Home / Costa Rica met kinderen

Costa Rica met kinderen

Costa Rica en een klein en makkelijk te bereizen land in Midden-Amerika. Costa Rica met kinderen is zo populair omdat je er veel natuur hebt en een uitstekende infrastructuur voor toeristen.  

De exotische dieren in combinatie met de groene bladeren en activiteiten zoals een canopy tour zijn aantrekkelijk voor kleine en grote avonturiers. Andere avontuurlijke activiteiten zijn bungee-jumpen, ziplijnen, caving en raften. Vlinderboerderijen en insectenfarms zijn leuk met jonge kinderen.

Tortuguero Nationaal Park Costa Rica

Plan je reis door Costa Rica

De meest populaire manier om het land te ontdekken is met een huurauto maar het openbaar vervoer of een georganiseerde rondreis zijn ook opties. Check direct Sunny Cars Costa Rica.

Costa Rica is een van de duurste landen in Midden-Amerika maar je krijgt wel enorm veel waar voor je reisbudget. Diverse van onze bloggers gingen met het gezin naar Costa Rica en delen hun tips.

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist. Die ook weet wat gezinnen belangrijk vinden. Bekijk hier de Costa Rica familiereizen. Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily of bij Kidsreizen.

Liever op reis met andere gezinnen bekijk dan de familiereizen van Djoser, Koning Aap, 333Travel en Sawadee. Of voor een reis inclusief huurauto via ANWB.

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. In het boek kan je ook een hoofdstuk vinden over Costa Rica. 

Waarheen in Costa Rica met kinderen

Plan je reis door Costa Rica

Op reis naar Costa Rica, voor de populaire hotels met familiekamer is het slim om een paar maanden van te voren te boeken als je in de zomervakantie of met kerst op reis gaat. Lees ook onze route inspiratie voor Costa Rica. 

Lees meer
Lees meer

Arenal Vulkaan, La Fortuna & Monteverde

La Fortuna ligt dichtbij de Arenal-vulkaan in Costa Rica. Je ziet de vulkaan goed vanuit het stadje. In het centrum zijn restaurants en winkels. Buiten het stadje kun je veel dingen doen zoals naar warmwaterbronnen gaan, door het regenwoud wandelen en over hangbruggen lopen. Er zijn lodges waar je kunt slapen en 's ochtends hoor je vaak apen. Er is ook een waterval in La Fortuna waar je naartoe kunt en waar je kunt zwemmen.

Monteverde is een plek in de bergen van Costa Rica die geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. In het dorp zijn winkeltjes en eetplekken te vinden. De wandelpaden en hangbruggen tussen de bomen bieden een leuke ervaring voor iedereen. Het bos zit vol met interessante dieren en planten om te ontdekken. Overnachtingsmogelijkheden zijn er genoeg. Wie op zoek is naar een beetje avontuur kan de kabelbaan tussen de bomen proberen. Daarnaast kun je op de lokale boerderijen zien hoe koffie wordt geproduceerd.

Lees meer

 de Caribische kust

Tortuguero ligt in het oosten van het land aan de Caribische kust. Het is gelegen op een zandbank en je kan er alleen komen met een boot. De Caribische sfeer proef je gelijk. Je komt hier om schildpadden te zien. Meer naar het zuiden ontdek je Puerto Viejo de Talamanca.

Corcovado

Corcovado is een gebied in Costa Rica bij het strand en het bos. Dichtbij zijn dorpjes waar je wat kunt eten en winkelen. Je kunt er wandelen op paden en dieren zoals vogels en grote katten spotten. Overnachten kan in kleine hotels of hutjes. In Corcovado kun je ook zwemmen bij het strand, varen op de rivier, of met een gids de jungle in gaan om meer te leren over de natuur daar. Het is een leuke plek met veel dingen om te doen.

Praktische tips Costa Rica met kinderen

Costa Rica is overzichtelijk en vaak zijn de reisafstanden kort, wat het reizen comfortabel maakt. Je kunt kiezen voor het huren van een auto, maar het openbaar vervoer is ook een optie. Er rijden zowel comfortabele bussen met airco als de lokale bussen. Binnenlandse vluchten zijn ook beschikbaar voor langere afstanden.

Wij adviseren je een eigen drinkfles mee te nemen naar Costa Rica. In alle natuurgebieden is plastic, zoals plastic flesjes verboden. zien. In sommige parken is het raadzaam om een gids te boeken, omdat je anders echt weinig wilde dieren zal spotten, zoals in Tortuguero en Corcovado. Maar er zijn ook parken waarbij je lekker op eigen houtje rond kan gaan zoals Cloudforest en Manuel Antonio. Het is handig om een kinderverrekijker mee te nemen. 

Puerto Viejo

Voor ouders die met jonge kinderen of een baby reizen, is het goed om te weten dat je in Costa Rica gemakkelijk babyvoeding, luiers en babydoekjes kunt vinden. Zelfs in kleinere dorpen hebben supermarkten vaak internationale merken zoals Pampers. In steden zoals San José zijn grotere supermarkten waar je een breed assortiment aan babyproducten vindt, vergelijkbaar met wat in Nederland beschikbaar is.

We merkten dat veel plekken kinderstoelen hadden, wat ons positief verraste. Dit gold zelfs voor kleine, lokale eettentjes.

Costa Ricaanse maaltijden bevatten vaak veel rijst en bonen, met vlees en soms minder groenten. Je kunt ervoor kiezen om zelf te koken, aangezien er in supermarkten genoeg verse groenten zijn, of je kunt wat luxer uit eten gaan. In stedelijke gebieden vind je ook fastfoodrestaurants, en sommige daarvan hebben speelruimtes voor kinderen.

In duurdere en middelgrote accommodaties zijn vaak (tegen betaling) babybedjes beschikbaar. Bij goedkopere opties krijg je wellicht een extra matras aangeboden. Er zijn ook familiekamers beschikbaar voor gezinnen. Als je geld wilt besparen of zeker wilt zijn van een bedje, kun je overwegen om zelf een reisbedje zoals de Deryan Travelcot mee te nemen. Er zijn diverse kindvriendelijke hotels in Costa Rica die we kunnen aanbevelen.

Selva Verde - Costa Rica

Het meenemen van een kinderwagen naar Costa Rica is wellicht niet de beste keuze. Veel paden en wegen, zoals in nationale parken, zijn niet echt kinderwagenvriendelijk. Een draagzak of draagdoek is echter wel heel handig om bij je te hebben.

Ga je in de zomervakantie naar Costa Rica? In de maanden juli en augustus is het regenseizoen. Reken dus op een paar dagen regen, helaas weet je nooit van te voren wanneer dat is. Wel valt er in deze maanden meer regen aan de oostkust dan aan de westkust. 

Costa Rica is geen goedkoop land om te bezoeken. Er zijn echt weinig dingen gratis te bezoeken en voor bijna alles vragen ze entreegeld. Sommige regio’s zijn erg Amerikaans en daar zijn de prijzen ook naar. Je kan geld bezuinigen om de lunch zelf te maken en te kopen in de supermarkt, ook scheelt
het als je een appartement boekt in plaats van een hotel, zodat je je eigen maaltje kan koken in de
avond.

Reisverslagen en overige tips Costa Rica

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top