Home / Finland met kinderen

Finland met kinderen

Op vakantie naar Finland met kinderen? Wellicht denk je dan aan winters Lapland of aan een stedentrip Helsinki. Finland is een bijzondere bestemming of je nu in de zomer of winter gaat.

Finland is een van de meest noordelijk gelegen landen ter wereld. Finland grenst aan het Noorwegen, Zweden en Rusland. Dankzij de snelle bootverbinding is het ook heel goed mogelijk de Finse hoofdstad Helsinki te combineren met de hoofdstad van Estland Tallinn.

De afstand naar Finland maakt dat er relatief weinig Nederlands komen. Daarbij is Finland ook zeker geen goedkope bestemmingen. Nog een reden om je vakantie goed voor te bereiden en te plannen en alles uit de dagen te halen die je hebt. 

finland huisjes

Vakantie naar Finland met kinderen

De hoofdstad van Finland Helsinki is een goede bestemmingen voor een stedentrip met kinderen. Er zijn meerdere interactieve musea die speciaal leuk zijn voor gezinnen. Daarnaast is er een mix van moderne en oude gebouwen. Voor een stedentrip Helsinki kan je zeker wel een dag of drie uittrekken. Langer als je ook activiteiten in de omgeving wil ondernemen zoals een bezoekje aan een van de eilanden voor de kust of aan pretpark Linnanmäki. 

Finland

Het centrale gedeelte van Finland is schaars bewoond. Voor ons Nederlanders is dit echt de wilde natuur. Je hebt er veel meren, bossen en van die typisch Scandinavische dorpjes. In de omgeving van Kuhmo kan je met oudere kinderen deelnemen aan een van de meest bijzondere natuur ervaringen in Europa. Vanuit een schuilhut kan je beren en soms ook wolven zien. 

Finland

Lapland is het meest aansprekende stukje van Finland. Veel gezinnen dromen van een wintervakantie in Lapland. Met een bezoek aan huis van de kerstman in Rovaniemi maar vooral veel winter activiteiten. Bezoek een husky boerderij en maak een hondensleetocht. Zie de rendieren in hun natuurlijke omgeving. Het is vooral belangrijk een vakantie zoals dit op tijd te boeken. Zo zijn zijn bijzondere accommodaties zoals slapen in een glazen bol of Iglo snel uitverkocht. 

Onze blogs over Finland met kids

Lees meer
Scroll naar top