Home / Georgië met kinderen

Georgië met kinderen

Georgië met kinderen? Dit land in de Kaukasus heeft wondermooie natuur en veel afwisseling op een relatief klein oppervlakte. Onderdeel van Azië, maar met bewoners die zich zeker ook richten op het westen. Je hebt er kastelen, kloosters en veel historie, maar ook moderne architectuur.

Bijkomend voordeel van een vakantie in Georgië is dat het niet al te ver vliegen is vanuit Nederland of België. Het tijdverschil en de jetlag zijn dus beperkt. Daardoor kan je hier ook prima heen voor een kortere vakantie, zoals wij zelf deden in de herfstvakantie. Bovendien is Georgië ook nog eens echt heel betaalbaar. 

kazbegi

Plan je reis naar Georgië met kinderen

Wanneer en hoelang naar Georgië met kinderen?

We bezochten Georgië met onze toen acht jaar oude dochter in de herfstvakantie. Dit is een hele goede periode voor een reis naar Georgië, met over het algemeen droog weer en in grote delen van het land nog prettige temperaturen. Wij gingen in onze week van 22 graden en heerlijk zonnig in de hoofdstad naar -2 graden en sneeuw in de bergen. De natuur met al besneeuwde bergtoppen en alle bomen in herfstkleuren was echt ontzettend mooi.

Het nadeel van de herfstvakantie is dat je natuurlijk maar een weekje hebt, terwijl je in de meivakantie en zomer langer de tijd hebt. Al kun je in een week echt wel een mooie indruk krijgen van het land. 

Klimaat technisch is de herfstvakantie in Georgië beter dan de meivakantie. In april en mei valt er meer regen en vaak zelfs nog tot laat in april sneeuw in de bergen. Het zeewater is ook nog koud. Minder handig als je vooral een wandelvakantie of strandvakantie in gedachten had, maar voor een rondreis vaak niet zo'n probleem. 

De zomer is heet en droog en dan brengt een bezoek aan de bergen of zwarte zee kust juist weer verkoeling. 

Sighnaghi

De kerstvakantie of voorjaarsvakantie zou ik zelf niet zo snel kiezen, tenzij je vooral op de hoofdstad wil concentreren. Er zijn in het land ook skiresorts. Het grootste skiresort van Georgië, Gudauri, heeft 35 kilometer aan pistes. Niet te vergelijken met de Alpen, maar wellicht wel een idee als je op zoek bent naar een originele en goedkope wintervakantie.

Hoe rondreizen Georgië? 

Lijkt het je leuk om samen met andere gezinnen te reizen door Georgië? Koning Aap heeft een familiereis Georgië en ook bij Sawadee kun je een familiereis Georgië boeken. Daarnaast zijn er ook nog reisorganisaties die een individuele reis voor je gezin kunnen regelen. Handig als je het zelf te veel werk of toch wel spannend vindt. 

Zelf regelen, zoals wij deden, kan natuurlijk ook. Je kunt een auto huren voor je rondreis door Georgië, maar wees gewaarschuwd: aan de verkeersregels houden ze zich niet. Buiten de grote steden is het minder hectisch, maar dan moet je uitkijken voor koeien, honden en andere dieren die opeens op de weg lopen. Huur je auto bij een bedrijf als Sunny Cars waar je goed verzekerd bent voor schade. Sterker nog, hier betalen ze je het eigen risico terug. 

Er zijn enkele treinverbindingen en grotere bussen. Het meest gebruikte openbaar vervoersmiddel is het marshrutka minibusje. Goedkoop, maar niet heel comfortabel. Deze hebben vaak alleen voorin gordels, dus zelfs al heb je een eigen kinderzitje mee, dan kun je deze niet gebruiken. 

Een andere optie is een taxi huren voor een (halve) dag. Dan kun je ook stoppen waar je wil en heb je wel gordels. We maakten onder andere gebruik van Go-Trip waar je een Engels (of zelf Nederlands) sprekende chauffeur kunt huren voor een dagtrip. Je weet dan ook van tevoren de prijs en in wat voor auto ze rijden. Ook kun je reviews bekijken van de chauffeurs. 

Hoogtepunten Georgië

Tbilisi

De hoofdstad van Georgië, Tbilisi, is zeer waarschijnlijk het begin- en eindpunt van je reis door Georgië. Dit is ook waar je een aantal leuke activiteiten voor kinderen kunt vinden. 

Andere bestemmingen in Georgië

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top