Home / Bolivia met kinderen

Bolivia met kinderen

Bolivia met kinderen, wij delen onze ervaringen voor deze bijzondere vakantiebestemming. Ik bezocht Bolivia voor het eerst begin 2001 het was een van mijn allereerste verre reizen. Meer dan vijftien jaar en heel veel bestemmingen later had ik nog nooit ergens ergens natuur gezien die zo tot me sprak, bizar mooi en en onvergetelijke ervaring. Reden genoeg dus om nog eens terug te willen en in 2017 was het zo ver samen met onze toen bijna vier jarige dochter maakten we een reis van twee maanden door Colombia, Peru, Bolivia en Chili

Bolivia was nog net zo mooi als ik me herinnerde. Hoewel Bolivia met kinderen zeker een bestemming is die uitdagender is dan veel andere verre bestemmingen is het dit dubbel en dwars waard. 

Een ding om rekening mee te houden tijdens een vakantie in Bolivia met kinderen is de hoogte. Neem voldoende tijd om te acclimatiseren. Daarnaast zijn de voorzieningen en de gezondheidszorg wat meer basic als in de buurlanden. 

Bij Sucre is er een dinosauruspark en La Paz heeft leuke speeltuinen en een science museum maar over het algemeen is het handig zelf wat vermaak mee te nemen naar Bolivia voor jonge kinderen. Oudere kinderen die kunnen in Bolivia genoeg adventure activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden en raften. 

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Weinig Nederlandse reisorganisatie hebben familiereizen naar Bolivia. Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist. 

Waarheen in Bolivia met kinderen 

La Paz en omgeving

Lees meer

Isla de Sol en Salar Uyuni

Lees meer

Praktische informatie Bolivia met kinderen

Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of België naar Bolivia. De meeste reizigers combineren Bolivia met Peru.

Als je met kinderen naar Bolivia reist, moet je rekening houden met pittige reisafstanden en vaak slechte wegen. Gelukkig zijn er in Bolivia wel verschillende maatschappijen die betaalbare binnenlandse vluchten aanbieden. 

De gezondheidszorg in Bolivia is van een lager niveau als in buurlanden Chili en Peru. De hoogte is sowieso een factor om rekening mee te houden. Verder is het erg afhankelijk van waar je naar toe gaat in Bolivia. Grote delen van het land liggen boven de 2000 meter en hier heb je dus geen last van Zika of andere ziektes die door muggen worden overgedragen. Ga je naar de Amazone dan is het echter weer een heel ander verhaal en is er ook risico op malaria. 

In Bolivia kopen mensen hun boodschappen op de markt. Heb je luiers of babyvoeding nodig dan zal je meer moeite moeten doen om een supermarkt te vinden. Verwacht ook geen Nederlandse merken babyvoeding of luiers. 

Bolivia

Door de grote geografische verschillen in Bolivia is er niet een beste reisperiode voor het hele land. In onze zomervakantie is het over het algemeen droog maar wel koud in de hoger gelegen delen van het land. 

Scroll to Top