Waar naar toe & praktische tips: Vakantie Thailand met kinderen

1

Thailand met kinderen, een heerlijke vakantiebestemming. Makkelijk te bereizen, goedkoop, vriendelijke mensen en heel veel familievriendelijke bezienswaardigheden maken Thailand enorm geschikt voor een gezinsvakantie.

Of je nou een ervaren reiziger bent en het prettig vindt om je vakantie naar Thailand met kinderen zelf te regelen of liever kiest voor een georganiseerde reis, Thailand zal je betoveren.  We snappen helemaal waarom dit land zo populair is bij ouders die op zoek zijn naar een vakantiebestemming buiten Europa. We bezochten het land meerdere keren en gingen ook naar Thailand met baby van 1 jaar.

Bezienswaardigheden Thailand met kinderen

Vrijwel iedereen zal zijn vakantie beginnen in Bangkok. Deze stad kan een beetje overweldigend zijn, zeker als het de eerste keer in Azië is met kinderen. Als je de stad bezoekt voor je terugvlucht ben je al gewend aan het Thaise klimaat en de cultuur. Bovendien kan je dan met shoppen helemaal los gaan. Neem wel ruim de tijd want er is enorm veel te doen en ontdekken in Bangkok met kinderen.

thailand

Wanneer je op korte afstand van Bangkok een plek zoekt om te acclimatiseren dan kan je kiezen voor Kanchanaburi of Ayutthaya. De eerste is bekend van de rivier Kwai en de brug eroverheen. Veel guesthouses liggen aan de rivier. Dankzij een koel briesje en vaak een ruime opzet met bungalows in een grastuin is dit een fijne plek om bij te komen van de reis. In de omgeving is veel te doen zoals een bezoek aan het Erawan National Park. Ayutthaya heeft veel tempels en genoeg te doen voor een of twee nachtjes. Bovendien kan je vanaf hier makkelijk door met de trein naar het noorden.

Chiang Mai is een populaire stop voor reizigers die met kinderen naar Thailand gaan. Deze noordelijke stad heeft een klimaat dat in onze zomermaanden erg prettig is. De stad zelf heeft een beroemde nightmarket en in de omgeving zijn veel activiteiten. Maak een (meerdaagse) trekking, bezoek de bergvolken in inheemse kleding, help in een olifantenkamp, ga ziplijnen of fietsen.  Wil je een authentiekere en rustigere ervaring dan kan je een bezoek brengen aan Pai of Chiang Rai al heb je hier wel meer reistijd voor nodig.

thailandstrandenmetkids01

Het zuiden van Thailand is waar je moet zijn voor de mooiste stranden. In ons artikel eilanden Thailand met kinderen geven we je een uitgebreid overzicht van alle opties.  Zelf hebben we geen duidelijke voorkeur maar kijken we vooral naar de periode van het jaar. Hoe mooi een strand ook is, als het regent heb je er weinig aan.

Het oosten is minder bekend dan de rest van Thailand.  Wil je ook naar Cambodja met kinderen of zoek je een strand binnen een aantal uur van Bangkok dan heb je langs de kust een aantal eilanden. Overnacht bijvoorbeeld in Trat en neem de boot naar Ko Chang.  Het Khao Yai national park is waar je moet zijn voor wilde olifanten en watervallen.

Praktische tips vakantie Thailand met kinderen

Thailand nog veel meer te bieden dan de bezienswaardigheden die we al noemden. De meeste ouders die tijdens de vakantie Thailand met kinderen bezoeken, hebben maximaal drie weken en je wilt dan ook ontspannen. Afstanden, vooral van zuid naar noord, zijn lang. Met het openbaar vervoer kan je twee dagen onderweg zijn. Gelukkig zijn er in Thailand veel low cost airlines actief die het mogelijk maken voor een klein bedrag snel grote afstanden te reizen. Boek ruim van te voren voor de beste prijzen.

In Thailand zijn vrijwel overal supermarkten zoals de Seven Eleven. In deze kleine shops is airco aanwezig en worden snacks verkocht. Durf je eten bij straatstalletjes niet aan, dan is dit vaak een goede optie om een snelle lunch te kopen.

Bezoek je net als wij Thailand met baby dan is het prettig te weten dat luiers en babydoekjes over het algemeen makkelijk te vinden zijn, ook de bekende merken zoals Huggies en Pampers.  Ook melkpoeder is prima verkrijgbaar al is het wel verstandig dit in te slaan bij de supermarkten in de grote steden. In kleine dorpjes is er minder keuze. We kwamen in Thailand geen Nutrilon tegen maar wel Friso en Nestlé.

In goedkopere accommodaties is het lastig een babybedje te krijgen. Thai zijn wel gewend een matras erbij te leggen voor oudere kinderen. Neem zelf iets mee zoals een Deryan Travelcot. Kinderstoelen zijn ook verre van standaard al hebben toeristen restaurants en fastfoodsrestaurants vaak wel enkele exemplaren.

thailandmetkinderen01

Wanneer je met een baby naar Thailand gaat, wil je natuurlijk de buggy meenemen. De meningen over het nut hiervan verschillen nogal. Wij hadden zowel een buggy mee als een babydrager en hebben beiden evenveel gebruikt. De stoepen zijn vaak onregelmatig en er zijn lang niet altijd liften aanwezig zelfs niet op plekken waar je dit wel zou verwachten zoals de skytrain  in Bangkok met als gevolg dat jij je kindje en buggy af en toe flink moet dragen. Maar er zijn ook genoeg dagen geweest dat we met de buggy prima een hele dag op pad waren. Voor een babydrager is het belangrijk dat deze voldoende ademt in verband met de warmte in Thailand.

Iets vergeten? Geen probleem, in Thailand is bijna alles voor kinderen wel te koop en ook nog eens een stuk goedkoper dan thuis. Twee paar schoenen voor omgerekend 5 euro, een aantal leuke shirtjes of zonnebrand geen enkel probleem.

Share.

1 Comment

  1. Leuk om te lezen hoe jullie deze reis met kindje maakten. Ik heb precies dezelfde route afgelegd destijds zonder kindje. Echt helemaal leuk en zo te lezen ook goed te doen met een kleintje. Brings back happy memories! 🙂

Leave A Reply