Home / Senegal met kinderen

Senegal met kinderen

Op vakantie naar Senegal met kinderen? Je kunt kiezen voor een zonvakantie naar Senegal, sinds TUI is begonnen met rechtstreekse vluchten naar Senegal is dat een stuk makkelijker geworden. Het leuke is ook dat je een strandvakantie kunt combineren met een dagje op safari. De big five kom je in Senegal niet tegen maar je kunt wel giraffen en zebra's zien.

Aan de andere kant zijn er ook avontuurlijke reizigers die kiezen voor een rondreis door Senegal met kids. Ouders die juist kiezen voor een originele en relatief onbekende Afrikaanse bestemming. 

Je gaat naar Senegal voor de natuur, de dieren, het klimaat en de fijne zandstranden. Ook met een hotel met zwembad en glijbanen maak je veel kinderen blij. Verwacht in Senegal geen typische familie-attracties zoals interactieve musea en pretparken. 

Check hier de aanbiedingen naar Senegal van TUI, naast de zonvakanties bieden ze ook rondreizen door Gambia & Senegal aan in een week. 

Waarheen in Senegal met kinderen

Thiès, Simone en Saly

Ik vloog zelf met TUI naar Senegal en verbleef aan de Sengalese kunst. De provincie Thiès met badplaatsen zoals Simone en Saly is waar de meeste resorts kunt vinden. 

Nationale Parken in Senegal

Senegal heeft zes verschillende Nationale Parken en daarnaast zijn er een aantal natuurreservaten. Tijdens een zonvakantie in Senegal ga je waarschijnlijk naar Bandia nature reserve.

Wil je toch een nationaal park bezoeken. Het Niokolo-Kobo Nationaal park het grootste van allemaal en staat op de werelderfgoedlijst. In dit park z'n 600km vanaf Dakar kan je ook leeuwen zien. Een ander wat makkelijker te bereiken park is het Saloum Delta National Park vlakbij de grens met Gambia. De hotels en B&B's in Palmarin en Toubakouta kunnen vaak een tour met een boot voor je regelen.

Het Langue De Barbarie Nationaal Park ligt in de buurt van Saint-Louis, hier nestelen schildpadden en je kunt er veel vogels zien. Een ander park het Djoudj National Bird Sanctuary ligt zo'n 60km van Saint-Louis Zoals de naam al aangeeft kan je er vooral veel bijzondere vogels zien. Ook in het veel kleinere par Isles Des Madeleines National Park kom je voor de vogels. Deze onbewoonde eilanden voor de kust van Dakar zijn te bezoeken met een tour vanuit Dakar.

Het Basse Casamance Nationaal Park is niet open voor bezoekers.

Dakar

Dakar is de hoofdstad van Senegal. Vlieg je naar Senegal dan kom je hier aan. 

Saint-Louis

Saint-Louis in het noorden van Senegal aan de kust is een van meest interessante steden in Senegal. Saint-Louis staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. De stad werd gesticht door de Fransen en de oude stad staat dan ook vol met charmante historische gebouwen. De bekendste bezienswaardigheid in Saint-Louis is echter de Pont Faidherbe. Deze metalen brug werd ontworpen door Gustav Eiffel.

Bovendien is het een goede basis waar vanuit je onder andere een tweetal nationale parken kunt ontdekken. 

PRAKTISCHE TIPS Senegal MET KINDEREN

Vanaf Amsterdam vliegt KLM naar Dakar. Je kunt ook kiezen voor een vlucht via Londen met British Airways of via Frankfurt met Lufthansa. In de zomer is er 2 uur tijdsverschil tussen Nederland en Senegal, in de winter is het hier één uur vroeger. Van een jetlag heb je dus geen last!

De beste reistijd voor Senegal met kinderen is december tot en met februari. Ga je in de zomervakantie naar Senegal met kinderen? Houd er dan rekening mee dat juist in de zomermaanden de meeste regen valt, dus wees hierop voorbereid.

Senegal is een redelijk veilige bestemming al moet je net als in alle grote steden in Dakar wel op je spullen blijven letten. Engels wordt op toeristische plekken gesproken en je zult merken dat de lokale bevolking het leuk vindt met je in contact te komen en behulpzaam is.

In heel Senegal komt malaria voor, met name in de de provincies die grenzen aan Mali, Guinee en Guinee-Bissau zijn het aantal besmettingen het hoogst. Ook worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A aanbevolen. Wanneer je Senegal binnenkomt vanuit een land met Gele Koorts risico heb je een bewijs van inenting daartegen nodig. Een advies hierover kan per persoon, reisperiode en route verschillen, we raden je daarom aan contact op te nemen met een professionele instantie.


Scroll naar top