Home / Finland met kinderen

Finland met kinderen

Op vakantie naar Finland met kinderen? Wellicht denk je dan aan winters Lapland of aan een stedentrip Helsinki. Finland is een bijzondere bestemming, of je nu in de zomer of winter gaat.

Finland is een van de meest noordelijk gelegen landen ter wereld. Finland grenst aan het Noorwegen, Zweden en Rusland. Dankzij de snelle en betaalbare bootverbinding is het ook heel goed mogelijk de Finse hoofdstad Helsinki te combineren met de hoofdstad van Estland, Tallinn. Via directferries kan je het aanbod van de verschillende rederijen makkelijk vergelijken. 

Fietstour Helsinki

De afstand naar Finland maakt dat er relatief weinig Nederlanders komen. Daarbij is Finland ook zeker geen goedkope bestemming. Nog een reden om je vakantie goed voor te bereiden en te plannen en alles uit de dagen te halen die je hebt. Zo kan het best de moeite waard zijn om (doet dit wel op tijd in verband met verzending naar Nederland) een Finse museumkaart aan te schaffen. Daarmee heb je een jaar lang gratis toegang tot meer dan driehonderd musea in het hele land. Gezien de prijzen van een los ticket heb je de kaart er als volwassene vrij snel uit. 

Wil je je reis naar Finland niet zelf plannen? BBI Travel is een goede partij voor zowel zomer- als winterreizen. Bekijk hier het aanbod. Wist je trouwens dat je met TUI ook hele toffe reizen naar Fins Lapland kan boeken. Bekijk hier Fins Lapland met TUI.

Wil je in de winter naar Finland met kids, dan heeft Koning Aap een familiereis Finland en Sawadee heeft een vergelijkbare familiereis Lapland.

finland huisjes

Waar naar toe in Finland met kinderen

Helsinki

De hoofdstad van Finland Helsinki is een goede bestemming voor een stedentrip met kinderen. Wij vonden een bezoek aan Suomenlinna forteiland voor de kust er leuk. Ook zijn er een pretpark, Linnanmäki, een dierentuin en zijn er veel musea in de stad.  

Afhankelijk van of je in de zomer of winter gaat, zou ik je aanraden voor een stedentrip Helsinki een dag of twee tot vier uit te trekken. Hoewel veel musea ook in de winter open zijn, zijn bepaalde buitenattracties, zoals het pretpark en openluchtmuseum, alleen van mei tot en met september open. Vanuit Helsinki kun je ook dagtrips ondernemen naar diverse bestemmingen in Zuid-Finland. 

Zuid-Finland

Behalve Helsinki heb je in het zuiden van Finland nog een aantal andere grote steden. Espoo en Vantaa zijn inmiddels eigenlijk vergroeid met Helsinki. Turku en Tampere op anderhalf uur buiten Helsinki zijn wel echt zelfstandige bestemmingen. Zo heeft Tampere het pretpark Särkänniemi en verschillende kindvriendelijke musea, zoals het politiemuseum en Moomin museum. Turku heeft een historische binnenstad en onder andere een maritiem museum. Het is de oudste stad van Finland en een echte toeristenbestemming. 

Het Nuuksio National Park is een van de makkelijkst toegankelijke Nationale Parken in Finland. Je kunt vanaf Helsinki met het openbaar vervoer in een uur naar Haltia met het bezoekerscentrum van het nationale park.

Het fotogenieke stadje Porvoo ten oosten van Helsinki is met de bus binnen een uur bereikbaar en ook een geschikte (halve) dagtrip vanuit Helsinki. 

Lees meer
Lees meer

Centraal - Finland

Het centrale gedeelte van Finland is schaars bewoond. Voor ons Nederlanders is dit echt de wilde natuur. Je hebt er veel meren, bossen en van die typisch Scandinavische dorpjes. 

Finland

In de omgeving van Kuhmo kun je met oudere kinderen deelnemen aan een van de meest bijzondere natuurervaringen in Europa. Vanuit een schuilhut kun je beren en soms ook wolven zien. 

Finland

Fins Lapland

Lapland is het meest aansprekende stukje van Finland. Veel gezinnen dromen van een wintervakantie in Lapland. Met een bezoek aan het huis van de kerstman in Rovaniemi, maar vooral veel winterse activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld een husky boerderij en maak een hondensleetocht.

Zie de rendieren in hun natuurlijke omgeving. Het is vooral belangrijk een vakantie zoals deze op tijd te boeken. Zo zijn bijzondere accommodaties, zoals slapen in een glazen bol of iglo, snel uitverkocht. Je kunt naar Rovaniemi vliegen, maar er gaat ook een (nacht)trein vanaf Helsinki. Je bent dan wel een dag (of dus nacht) onderweg. 

Lees meer
Scroll to Top