Home / Panama met kinderen

Panama met kinderen

Panama met kinderen, een ontspannen en afwisselende bestemming voor het hele gezin. Als één van de meest westerse landen in Midden-Amerika zijn de faciliteiten er uitstekend. Er is genoeg avontuur te vinden in de de bereikbare nationale parken, ook zijn er diverse leuke stadjes en heerlijke lange (verlaten) stranden. 

 Natuurlijk kan je Costa Rica en Panama combineren of vanuit Panama naar Colombia gaan maar er is echt meer dan genoeg te doen voor een volledige vakantie. Wij gingen zelf in 2015 met onze toen tweejarige dochter drie weken naar Panama. Blogger Luísa reisde een aantal jaar later met haar twee jongen kinderen zelfs vier weken door Panama.

Als je niet weet waar in Panama je heen moet voor een vakantie dan hebben we meer dan genoeg tips voor je. 

panama bus

Plan je reis door Panama

Wanneer je land op Panama city dan is het logisch om daar eerst een paar dagen te acclimatiseren. Vanaf daar kan je eventueel richting Portobelo een de oostkust reizen, of naar de San Blas eilanden. De andere optie is omhoog te reizen. Dan kom je zowel langs leuke bergdorpjes als diverse strandbestemmingen zoals Santa Catalina. In het noorden van Panama kan je dan naar de mooie en relaxte San Blas eilanden. Je zult dan of dezelfde route terug moeten nemen of makkelijker maar duurder een korte binnenlandse vlucht nemen terug naar Panama stad.  

panama met kinderen

Boquete en de Bocas del Toro eilanden zijn de meeste populaire bestemmingen bij toeristen in Panama. Ben je een duiker dan mag je Santa Catalina niet missen, hier maakte ik de mooiste duik van mijn lezen met maar liefst zeven walvishaaien. El Valle vonden we een relaxte bestemmingen met onze peuter, maar eigenlijk kan je in Panama bijna geen verkeerde keuze maken.  

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. In het boek kan je ook een hoofdstuk vinden over Panama. 

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist. Die ook weet wat gezinnen belangrijk vinden. Bekijk hier de Panama familiereizen.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Waarheen in Panama met kinderen 

Panama City

Je begint en eindigt je vakantie in Panama waarschijnlijk in Panama stad. Deze supermoderne stad vol wolkenkrabbers heeft ook een oud historisch centrum Casco Viejo. Hier kan je slapen in sfeervolle boutique hotels en de best bewaarde koloniale architectuur van Panama bewonderen. Bezoek ook zeker het biomuseo een van de beste musea in Panama voor gezinnen en maak een dagtrip naar het kanaal. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Santa Catalina en de westkust

Hoogtepunt van onze reis door Panama was zeker weten Santa Cataline. Omdat je hier echt geweldig kunt duiken. Ook als je gene duiker bent dan kan je hier surfen en chillen. Ontdek ook onbewoonde eilanden en Parita een van de weinig mooie koloniale dorpjes in Panama. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

El Valle, Bouquete en La Amistad, het binnenland

Het binnenland van Panama bestaat uit divers stadjes in de heuvels. Boquete is het grootst en meest bekend. Ben je op zoek naar natuur en authentieke dorpjes dan mag je het binnenland niet missen tijdens een vakantie in Panama. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Bocas del Toro, San blas en Portobelo

De Bocas de Toro archipel aan de Caribische kust van Panama zal in weinig routes ontbreken. Heerlijke eilanden, mooie stranden en een hele gezellig sfeer. Je kunt hier ook goed duiken en snorkelen. 

Lees meer
Lees meer

Panama met een baby, peuter of kleuter

Panama is compact en dit maakt dat je de reisafstanden vaak kunt beperken tot maximaal een halve dag, wel zo prettig. Je kunt zoals wij een auto huren of reizen met het openbaar vervoer. Er gaan zowel luxe airco bussen als chickenbussen in het land. Er worden ook enkele binnenlandse vluchten aangeboden.

Reis je met jonge kinderen of een baby dan is het fijn om te weten dat het in Panama geen enkel probleem is om babyvoeding, luiers en babydoekjes te vinden. Zelfs in de meeste kleine dorpen heeft de supermarkt vaak bekende merken zoals Pampers op voorraad. Ga je in Panama-Stad naar een grote supermarkt zoals de REY dan heb je zelfs meer keuze in babyproducten dan we in Nederland gewend zijn. Er is zelfs Nutrilon te vinden.

Panama babyvoeding

Vrijwel overal waren kinderstoelen aanwezig, iets dat ons aangenaam verraste. Zelfs in kleine lokale restaurantjes was er vaak een kinderstoel.

Panama babyvoeding

Eten in Panama is over het algemeen niet heel gezond, veel vlees en koolhydraten en weinig groente. Je kunt zelf koken (in de supermarkt is groente genoeg), eten bij duurdere restaurants of genoegen nemen met extra fruit. Aan fastfoodrestaurants geen gebrek, zeker in Panama-Stad. Vaak hebben deze ook een indoor speelruimte met airco.

Luxe en midrange accommodatie hebben (tegen betaling) babybedjes beschikbaar. In wat goedkopere hotels, hostels of guesthouse zal je aangeboden worden om een extra matras neer te leggen. Veel hotels hebben ook enkele familiekamers voor grotere gezinnen beschikbaar. Wil je kosten besparen of zeker zijn van een bedje dan is het handig zelf een Deryan Travelcot mee te nemen. Bekijk hier alle kindvriendelijk hotels in Panama die wij aanraden.

panama met kinderen

De kinderwagen kan je tijdens je vakantie in Panama maar beter thuis laten. De meeste wegen zijn namelijk niet geschikt voor een kinderwagen. Bezoek je bijvoorbeeld een bezienswaardigheid zoals Panama Viejo dan zijn hier grintpaden die het lopen met een wagen een ware marteling maken. Een draagzak of doek is wel een must-have.

Reisverslagen en overige tips Panama

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top