er keuze genoeg! Of je nu op zoekt bent naar een zomervakantiebestemming of juist meer interesse hebt in leuke uitstapjes en weekendjes weg vlak over de grens...

Duitsland is heel divers en bijzonder kindvriendelijk! De stadjes zijn leuk, de natuur is afwisselend en er is veel keuze aan gezinsactiviteiten. In Duitsland zijn genoeg kastelen voor je kleine 'ridder' zoals het bekende kasteel Neuschwanstein welke Disney gebruikte als inspiratiebron.

Bijna elk dorp heeft wel een speeltuin en grote attracties zoals pretparken en dierentuinen zijn meestal veel vriendelijker voor de portemonnee dan in Nederland. Dit maakt dat het in Duitsland gemakkelijk is om een dag te vullen met activiteiten die leuk zijn voor zowel ouders als kinderen.

Zelf gaan we gaan meerdere keren per jaar naar Duitsland met onze dochter. Voor een dagje, een weekend of korte vakantie. Ik deel een aantal ideeën voor een weekend weg of een vakantie in Duitsland met kinderen.

Neanderthal duitsland

Vakantie boeken naar Duitsland?

  • Landal heeft diverse mooie parken zeker in de Moezel, de Eifel en de Harz. Bekijk hier het aanbod in Duitsland.
  • Betaalbare actieve vakanties in Duitsland met SNP natuurreizen.

De leukste pretpark, dierentuinen en steden in Duitsland

Er is in Duitsland enorm veel te doen voor gezinnen. Maar wat zijn nu de leukste dierentuinen, pretparken, steden en wintersportgebieden in Duitsland voor een kindervakantie in Duitsland? 

Steden en dorpen over de grens

Wanneer je in het midden of oosten van Nederland woont is er een heel scala aan steden en dorpen in Duitsland welke je binnen 3 uur rijden bereikt. Zoek je een stad voor een weekendje weg? Dan is bij mooi weer de kleine dorpjes zoals Tecklenburg met vakwerkhuizen en mooie wandelingen in de omgeving ook een aanrader. En wanneer je er een dag voor de kids van wilt maken, kijk dan eens naar uitjes zoals de dierentuin in Münster of het wildpark in Reken.

Munster, Osnabrück en Teutoburgerwald

Düsseldorf, Phantasialand en het Ruhrgebied

Bergisches land, Sauerland & Winterberg 

Bremen en Bremerhaven

Zowel Bremerhaven als Bremen hebben ons positief verbaasd met gave bezienswaardigheden voor het hele gezin. Beide steden zijn ideaal voor een weekendje Duitsland met het gezin en hebben ook erg leuke indoor activiteiten. 

Hamburg & omgeving

Havenstad Hamburg is heel goed bereikbaar met de trein. Dit is echt een leuke stad voor een weekendje Duitsland met kids. Erg leuk aan de stad is dat je ook makkelijk een dagje strand kunt doen.

Hannover en omgeving

Wel eens aan Hannover gedacht? Deze leuke stad en omgeving heeft veel te bieden voor gezinnen. Denk aan diverse historische stadjes met mooie oude centra en veel vakwerkhuizen. 

Harzgebergte

Het Harzgebergte is een van onze favoriete regio's in Duitsland. Wat is het hier mooi! Echt een perfect gebied voor wie wil wandelen en fietsen. Er zijn bijzondere dingen te doen zoals een ritje met een stoomtrein en er zijn leuke kleine dorpjes te vinden om lekker in rond te kijken. 

Aken & De Eifel

Houden jullie van wandelen en fietsen? Ga dan naar de Eifel met kinderen. In en rondom Nationaal Park Eifel is het niet moeilijk om actief bezig te zijn. 

Het Moezelgebied

De Moezelregio is iets verder rijden en heel geschikt voor een midweek of langere vakantie in Duitsland met kinderen. Deze regio staat bekend om de vele schattige dorpjes aan de rivier. Er zijn veel vakantieparken en hotels speciaal voor gezinnen. Kastelen, dierenparken en wandelmogelijkheden maken dat je je hier nooit hoeft te vervelen. 

Hessen

Hessen vind je in het midden van Duitsland. Je hebt er de grote stad Frankfurt en verder bestaat het gebied vooral uit relatief kleine stadjes en dorpen. Er is ruimte voor veel natuur. Bovendien is het gebied rijk aan geschiedenis en sprookjesverhalen. Dit maakt het dus erg leuk voor kinderen. De regio Hessen is erg groot dus in plaats van alles in een keer te willen doen, is het beter je te concentreren op  een klein deel. Wij gingen meerdere keren een lang weekend naar deze regio. 

Frankfurt en het Lahntal

Kassel & Noord-Hessen

Vogelsberg

Odenwald

Heidelberg, Stuttgart en omgeving

Het Zwarte Woud

Ook het Zwarte Woud is een top regio voor gezinnen die graag sportief bezig zijn. En een goede stop voor als je nog verder naar het Zuiden gaat!

Schwäbische Alb

De Schwäbische Alb is een Duits middengebergte ten oosten van het Zwarte Woud. Veel kastelen, historische attracties, grotten en de enige bevaarbare grot van Duitsland. 

Berlijn

Mecklenburg Vorpommern

Mecklenburg-Voor-Pommeren (of ook geschreven als Mecklenburg Vorpommern) is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. Met een lange kust, veel groen, weinig bebouwin en een mooi merengebied. 

Beieren

Saksen

Scroll to Top