Home / Kroatië met kinderen

Kroatië met kinderen

Een vakantie naar Kroatië met kinderen geeft heel veel afwisseling. Je hebt de lange kuststrook vol strandjes, niet voor niks is juist schiereiland Istrië met kinderen erg populair. Kroatië heeft prachtige steden zoals Dubrovnik, een middeleeuwse stad omgeven door stadsmuren.

In het binnenland heb je de niet te missen Plitvice meren, heel helder water in alle tinten groen en blauw met tussendoor kleinere en grotere watervallen. Maar let op: sinds het voorjaar van 2019 is er een quota ingesteld welke het aantal bezoekers per dag moet gaan beperken.

Lees meer
Lees meer

Ik bezocht met mijn dochter in 2019 het gebied tussen Zagreb en Rijeka en we gingen al eerder op vakanties naar Istrië en naar Dubrovnik. Een van onze andere bloggers ging naar Rab en voor Elke, haar man en hun peuter was Kroatië onderdeel van een langere autovakantie in de Balkan.

Wat betreft kindvriendelijk accommodaties heeft Kroatië voor ieder wat te bieden. Campings, glampings, hotels en veel particulieren die een of meerdere kamers verhuren.

Kindvriendelijk overnachten Kroatië

Rastoke kroatie

Je kunt kiezen voor een autovakantie in Kroatië en met eigen auto vanuit Nederland rijden, maar ook een vliegvakantie naar Kroatië is relatief betaalbaar. Er gaan (lowcost) vluchten naar o.a. Zagreb, Split, Zadar, Brac (vaak erg goedkoop met TUI) Pula, Dubrovnik en Rijeka airport op het eiland Krk.

Mijn persoonlijke ervaring met de vlucht naar Rijeka is niet positief. Wanneer de Bora wind (vooral in de winter, maar kan ook de rest van het jaar) staat, kan het vliegtuig niet landen. Na een eerste geannuleerde vlucht en een nachtje in een hotel werd ook de dag erop de vlucht geannuleerd en werden we allemaal naar Pula gebracht om alsnog vanaf daar terug te vliegen. Een super vermoeiende dag met veel wachten en ruim 24 uur later thuis. Check zeker via Skyscanner de prijzen.

Waar naar toe in Kroatië met kids

Zagreb en de binnenlanden 

Kroatië heeft ook een minder bekendere kant die je kunt ontdekken tijdens een kindervakantie in Kroatië. In de binnenlanden is het veel rustiger en ook nog een stuk betaalbaarder dan aan de kust. Prijzen voor zowel hotels als maaltijden liggen wel 30-50% lager. Niet voor niks wordt een stad als Zagreb ook bij gezinnen die Kroatië met kinderen bezoeken steeds populairder. Andere plekken in het binnenland die wij bezochten zijn o.a. Karlovac en Opatija. Beide liggen ook handig op de route vanaf Zagreb naar de kust en zijn dus ideaal om te verblijven op weg naar de kust.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Istrië, de kust en de eilanden van Kroatië

De meeste stranden in Kroatië bestaan uit kiezels, dus neem waterschoenen mee voor je kinderen. Ook betonnen vlonders en grasvelden aan de meren worden door de Kroaten omschreven als “strand”. Voor echt mooie zandstranden in Kroatië moet je naar de eilanden, bijvoorbeeld naar Rab.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Praktische tips Kroatië met kinderen

Het eten in Kroatië heeft veel overeenkomsten met eten in Italië. Hoewel wij het wel wat zwaarder vonden. Zo is de Kroatische versie van pasta een stuk dikker en vullender dan de Italiaanse. In het binnenland staan ook vaak stoofpotjes op het menu terwijl je aan de kust gerechten zoals zwarte risotto met inktvisinkt kunt krijgen.

Kroatië met baby

Over het algemeen zijn kinderen heel welkom, maar je kunt niet overal op een kinderstoel of baby verschoonruimte te rekenen. Ook een kindermenu is lang niet altijd aanwezig maar je kunt wel om een kleinere portie vragen.

Ga je naar Kroatië met een baby? Luiers en babyvoeding zijn goed verkrijgbaar, zeker in de grotere supermarkten.

Scroll naar top