Home / Israël met kinderen

Israël met kinderen

Reizen naar Israël met kinderen is een echte belevenis. Natuurlijk vanwege de historische bezienswaardigheden in Israël maar zeker ook vanwege de natuur. Die laatste wordt nog wel eens overschaduwd door alle aandacht die bijvoorbeeld Jeruzalem krijgt. Maar je kunt naar de woestijn in Israël maar ook wandelen door de groene natuurgebieden met watervallen in het noorden.

Tower of david jeruzalem

Hoe reizen in Israël met kinderen

Het is een bestemming die op kinderen minstens zoveel indruk zal maken als op volwassenen. Natuurlijk maakt het wel uit of je kiest voor een zon-zee-strandvakantie in Eilat of gaat rondreizen in Israël.

Voor het laatste kan je kiezen uit een huurauto, georganiseerde tours of het openbaar vervoer. De Israëli hebben een erg agressieve rijstijl en zeker steden als Tel Aviv en Jeruzalem zijn uitkijken geblazen. Eenmaal op de snelwegen is rijden goed te doen.

Georganiseerde tours hebben het voordeel dat je veel kunt doen in één dag. Sommige dingen zoals een jeeptour door de woestijn kan je ook niet op eigen gelegenheid doen. Als je Israël met kinderen bezoekt, zou ik zelf kiezen voor het openbaar vervoer in combinatie met enkele georganiseerde tours, tenzij je meer hebt dan een week dan is het heel fijn een auto te huren. Ik huur bij voorkeur altijd bij Sunny Cars.  Wil je liever op reis met een organisatie en met andere gezinnen. Djoser heeft een hele mooie rondreis Israël en Jordanië met kids. Voor een zonvakantie naar Eilat kan boeken bij een organisatie zoals TUI.

woestijn in israel

Beste reistijd voor een vakantie in Israël met kids

Het weer in Israël is in onze zomervakantie erg heet. Mijn tip is dan ook om je gezinsvakantie Israël te plannen in de voorjaarsvakantie, meivakantie of herfstvakantie. In mei heb je de mooiste bloeiende natuur. Echter, wat mij betreft is de beste reistijd voor Israël met kinderen de herfst vanwege de ideale combinatie van het weer en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Temperaturen liggen nog rond de 25 graden (hoger in Eilat en Tel Aviv) en hotels hebben goede deals. 

Praktische tips voor een vakantie in Israël met kids

Een week is een prima periode voor een eerste vakantie in Israël al kan je er zonder probleem een aantal weken doorbrengen. Ik zou dan kiezen voor 1 dag in Tel Aviv, 3 dagen Jerusalem en als derde bestemming bijvoorbeeld de Dode Zee, Tiberias of Nazareth. Een andere optie is te kiezen voor een strandvakantie Eilat.

Goedkoop vliegen naar Israël is sinds 2016 een stuk makkelijker geworden dankzij rechtstreekse vluchten met Easyjet die meerdere keren per week gaan. Zo betaalde ik zelf voor een retourvlucht van zaterdag tot zaterdag maar 100,- Euro. Je moet er wel rekening mee houden dat als je op zaterdag aankomt het reguliere openbaar vervoer niet gaat vanaf de luchthaven. Het makkelijkste is een shuttle naar Tel Aviv te nemen waar meer open is en pas de volgende dag verder te reizen.

Rondreis israel jeruzalem

Israël met een baby of peuter

Wil je naar Israël met een baby of peuter, dat kan zeker. Er zijn genoeg kindvriendelijk hotels die babybedjes aanbieden. Ook hebben veel restaurantjes een kinderstoel. Ook babyvoeding en luiers zijn goed verkrijgbaar. Je moet er alleen rekening mee houden dat tijdens de Sabbath de meeste winkels dicht zijn dus dat niet wacht tot het laatste moment met winkelen. 

Waarheen in Israel met kinderen

Lees meer

Jeruzalem, Tel Aviv en omgeving

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Overige bestemming

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top