Home / Afrika met kinderen

Afrika met kinderen

Op vakantie naar Afrika met kinderen? Zowel wijzelf als onze vaste gezinsreisbloggers bezochten meerdere landen in Afrika met kind(eren) met reizen naar o.a. Tanzania, Egypte, Namibië, Botswana en Mauritius . Ga nu direct naar de landen waar je informatie over zoekt! 

Vakantie met kinderen in Afrika per land

Wil je direct naar een specifiek land? Klik dan op de naam van de landen. Over de zwarte landen hebben we nog geen informatie maar met de groei van Gezin op Reis zal er ook steeds meer informatie over Afrika komen. 

Noord-Afrika

zonvakantie marokko

Zuidelijk Afrika

Tanzania

Ook in mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen komen naast algemene tips diverse Afrikaanse landen aan bod zoals Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania, Marokko en Egypte. 

Wat is Afrika eigenlijk? Als je het hebt over een familievakantie in Afrika dan maakt het een enorm verschil of je praat over Zuid-Afrika of over Egypte. Dit continent is enorm divers, zowel wat betreft natuur als wat betreft cultuur. 

Bij het plannen van een vakantie in Afrika met kinderen zal je merken dat grote delen van het continent helaas niet zo geschikt zijn voor een familievakantie. Dit kan zijn omdat het onveilig is, de gezondheidsrisico's hoog zijn maar ook omdat in veel landen de voorzieningen voor gezinnen erg minimaal zijn. 

In noordelijk Afrika zijn Marokko en de Kaapverdische eilanden veilige keuzes. Deze landen zijn ingesteld op toeristen. Egypte en Tunesië zijn inmiddels ook alweer een tijdje rustig en worden weer populairder als vakantiebestemmingen.  

In West-Afrika kan je denken aan Gambia, Senegal of Ghana. Op dit moment zijn de bestemmingen in Centraal-Afrika minder aan te raden mede door regelmatige ebola uitbraken. 

In oostelijk Afrika waren Kenia en Tanzania met Zanzibar altijd de populairste bestemmingen voor gezinnen. Check voor Kenia vooral het laatste reisadvies en kijkt voor alternatieve ideeën ook naar Oeganda en Ethiopië. Of wat dacht je van Mauritius, een eiland voor de kust?

Een reis naar Zuid-Afrika met kinderen is niet voor niks heel populair. Dit is een van de makkelijkste landen in Afrika om met kids te reizen. Maar ook de buurlanden zijn goed te bezoeken al vragen deze meer logistieke planning en ligt het kostenniveau in bijvoorbeeld Botswana en Namibië aanzienlijk hoger dan in Zuid-Afrika. 

Met kinderen naar Afrika gaan betekent dat je meer moet voorbereiden dan wanneer je naar Azië of Latijns-Amerika gaat. Kies je voor een safari met kinderen in een gebied waar je geen anti-malaria middelen hoeft te slikken? of wil je naar bekende plekken zoals de Serengeti of het Krugerpark waar je hier niet aan ontkomt. Wij kunnen je hierin niet adviseren: win zelf advies in bij een arts. Daarnaast moet je zeker in zuidelijk-Afrika de beste accommodaties in en rondom de nationale parken ruim van te voren vast leggen. 

Blogs over Afrika met kinderen

Ontdek de meest recente blogs over Afrika met kinderen. Voor meer artikelen ga je naar de desbetreffende landenpagina.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top