Egypte met kinderen

Op vakantie naar Egypte met kinderen? Misschien ben je wel op zoek naar een leuke kindvriendelijke bestemming voor een zonvakantie en denk je daarom aan Egypte? Of misschien zoek je juist cultuur en geschiedenis en wil je een rondreis maken in Egypte met kids. 

Of doe een beetje van allebei. Geniet van de mooie kindvriendelijke hotels aan de Rode Zee. Ga snorkelen, bezoek een aqua-park, of maak een uitstapje naar de culturele trekpleisters van Egypte. Wij wisten dit eerder goed te combineren toen wij een aantal jaar geleden een zonvakantie naar Hurghada boekten en in plaats van de hele tijd op het resort te blijven ook naar Caïro, Luxor en Aswan afreisden. In 2018 ben ik weer naar Egypte gegaan. Deze keer ging ik naar het fijne El Gouna, en in de zomer van 2019 gaan we wederom naar Egypte om onze dochter de piramides te laten zien. 

Grote delen van Egypte zijn gelukkig veilig, maar check voor je boekt altijd even het actuele reisadvies. 

Egypte met kinderen

Zonvakantiebestemmingen Egypte met kids

Hurghada met kinderen

Hurghada is de bekendste en populairste badplaats van Egypte. Hurghada is van oorsprong een vissersdorpje en er zijn nog enkele oorspronkelijke bezienswaardigheden te vinden, zoals de souq waar je kunt winkelen (wel afdingen). Ga je naar Egypte met tieners dan zullen die het fijn vinden om te weten dat Hurghada ook een actief uitgaansgebied heeft. In Hurghada zijn meerder waterparken en je kunt er snorkelen en duiken.

Er zijn diverse leuke (natuurlijk wel zeer toeristische) dagexcursies te regelen, zoals een jeepsafari. Hierbij ga je over het algemeen met een jeep en een chauffeur op zoek naar nomaden in de woestijn, en kan je quad rijden, kameel rijden, lunchen en eventueel nog wat extra kleine dingetjes. In Hurghada leeft bijna iedereen van het toerisme; verkopers en taxi-chauffeurs vonden wij vrij opdringerig. Bekijk hier goedkope vakanties naar Hurghada.

El Gouna met kinderen

El Gouna ligt een klein uurtje boven Hurghada en is een badplaats die zo'n dertig jaar geleden is ontstaan. Wanneer je door de dorre woestijn heen rijdt lijkt het bijna een fata morgana. Het is groen en schoon! Er geldt een strenge sociale controle en opdringerige verkopers worden niet getolereerd. Dit is een ander soort badplaats dan Hurghada. Er zijn een tiental hotels, veel privéwoningen van rijke Egyptenaren en dan nog de huizen van wie hier werken. 

egypte met kinderen

Buiten zon, zee en strand zijn er hier ook genoeg dingen te doen, zoals karten, waterskiën op een baan, en je kunt zelfs met de boot op zoek naar dolfijnen. Ook worden er excursies aangeboden naar o.a. Caïro en Luxor.

De gemanicuurde versie van Egypte is heel prettig wanneer je op zoekt bent naar een fijne bestemming voor een zonvakantie. Of wanneer je voor of na een rondreis door Egypte een paar dagen wilt relaxen. Bekijk hier direct het aanbod van fijne kindvriendelijke hotels in El Gouna, of lees ons uitgebreidere blog over El Gouna. 

El Gouna, zo relaxt kan een vakantie in Egypte zijn
Op vakantie naar Egypte met D-reizen. Het weer in El Gouna is zelfs tijdens de Nederlandse winter nog heerlijk. Mijn[...]

Marsa Alam met kinderen

Marsa Alam is ook een badplaats en is vooral heel populair bij duikers. 

Sharm el Sheikh en Dahab

Ook aan de Sinaï zijn nog een tweetal badplaatsen. Sharm el Sheikh en Dahab. De laatste is van oorsprong vooral populair bij backpackers terwijl Sharm el Sheikh een meer mainstream-bestemming is. Met Tui vlieg je rechtstreeks, bekijk hier het aanbod van hotels in Sharm el Sheikh.

Avontuurlijke bestemmingen Egypte met kids

Caïro met kinderen

Een bezoek aan Caïro, de hoofdstad van Egypte, is een onvergetelijke ervaring. Dit is echt een totaal ander Egypte dan dat van de kustplaatsen. Caïro is best wel intens. Loop door de souq en alle verkopers proberen je over te halen vooral bij hun winkel binnen te kijken. In het nieuwe nationale museum zijn de schatten uit het graf van Toetanchamon te bewonderen.

Je gaat natuurlijk ook naar Caïro vanwege de piramides. Die liggen echt aan de rand van de stad. Je moet de piramides gezien hebben, maar ik raad je aan om aan het begin of het einde van de dag te gaan. Ga je naar Caïro met kinderen en hebben die interesse in cultuur, boek dan een tourtje naar de Piramide van Djoser en de Rode Piramide van Snofroe. Deze zijn veel ouder dan de bekende piramides van Giza. Het hele circus eromheen ontbreekt en het is een stuk rustiger. Je kunt ook bij deze piramides naar binnen. Dit kan bij de bekendere piramides ook maar hier zijn maar een heel beperkt aantal plekken voor beschikbaar. Lees binnenkort ons blog over Caïro met kinderen voor meer tips. 

Luxor met kinderen

Een van onze favoriete plekken in Egypte is Luxor. Het is een bedrijvige stad aan de Nijl. Met fijne restaurants met dakterras om ’s avonds te chillen. Vlakbij Luxor ligt de Vallei der Koningen (Valley of Kings) waar de graven van de farao’s te vinden zijn. Natuurlijk wil je deze bezoeken, maar het is ook interessant om een kijkje te nemen bij de Graven der Edelen (Tombs of the Nobles). Hier werden rijke personen begraven.

Rond Luxor staan twee enorme tempelcomplexen: de tempels van Amon-Re en Moet (bij Karnak) en de Luxortempel. Ze zijn ideaal om een potje verstoppertje te spelen. Er is ontzettend veel te ontdekken, maar onze dochter is nooit zo fan van een gids. Als je een goede reisgids voor Egypte koopt, dan geeft die ook goede tips voor waar je wat kunt vinden. Overdag wordt het hier heel heet, maar de Luxortempel wordt in de avond verlicht en dan is het een stuk koeler. 

Egypte met kinderen

Aswan met kinderen 

Wij bezochten Aswan op onze eerste reis door Egypte voordat onze dochter geboren werd. Het was geen hele bijzondere bestemming. Je komt hier vooral omdat je de tempel van Abu Simbel wil bezoeken. Vanwege veiligheidsredenen vertrekken de bussen elke ochtend heel vroeg (om 3:00 of 4:00) in konvooi. Dit maakt Aswan minder geschikt voor een vakantie met jonge kinderen.

Aswan