Afrika met kinderen

Op vakantie naar Afrika met kinderen? Zowel wijzelf als onze vaste gezinsreisbloggers bezochten meerdere landen in Afrika met kind(eren). 2019 zal het jaar van Afrika gaan worden, met reizen naar o.a. Tanzania, Egypte, Namibië, Botswana en Mauritius op de planning. Je kunt het komende jaar dan ook veel nieuwe blogs en tips verwachten op basis van onze eigen ervaringen over Afrika. Ga nu direct naar de landen waar je informatie over zoekt! 

Wat is Afrika eigenlijk? Als je het hebt over een familievakantie in Afrika dan maakt het een enorm verschil of je praat over Zuid-Afrika of over Egypte. Dit continent is enorm divers, zowel wat betreft natuur als wat betreft cultuur. 

Bij het plannen van een vakantie in Afrika met kinderen zal je merken dat grote delen van het continent helaas niet zo geschikt zijn voor een familievakantie. Dit kan zijn omdat het onveilig is, de gezondheidsrisico's hoog zijn maar ook omdat in veel landen de voorzieningen voor gezinnen erg minimaal zijn. 

In noordelijk Afrika zijn Marokko en de Kaapverdische eilanden veilige keuzes. Deze landen zijn ingesteld op toeristen. Egypte en Tunesië zijn inmiddels ook alweer een tijdje rustig en worden weer populairder als vakantiebestemmingen.  

In West-Afrika kan je denken aan Gambia, Senegal of Ghana. Op dit moment zijn de bestemmingen in Centraal-Afrika minder aan te raden mede door regelmatige ebola uitbraken. 

In oostelijk Afrika waren Kenia en Tanzania met Zanzibar altijd de populairste bestemmingen voor gezinnen. Check voor Kenia vooral het laatste reisadvies en kijkt voor alternatieve ideeën ook naar Oeganda en Ethiopië. Of wat dacht je van Mauritius, een eiland voor de kust?

Een reis naar Zuid-Afrika met kinderen is niet voor niks heel populair. Dit is een van de makkelijkste landen in Afrika om met kids te reizen. Maar ook de buurlanden zijn goed te bezoeken al vragen deze meer logistieke planning en ligt het kostenniveau in bijvoorbeeld Botswana en Namibië aanzienlijk hoger dan in Zuid-Afrika. 

Met kinderen naar Afrika gaan betekent dat je meer moet voorbereiden dan wanneer je naar Azië of Latijns-Amerika gaat. Kies je voor een safari met kinderen in een gebied waar je geen anti-malaria middelen hoeft te slikken? of wil je naar bekende plekken zoals de Serengeti of het Krugerpark waar je hier niet aan ontkomt. Wij kunnen je hierin niet adviseren: win zelf advies in bij een arts. Daarnaast moet je zeker in zuidelijk-Afrika de beste accommodaties in en rondom de nationale parken ruim van te voren vast leggen. 

Op vakantie naar Zanzibar, dit moet je weten
Overweeg je een vakantie naar Zanzibar? In dit blog vertel ik je alles wat ik weet over dit prachtige eiland[...]
Op reis met een 4×4 bushcamper door Namibië, Botswana en Zimbabwe
Blogger Esmeralda beleefde met haar gezin een “bucketlistreis” naar Zuidelijk Afrika voor haar zoontje leerplichtig werd. Ze maakten een roadtrip[...]
Op avontuur in de Okavango delta met kinderen
Wild, wilder, wildst! De Okavango delta in het noorden van Botswana is een paradijs voor iedereen die van safari en[...]
Kindvriendelijk hotel Zuid-Afrika, de leukste plekjes
Ben je op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Zuid-Afrika? Wij hebben er een aantal voor je op een rij[...]
Safari met kinderen, de beste landen en tips!
Wil je ook de Big Five zoeken met je kleintje? Maar weet je niet of een safari met kinderen wel[...]
Gezond op reis met baby
Gezond op reis met baby? Ga je op een verre vakantie met baby, wat stop je dan in je EHBO-kit[...]