Home / China met kinderen

China met kinderen

Onze ervaringen en tips voor reizen in China met kinderen. Vanwege hun 1 kind politiek zijn Chinezen gek op kinderen en er zijn super veel speeltuinen. Vaak plekken met enorm veel kleuren en geluid. Dat compenseert dan weer een beetje voor het feit dan China zeker niet het meest gemakkelijke land is om rond te reizen. Alhoewel er wel een enorm verschil zit tussen regio's. Over het algemeen hebben de grote steden zoals Beijing heel veel te doen voor het hele gezin. Hoewel sommige attracties zoals de verboden stad voor kinderen veel te groot zijn. Kies liever een wat kleiner paleis of tempel, ga naar het Chinese circus en zoek met regelmaat een park op. Hong Kong en Shanghaj zijn wat meer westers en compacter en dus ook een goede start van je reis.

Reizen met de trein door China is ook leuk en makkelijk met kinderen. Neem de bullettrain of slaaptrein (softsleeper) voor de lange afstanden. 

Beijing met kinderen

China met baby? Indien je kindje nog poedermelk drinkt kan je dit het beste zelf meenemen. Luiers zijn in China prima verkrijgbaar. Zorg ook voor extra veel vochtige doekjes en hand-was-gel. Hoewel China is sommige opzichten een westers land is wordt er nog heel wat af gespuugd en gerocheld. 

Wij bezochten China met onze dochter tijdens een stopover in Ghuangzhou en delen daarnaast de ervaring van onze andere bloggers die kozen voor een zomervakantie in China met kinderen. 

Tips en reisverhalen China met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top