Home / Ierland met kinderen

Ierland met kinderen

Ierland met kinderen is erg de moeite waard zeker als het weer mee zit. Vooral de ruige kust is prachtig. Je kunt dagenlang slingerende routes rijden langs de zogenaamde Wild Atlantic Way. Liefhebbers van geschiedenis en archeologie zullen Ierland ook heerlijk vinden. Veel kastelen spelen een rol in tv-series zoals Game of Thrones. In Ierland zijn verschillende leuke interactieve kindermusea. 

Ring of Kerry Ladies View

Plan je reis naar Ierland met kids

Meestal zal je vakantie beginnen in Dublin maar er zijn ook diverse andere steden met rechtstreekse vluchten vanaf Nederland. Het is mogelijk om een stedentrip Dublin te doen met het gezin maar eigenlijk is het zonde om dan niet iets natuur mee te pakken.

Wil je Ierland echt leren kennen dan heb je een huurauto nodig.  Dan kun je bijna overal komen en  stoppen waar en zo lang als je wilt. Wij huren vaak via Sunny Cars, bekijk hier de prijs en beschikbaarheid. Het is erg makkelijk om Ierland met Noord-Ierland te combineren. 

In Ierland zijn natuurlijk hotels maar ook veel kleinschalige bed and breakfast’s. Een bed and breakfast sfeervoller dan een hotel en is het ook een stuk persoonlijker. Vaak word je door je gastheer/gastvrouw ontvangen met thee en koekjes en hebben ze ook meteen allemaal leuke tips voor uitjes en eetadresjes in de omgeving. Een nadeel is wel dat lang niet iedere bed and breakfast een kinderbedje heeft. Een reistentje (bijvoorbeeld de Deryan Travel Cot) is dan ook wel een must have. Hetzelfde geldt voor een kinderstoel, ook die is niet altijd aanwezig. Een handige oplossing hiervoor is bijvoorbeeld de TotSeat, een opvouwbare kinderstoel die je zelfs op een bankje in de pub kan bevestigen.

Belfast kasteel

In bijna elke eetgelegenheid hebben ze wel een kindermenu en als dat er niet is, kun je vragen om een babybowl. Dan is een kommetje met aardappelpuree, groente en een beetje jus. In iedere grotere plaats is ook wel een speeltuin te vinden. Dat zijn echt mooie en goed onderhouden speeltuinen voor jongere en oudere kinderen.  Natuurlijk moet je als je in Ierland bent ook een pub bezoeken en ook hier zijn kinderen welkom. 

Tja, het weer is toch wel een dingetje in Ierland. Het eerste wat mensen zeggen wanneer je vertelt dat je een trip naar Ierland gaat maken is: ‘Daar regent het toch zoveel?’.  Maar echt, het valt reuze mee. De beste maanden om naar Ierland te reizen zijn mei en juni. Dan valt er de minste neerslag en is de temperatuur ongeveer 18 graden. Het weer is wel wisselvallig, vooral aan de westkust kan het weer snel omslaan en is er soms veel wind.

Tijdens onze reis hadden we bijna iedere dag wel een buitje. Zorg dus dat je altijd waterdichte kleding bij je hebt. Wij hadden voor Jelmer een softshell jasje, wind- en waterafstotend en snel droog. Verder hadden we nog wel dun regenjasje voor hem voor als het echt heel slecht weer zou zijn, deze hebben we gelukkig niet gebruikt.

Als de zon gaat schijnen (en dat gebeurt echt!) kan het ineens een stuk warmer zijn, dus neem zeker niet alleen lange broeken en truien mee. Je moet eigenlijk op alle omstandigheden voorbereid zijn. Neem ook zeker een zonnehoedje en zonnebrandcrème mee. Voor de koudere dagen is een fleecetrui een aanrader. Regenachtige dag? Vraag je gastheer naar indooractiviteiten in de buurt. Vooral bij de grotere steden zijn die er voldoende. Zo gingen wij in Galway naar het zwembad en brachten we een bezoek aan het Atlantaquaria, Ierland’s grootste aquarium.

Liever je reis laten organiseren? Check hier het aanbod van enkele reisorganisatie:
- ANWB reizen, auto routes door Ierland.
- Fly Drive Ierland via TUI
- SNP heeft een aantal autorondreizen door Ierland
- BBI Travel heeft ook autorondreizen door Ierland

Waarheen in ierland met kinderen

Dublin en omgeving

Dublin is de enige grote stad in Ierland (buiten Belfast in Noord-Ierland) welke echt geschikt is voor een pure stedentrip. 

Lees meer

Rest van Ierland

Er is zo veel te doen in Ierland. Over diverse bestemmingen waar we zijn geweest kan je hier lezen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Noord-Ierland

Naar Noord-Ierland met kinderen? Wij vinden het echt een aanrader. Belfast is een ontzettend leuke stad met veel te doen voor gezinnen. Vanaf daar kan je makkelijk naar een aantal hele mooie natuurlijke attracties en kastelen in Noord-Ierland. 

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top