Home / Spanje met kinderen

Spanje met kinderen

Een vakantie in Spanje met kinderen. Keuze genoeg: van de bekende costa’s tot aan bergachtige binnenlanden. Zo is Barcelona met kinderen een populaire stedentripbestemming. Of kies juist wat anders en ga naar Madrid, Sevilla of Malaga. Wil je wat langer weg denk dan eens aan de regio Andalusië voor de Moorse cultuur. Ook rondom Madrid en Bilbao zijn veel dorpjes en natuurparken voor wie op zoek is naar een authentieke vakantiebestemming.

cala saldete

Een van de voordelen van Spanje is dat je er niet alleen voor een zomervakantie naar toe kunt rijden maar dat er ook erg veel verschillende luchtvaartmaatschappijen (waaronder ook low-cost airlines) op vliegen. Dit maakt dat je ook makkelijk voor een weekje of lang weekend op en neer kunt. Even het Nederlandse klimaat ontvluchten voor de Spaanse zon.

Dit deden we dan ook meerderen keren, net als een aantal van onze vaste bloggers. Zeker wanneer je een fijne zonvakantie met baby of peuter zoekt zijn de Spaanse eilanden ideaal. Op de Canarische eilanden heb je zelfs in onze winter nog heerlijk weer. Bekijk hier het aanbod van kindvriendelijke vakanties in Spanje. Of vergelijk hier de beste goedkope last-minute aanbiedingen naar Spanje.

Spanje met kinderen is een veilig keuze. Spanje doet er veel aan om haar bestemmingen gezinsvriendelijk te maken. Het is dan ook geen enkel probleem om babyproducten te vinden.

Waar je alleen wel rekening mee moet houden zijn de siësta-tijden. Bovendien zijn ze in Spanje gewend een stuk later te eten dan in Nederland. Wanneer jouw kinderen hier niet tegen kunnen kan je beter kiezen voor de lunch als hoofdmaaltijd van de dag. In toeristische bestemmingen kan je vaak de hele dag door wel een restaurant vinden waar de keuken open is, maar in kleinere plaatsen en zelfs in de grotere steden is dit moeilijk. 

Madrid met kinderen 

Wel eens gedacht aan een weekendje Madrid. Zeker buiten de hete zomermaanden is dat een goed idee. Madrid is een historische stad met veel kunstmusea maar dit kan je afwisselen met een bezoekje aan een pretpark of aan de dierentuin. 

Lees meer

Barcelona met kinderen 

Een weekend of een weekje Barcelona met kids. In deze stad is meer dan genoeg te doen. Naast de bekende bezienswaardigheden zoals Park Güell en de de Sagrada Família zijn er ook genoeg kinderattracties. Omdat Barcelona best een dure stad is geef ik je ook tips voor gratis bezienswaardigheden. 

Lees meer

Spaanse kusten binnenland en Catalonië 

Wat dacht je van een zonvakantie aan de Spaanse kust? Ik geef je tips voor de Costa Brava maar ook voor de binnenlanden van Catalonië. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Spaanse Pyreneeën

Wel eens gedacht aan een vakantie in de Spaanse Pyreneeën? Je kunt hier heel mooi wandelen en fietsen en zelfs wintersporten. 

Lees meer

Andalusië met kinderen

Een van onze favoriete regio's in Spanje voor een vakantie met kids is Andalusië. Super afwisselend, hele leuke stadjes en steden, mooie natuur en ook de zee. Ik houd van de Moorse stijl en het eten in Andalusië. 

Lees meer
Lees meer

Eilanden Ibiza, Formentera en Mallorca

Zeker weten enkele van de populairste bestemmingen voor een gezinsvakantie in Spanje zijn Ibiza en Mallorca. Ook bezochten we het minder bekende Formentera. 

Lees meer
Lees meer

De Canarische Eilanden met kinderen

De Canarische Eilanden zijn de ideale bestemming voor een winterzonvakantie met jonge kinderen. Niet te ver vliegen, goed weer en kindvriendelijk. Een aantal eilanden zoals Tenerife en Lanzarote zijn ook echt interessant voor wie meer wil dan zon, zee en strand. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top