Home / China met kinderen

China met kinderen

Onze ervaringen en tips voor reizen in China met kinderen. Vanwege hun 1 kind politiek zijn Chinezen gek op kinderen en er zijn super veel speeltuinen. Vaak plekken met enorm veel kleuren en geluid. Dat compenseert dan weer een beetje voor het feit dan China zeker niet het meest gemakkelijke land is om rond te reizen. Alhoewel er wel een enorm verschil zit tussen regio's.

Wij bezochten China met onze dochter tijdens een stopover in Ghuangzhou en delen daarnaast de ervaring van onze andere bloggers die kozen voor een zomervakantie in China met kinderen. 

Beijing met kinderen

Plan je reis naar China

Over het algemeen hebben de grote steden zoals Beijing heel veel te doen voor het hele gezin. Hoewel sommige attracties zoals de verboden stad voor kinderen veel te groot zijn. Kies liever een wat kleiner paleis of tempel, ga naar het Chinese circus en zoek met regelmaat een park op. Hong Kong en Shanghaj zijn wat meer westers en compacter en dus ook een goede start van je reis.

Reizen met de trein door China is ook leuk en makkelijk met kinderen. Neem de bullettrain of slaaptrein (softsleeper) voor de lange afstanden. Op het platteland ben je aangewezen op de bussen. Verder kan je op diverse plekken in China ook makkelijk een fiets huren en er op die manier op uit trekken. 

Diverse websites in China zijn geblokkeerd, daarom is het handig om je kinderen te adviseren filmpjes te downloaden. Ze kunnen niet zomaar op YouTube hun favoriete filmpjes bekijken. 

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com . Ook gebruik ik vaak Klook omdat die entreekaartjes en tours met korting aanbieden en heel actief zijn in zuidoost Azië.

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Ga je graag op reis met andere gezinnen? Check dan de familiereis China van Sawadee of van Djoser. Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily.

Lees meer

Waarheen in China met kinderen 

Beijing 

Lees meer

Shanghai 

Lees meer

Hong kong en Ghuangzhou

Lees meer

Yangshou

China met een baby

China met baby? Indien je kindje nog poedermelk drinkt kan je dit het beste zelf meenemen. Luiers zijn in China prima verkrijgbaar. Zorg ook voor extra veel vochtige doekjes en hand-was-gel. Hoewel China is sommige opzichten een westers land is wordt er nog heel wat af gespuugd en gerocheld. 

Reisverhalen China

Lees meer
Scroll to Top