Home / Spanje met kinderen

Spanje met kinderen

Een vakantie in Spanje met kinderen. Keuze genoeg: van de bekende costa’s tot aan bergachtige binnenlanden. Zo is Barcelona met kinderen een populaire stedentripbestemming. Of kies juist wat anders en ga naar Madrid, Sevilla of Malaga. Wil je wat langer weg denk dan eens aan de regio Andalusië voor de Moorse cultuur. Ook rondom Madrid en Bilbao zijn veel dorpjes en natuurparken voor wie op zoek is naar een authentieke vakantiebestemming.

cala saldete

Een van de voordelen van Spanje is dat je er niet alleen voor een zomervakantie naar toe kunt rijden maar dat er ook erg veel verschillende luchtvaartmaatschappijen op vliegen. Dit maakt dat je ook makkelijk voor een week op en neer kunt. Even het Nederlandse klimaat ontvluchten voor de Spaanse zon.Dit deden we dan ook meerderen keren, net als een aantal van onze vaste bloggers. Boek je het liefste accommodatie en vlucht los bekijk dan een Dormio Resort Costa Blanca een luxe resort welke zowel vanuit Allicante als Valencia goed bereikbaar is. Er is een kidsclub en voor oudere kinderen zijn er activiteiten als Suppen.

Ook wanneer je een fijne zonvakantie met baby of peuter zoekt zijn de Spaanse eilanden ideaal, helemaal omdat je dan nog buiten de schoolvakanties op reis kan. Op de Canarische eilanden heb je zelfs in onze winter nog heerlijk weer. Bekijk hier het aanbod van kindvriendelijke vakantie in Spanje. Of vergelijk hier de beste goedkope last-minutes naar Spanje. Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily.

Spanje met kinderen is een veilig keuze. Spanje doet er veel aan om haar bestemmingen gezinsvriendelijk te maken. Het is dan ook geen enkel probleem om babyproducten te vinden.

Waar je alleen wel rekening mee moet houden zijn de siësta-tijden. Bovendien zijn ze in Spanje gewend een stuk later te eten dan in Nederland. Wanneer jouw kinderen hier niet tegen kunnen kan je beter kiezen voor de lunch als hoofdmaaltijd van de dag. In toeristische bestemmingen kan je vaak de hele dag door wel een restaurant vinden waar de keuken open is, maar in kleinere plaatsen en zelfs in de grotere steden is dit moeilijk. 

Lees meer

Madrid met kinderen 

Wel eens gedacht aan een weekendje Madrid. Zeker buiten de hete zomermaanden is dat een goed idee. Madrid is een historische stad met veel kunstmusea maar dit kan je afwisselen met een bezoekje aan een pretpark of aan de dierentuin. 

Aragón en Zaragoza met kinderen

In het noordoosten van Spanje ligt de regio Aragón. Niet de meest bekende regio van Spanje maar een bezoek aan Zaragoza met kinderen is harstikke leuk. 

Catalonie en Barcelona met kinderen 

Een weekend of een weekje Barcelona met kids. In deze stad is meer dan genoeg te doen. Naast de bekende bezienswaardigheden zoals Park Güell en de de Sagrada Família zijn er ook genoeg kinderattracties. Omdat Barcelona best een dure stad is geef ik je ook tips voor gratis bezienswaardigheden. Daarnaast bezochten we nog een aantal andere mooie bestemmingen in Catalonië. Zowel aan de kust als in het minder bekende binnenland. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Spaanse kust Valencia en Murcia 

Wat dacht je van een zonvakantie aan de Spaanse kust? Ook de regio's Valencia en Murcia hebben veel te bieden voor gezinnen. 

Lees meer

Spaanse Pyreneeën

Wel eens gedacht aan een vakantie in de Spaanse Pyreneeën? Je kunt hier heel mooi wandelen en fietsen en zelfs wintersporten. 

Lees meer

Andalusië met kinderen

Een van onze favoriete regio's in Spanje voor een vakantie met kids is Andalusië. Super afwisselend, hele leuke stadjes en steden, mooie natuur en ook de zee. Ik houd van de Moorse stijl en het eten in Andalusië. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Eilanden Ibiza, Formentera en Mallorca

Zeker weten enkele van de populairste bestemmingen voor een gezinsvakantie in Spanje zijn Ibiza en Mallorca. Ook bezochten we het minder bekende Formentera. Lees hier alles over de Balearen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

De Canarische Eilanden met kinderen

De Canarische Eilanden zijn de ideale bestemming voor een winterzonvakantie met jonge kinderen. Niet te ver vliegen, goed weer en kindvriendelijk. Een aantal eilanden zoals Tenerife en Lanzarote zijn ook echt interessant voor wie meer wil dan zon, zee en strand. 

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top