Home / Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen

Wel eens gedacht aan de Seychellen met kinderen? Hoewel dit natuurlijk vooral een bekende bestemming is voor romantische vakanties en huwelijksreizen kan je hier met je gezin terecht voor een relax en zonvakantie. Onze blogger Delphine nam haar jonge kinderen mee naar de Seychellen.

Seychellen met kinderen

Praktische informatie Seychellen met kinderen

De hele eilandengroep bestaat uit meer dan honderd eilanden in de Indische Oceaan. Deze zijn lang niet allemaal bewoond of ingericht voor toerisme. De eilanden die dit wel zijn hebben witte stranden en een helderblauwe zee waar je ook goed kunt snorkelen en duiken. Het binnenland bestaat vaak uit jungle en kleine dorpjes. 

De Seychellen zijn vaak een bestemming die wordt overwogen als (goedkoper) alternatief voor de Malediven of Mauritius. Twee andere eilanden (groepen) in de Indische Oceaan. 

Seychellen met kinderen

Op de Seychellen zijn het hele jaar door te bezoeken met temperaturen tussen de  26 en 32 graden. Het hele jaar door heb je er kans op regen. Vaak een pittige bui en daarna weer zon. De maanden december en januari hebben de meeste regen en minste zonuren. Al zijn er per eiland verschillende. De drukste tijd op het eiland is desondanks de kerstvakantie. Ook de meivakantie is hoogseizoen. Het is dan ook slim om tijdig te boeken. 

Naar een aantal eilanden gaan vanuit Nederland rechtstreekse vluchten o.a. met Tui. Een aantal andere eilanden zijn alleen bereikbaar met overstap. Eilandhopen is mogelijk en gaat meestal met een helikopter of klein vliegtuigje. Al zijn er ook bootverbindingen tussen een aantal eilanden. Op de grotere eilanden Mahé en Praslin is het handig om een auto te huren als je op eigen gelegenheid het eiland wilt ontdekken. La Digue is zo klein dat je hier het beste een fiets kunt huren. 

Seychellen met kinderen

De verschillende eilanden van de Seychellen

Hoewel er dus honderden eilanden zijn beperken wij ons tot Mahé , La Digue en Praslin de drie eilanden die het meest bezocht worden. 

Mahé 

Mahé is het grootste eiland van het land. Je vliegt normaal gesproken op dit eiland en reist dan eventueel verder. In de hoofdstad Victoria maak je kennis met het dagelijks leven op de Seychellen. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Botanische tuin en Hindoeïstische tempel.

Wil je naar de mooiste stranden zoals Anse Intendance, Port Glaud en Anse Soleil dan is het handig om een auto te huren. Hoewel je ook gebruik kunt maken van een taxi of de bus. De beste resorts bevinden zich ook op loopafstand van de stranden. 

Als je van wandelen houdt dan zijn er op Mahé ook diverse opties. Op dit eilanden kan je het Morne Seychellois National Park vinden. Het grootste nationale park op de Seychellen er zijn hier diverse wandelroutes waarbij je ook langs gave uitkijkpunten komt. 

Betaalbaar en kindvriendelijk Berjaya Beau Vallon Bay Resort

Aan het strand met speeltuin Barbarons Resort & Spa

Praslin

Praslin is het op één na grootste eiland van de Seychellen. Het heeft nog steeds veel afwisseling maar ook mooiere stranden dan Mahe. Het bekendste strand is Anse Lazio. Andere attracties zijn het Vallee du Mai natuurreservaat en de reuzenschildpadden die op het eiland leven. 

La Digue 

La Digue is een klein eiland met bijna geen gemotoriseerd vervoer. Mede daardoor is het een geliefd eiland bij rustzoekers. Bovendien heb je hier hele bijzondere stranden. Je kunt vast wel die typische foto van de Seychellen met rotsblokken, wit strand en helder water. 

Er zijn ook genoeg andere stranden en je kunt hier mooi duiken en snorkelen. Vanuit La Digue worden ook boottochten georganiseerd naar andere eilanden in de omgeving. 

Kindvriendelijk en aan het strand La Digue Island Lodge

Gezondheid Seychellen

Voor de Seychellen worden hepatitus A en B aangeraden net als DTP. Op het eiland komt Zika voor iets om rekening mee te houden als je een zwangerschapswens hebt. Voor jonge baby's kan aanbevolen worden de mazelen vaccinatie eerder te laten zetten. Informeer bij je consultatiebureau.

Seychellen met kinderen

Sychellen met een baby

Op Seychellen kun je luiers en billendoekjes vinden. Het aanbod is niet altijd heel groot. Op de grotere eilanden is het makkelijker hier aan te komen dan op de kleine. Melkpoeder is verkrijgbaar maar geen Nederlandse merken. Je kunt met vers fruit eenvoudig zelf een fruithapje maken voor je kind. 

De grote eilanden van de Seychellen zijn niet heel buggyproof. Je kunt het beste een kinderdrager meenemen. Ga je naar een kleine eiland zoals La Digue met weinig auto's dan kan je prima met je kinderwagen over de weg lopen.

Verblijf je in een resort, dan is er eigenlijk altijd wel een kinderstoel en babybedje beschikbaar. Kies je ervoor zelf kleinschalige accommodatie te boeken, dan kun je het beste een Deryan travel cot en een opvouwbare kinderstoel meenemen. 


Scroll to Top