Home / Luxemburg met kinderen

Luxemburg met kinderen

Luxemburg met kinderen? Zeker weten! We zijn altijd fan geweest van het kleine landje Luxemburg. Waarschijnlijk omdat we hier uit onze eigen jeugd ook goede herinneringen aan hebben. Dichtbij, rustig, mooie natuur en een vriendelijke bevolking. 

gezin op reis luxemburg

Niet verwonderlijk dus dat we onze dochter al snel meenamen naar Luxemburg. Toen bezochten we dreumes vriendelijke bezienswaardigheden, zoals het sprookjespark en de vlindertuin. We gebruikten Luxemburg stad als basis en dat beviel goed. 

Een paar jaar later gingen we terug naar Luxemburg, deze keer naar de Luxemburgse Ardennen en het Mullerthal tijdens een lang weekend met veel natuur en sportieve activiteiten voor het hele gezin. 

Nog recenter bezochten we het het land van de rode aarde, ook wel “Minett” genoemd, in het zuiden van Luxemburg. We combineerden die trip wederom met het Mullerthal voor een aantal mooie pittige wandelingen. 

Actief Luxemburg - video in 1 min

Plan je reis naar Luxemburg met kinderen

Op zoek naar een fijne kindvriendelijke accommodatie in Luxemburg? Wij verbleven zowel in kindvriendelijke hotels als in diverse jeugdherbergen in Luxemburg. Je leest onze tips in de onderstaande blogs. Verblijf je liever in een vakantiepark in Luxemburg? Bekijk dan hier de beoordelingen en prijzen van vakantieparken in Luxemburg. Ook Landal Warsberg, net over de grens met Duitsland, is een goede keuze om te verblijven. Je zit dan in het leuke Saarberg, maar bent binnen 15 minuten in Luxemburg. Voor glamping en camping in Luxemburg, bekijk hier diverse opties.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Wat te doen in Luxemburg met kids

Luxemburg bestaat naast de hoofdstad uit vijf andere regio's. Guttland, de Ardennen en haar natuurparken, regio Mullerthal Luxemburgs Klein Zwitserland, de Moezel en het land van de Rode aarde.

Ben je vooral op zoek naar natuur, dan zijn de Ardennen en het Mullerthal een aanrader. Je kunt hier echt hele mooie wandelingen maken met het gezin. Maar ook zwemmen, kajakken en andere sportieve activiteiten ondernemen op de meren in Luxemburg. Er is echt heel veel afwisseling in Luxemburg. 

Luxemburg met kids

Een ding waar dit kleine landje in uitblinkt, is in het makkelijk maken van toerisme. Je kunt in het hele land gebruik maken van gratis openbaar vervoer.

Er is ook een Luxemburg Card voor 1,2 of 3 dagen. De kaart is een heel jaar geldig en je hoeft de dagen niet aaneengesloten in te zetten. Met deze kaart kun je musea, kastelen en attractieparken bezoeken in het hele land.

luxemburg speeltuin

Voor kleine kinderen is Parc Merveilleux een aanrader. Ook zijn er heel veel natuurspeeltuinen in Luxemburg. Voor oudere kinderen zijn er klimparken, het Luxembourg Science Center, klimcentra en heel veel mooie wandelroutes. 

Luxemburg stad

Luxemburg stad is een sfeervolle stad met veel historie. Ook leuk voor een stedentrip met kinderen. Het oude centrum is prima te belopen, maar er is wel veel hoogteverschil. Luxemburg stad staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Luxemburg was een vesting stad. Nu kun je nog een kijkje nemen in de oude kazematten. Er zijn ook diverse interessante (en kindvriendelijke) musea in de stad. Ook voor lekker eten kun je goed terecht in de stad en kleine kinderen maak je blij met de diverse grote speeltuinen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Noorden van Luxemburg

De Limburgse Ardennen, het Mullerthal en de regio Guttland. In dit deel van Luxemburg kun je de drie natuurparken vinden die het land heeft. Het Natuurpark van de Boven-Sûre, Natur- & Geopark Mëllerdall en Natuurpark van de Our. Veel natuur, kleine stadjes en veel kastelen. Diverse meren zorgen ook voor waterpret in de zomer. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Zuiden van Luxemburg

De Moezel en Minett hebben een heel andere uitstraling. Industriecultuur en rode aarde of juist wijnvelden en knusse dorpjes. In dit deel van Luxemburg kun je beide dierentuinen van Luxemburg, het science museum en diverse andere attracties voor kinderen vinden. 

Lees meer
Lees meer

Praktische tips Luxemburg met kinderen

Luxemburg heeft helaas geen goede treinverbinding met Nederland. Je kunt dan ook het beste met de auto naar Luxemburg. In het land zelf kun je prima reizen met de bus. Het openbaar vervoer is gratis in Luxemburg.

Luxemburg heeft een klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland. Omdat er veel buiten activiteiten zijn, gaan wij zelf het liefst in de lente of zomer naar Luxemburg, hoewel we er ook eens in de voorjaarsvakantie zijn geweest. 

De prijzen van eten en drinken en accommodaties liggen in Luxemburg wat hoger dan in Nederland. Kies eventueel een accommodatie waar je zelf kunt koken. 

Dankzij de Luxembourg Card zijn activiteiten en attracties zeker voor gezinnen wel betaalbaar. Tanken is in Luxemburg een stuk goedkoper dan in Nederland. 

luxemburg
Scroll naar top