Home / Luxemburg met kinderen

Luxemburg met kinderen

Luxemburg met kinderen, zeker weten! We zijn altijd een fan geweest van het kleine landje Luxemburg. Waarschijnlijk omdat we hier ook uit onze jeugd goede herinneringen aan hebben. Niet verwonderlijk dus dat we onze dochter al snel mee namen naar Luxemburg. Toen bezochten we dreumes vriendelijke bezienswaardigheden zoals het sprookjespark en de vlinder tuin. Ook Luxemburg stad beviel goed.

gezin op reis luxemburg

Twee jaar later gingen we weer terug naar Luxemburg deze keer naar de Luxemburgse Ardennen en het Mullerthal een lang weekend met veel natuur en sportieve activiteiten voor het hele gezin. 

Actief Luxemburg - video in 1 min

Plan je reis naar Luxemburg met kinderen

Op zoek naar fijne kindvriendelijke accommodatie in Luxemburg? Wij verblijven zowel in kindvriendelijk hotels als in diverse jeugdherbergen in Luxemburg. Je leest onze tips in de onderstaande blogs. Verblijf je liever in een vakantiepark in Luxemburg, bekijk dan hier de beoordelingen en prijzen van vakantieparken in Luxemburg. Ook Landal Warsberg net over de grens met Duitsland is een goede keuze om te verblijven. Je zit dan in het leuke Saarberg maar bent binnen 15 minuten in Luxemburg. Voor glamping en camping in Luxemburg bekijk hier diverse opties.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Wat te doen in Luxemburg met kids

Luxemburg stad

Luxemburg stad is een sfeervolle stad met veel historie. Ook leuk voor een stedentrip met kinderen. Het oude centrum is prima te belopen maar er is wel veel hoogteverschil. Luxemburg stad staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Luxemburg was een vesting stad. Nu kan je nog een kijkje nemen in de oude kazematten. Er zijn ook diverse interessante (en kindvriendelijk) musea in de stad. Ook voor lekker eten kan je goed terecht in de stad en kleine kinderen maak je blij met de diverse grote speeltuinen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Andere leuke plekken om te bezoeken

Luxemburg bestaat naast de hoofdstad uit vijf andere regio's. Guttland, de Ardennen en haar natuurparken, regio Mullerthal Luxemburgs Klein Zwitserland, de Moezel en het land van de Rode aarde.

Ben je vooral op zoek naar natuur dan zijn de Ardennen en het Mullerthal een aanrader. Je kunt hier echt hele mooie wandelingen maken met het gezin. Maar ook zwemmen, kajakken en andere sportieve activiteiten op de meren in Luxemburg. Er is echt heel veel afwisseling in Luxemburg. 

Een ding waar dit kleine landje in uitblinkt is in het makkelijk maken van toerisme. Je kunt in het hele land gebruik maken van gratis openbaar vervoer. Er is ook een Luxemburg Card voor het hele land. Waarmee je musea, kastelen en attractieparken kunt bezoeken in het hele land. Voor kleine kinderen is Parc Merveilleux een aanrader. Ook zijn er heel veel natuurspeeltuinen in Luxemburg. Voor oudere kinderen zijn er klimparken, het Luxembourg Science Center, klimcentra en heel veel mooie wandelroutes. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Praktische tips Luxemburg met kinderen

Luxemburg heeft helaas geen goede treinverbinding met Nederland. Je kunt dan ook het beste met de auto naar Luxemburg. In het land zelf kan je prima reizen met de bus. Het openbaar vervoer is gratis in Luxemburg.

Luxemburg heeft een klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland. Omdat er veel buiten activiteiten zijn gaan wij zelf het liefste in de lente of zomer naar Luxemburg. 

Prijzen van eten en drinken en accommodaties liggen in Luxemburg wat hoger dan in Nederland. Dankzij de Luxembourg Card zijn prijzen voor activiteiten en attracties zeker voor gezinnen wel betaalbaar. 

Scroll naar top