Vakantie Frankrijk met kinderen, onze tips voor originele kindvriendelijke bestemmingen

Een vakantie in Frankrijk met kinderen in de planning? Wij geven je tips voor originele kindvriendelijke bestemmingen! Denk aan varen met een boot door de Elzas, wandelen in de Alpen, een leuke stedentrip of op zoek naar kastelen en sprookjes in de Ardennen.

Hoewel Frankrijk enorm populair is als vakantiebestemming bij Nederlandse en Belgische gezinnen zijn er zeker nog regio's waar je een authentieke en verrassende vakantie kunt hebben. De keuze is aan jullie, ga je voor de warmte van de Middellandse Zee, de spectaculaire natuur van de Alpen of liever voor een stedentrip. Ben je op zoek naar outdoor activiteiten, zoals fietsen, wandelen en kajakken dan zit je in tijdens je vakantie in Frankrijk zeker goed. Tijdens je familievakantie moet je ook minimaal een van de honderden kastelen in Frankrijk bezoeken. Natuurlijk heb je de hele bekende zoals de Mont Saint-Michel maar eigenlijk heeft elk gebied wel wat te bieden of het nu een luxe paleis, sprookjesachtige kasteel of stoere burcht is.

Frankrijk mag dan het land van de campings zijn, wanneer je net als wij geen kampeerder bent zijn er ook opties genoeg. Van huisjes tot kindvriendelijke hotels waarbij het in het hoogseizoen wel zaak is op tijd te boeken wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen. Frankrijk is een ideale bestemming voor een autovakantie. We bezochten Frankrijk meerdere keren met onze dochter, vaak voor een korte vakantie van een week in het voor- of najaar. 

Aanbevolen vakantieaanbieders in Frankijk

Hauts de France - Noord Frankrijk

De regio Hauts-de-France omvat het noordwesten van Frankrijk en bevat steden als Lille, Nord-Pais de Calais en Picardie. Het is een gebied dat vanuit Nederland goed bereikbaar is, zelfs voor een weekendje weg! Zo ben je in 3 à 4 uur in Lille vanuit Utrecht.

Lille & Roubaix

Opaalkust

Grand Est

Gelegen in het noordoosten van Frankrijk is Grand Est een enorme regio met bekende Franse streken zoals de Ardennnen, de Elzas, de Champagne streek en de Vogezen. Voor het gemak hanteren we deze namen zodat je een idee hebt waar wij geweest zijn. Heb je een weekje vakantie of korter er wil je niet al te ver rijden, dan is de Grand Est een aanrader. Wij gingen onder andere op vaarvakantie in de Elzas, maar ook meerdere keren naar de Ardennen en een paar dagen wandelen in de Vogezen. 

De Franse Ardennen 

De Elzas

De Noordelijke Vogezen 

Metz & Lorraine

Île-de-France

Het kloppend hart van Frankrijk is toch wel Parijs. Niet voor niets wordt de regio Île-de-France dan ook de région parisienne (of Parijs regio) genoemd. Onze tips met uiteraard onze Disneyland ervaringen.

Parijs

Normandie

Normandië is een hele afwisselende regio met (d-day) stranden, kliffen langs de kust maar ook een stukje bergachtig binnenland: Suisse Normande. Er zijn veel kastelen en kleine badplaatsen met de charme van vroeger. Het is bovendien niet zo ver rijden en daarom ook heel geschikt voor een korte vakantie. 

Bretagne

Een lange afwisselende kustlijn van lange rustige zandstranden tot kiezelstrandjes tussen de kliffen. Veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Actief zijn op het water met de kajak, sup of met de boot op zoek naar dolfijnen. 

Pays de Loire

Kasteel, wijnen en de kust. Dat is kort gezegd Pays de Loire. Hier liggen mooie steden, denk bijvoorbeeld aan Nantes en fijne kunstgebieden zoals de Vendée waar heel veel te doen is voor gezinnen. 

Vendee

Auvergne-Rhône-Alpes

Voor de liefhebbers van bergen zijn de Alpen toch een van de mooiste stukjes van Europa! Maar vergeet de rest van de regio niet, er is bijvoorbeeld ook veel moois te zien in Grenoble.

De franse Alpen

Loire en Haute-Loire

In de departementen Loire en Haute-Loire, gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten vind je verschillende landschappen: bergen, rivieren zoals de Rhône en Loire, bossen en meren. Je kunt hier met de kids fijn mountainbiken, ziplijnen, kajakken en daarnaast traditonele dorpjes bezoeken. 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

De Côte d’Azur ligt in het Zuid-Oosten van Frankrijk aan de Middellandse Zee. In deze regio wisselen steden, stadjes en stranden elkaar af. 

Occitanie 

Franse Pyreneeën

We hopen op termijn ook tips toe te voegen voor de andere regio's in Frankrijk. Centre-de-Loire, Bourgogne Franche-Comté, Nouvelle Aquitaine en Corsica.