Israël met kinderen

Reizen naar Israël met kinderen is een echte belevenis. Natuurlijk vanwege de historische bezienswaardigheden in Israël maar zeker ook vanwege de natuur. Die laatste wordt nog wel eens overschaduwd door alle aandacht die bijvoorbeeld Jeruzalem krijgt. Maar je kunt naar de woestijn in Israël maar ook wandelen door de groene natuurgebieden met watervallen in het noorden.

Israël met kinderen

Hoe reizen in Israël met kinderen

Het is een bestemming die op kinderen minstens zoveel indruk zal maken als op volwassenen. Natuurlijk maakt het wel uit of je kiest voor een zon-zee-strandvakantie in Eilat of gaat rondreizen in Israël.

Voor het laatste kan je kiezen uit een huurauto, georganiseerde tours of het openbaar vervoer. De Israëli hebben een erg agressieve rijstijl en zeker steden als Tel Aviv en Jeruzalem zijn uitkijken geblazen. Eenmaal op de snelwegen is rijden goed te doen.

Georganiseerde tours hebben het voordeel dat je veel kunt doen in één dag. Sommige dingen zoals een jeeptour door de woestijn kan je ook niet op eigen gelegenheid doen. Als je Israël met kinderen bezoekt, zou ik zelf kiezen voor het openbaar vervoer in combinatie met enkele georganiseerde tours, tenzij je meer hebt dan een week dan is het heel fijn een auto te huren. Ik huur bij voorkeur altijd bij Sunny Cars.  Wil je liever op reis met een organisatie en met andere gezinnen. Djoser heeft een hele mooie rondreis Israël en Jordanië met kids.

woestijn in israel

Beste reistijd voor een vakantie in Israël met kids

Het weer in Israël is in onze zomervakantie erg heet. Mijn tip is dan ook om je gezinsvakantie Israël te plannen in de voorjaarsvakantie, meivakantie of herfstvakantie. In mei heb je de mooiste bloeiende natuur. Echter, wat mij betreft is de beste reistijd voor Israël met kinderen de herfst vanwege de ideale combinatie van het weer en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Temperaturen liggen nog rond de 25 graden (hoger in Eilat en Tel Aviv) en hotels hebben goede deals. 

Praktische tips voor een vakantie in Israël met kids

Een week is een prima periode voor een eerste vakantie in Israël al kan je er zonder probleem een aantal weken doorbrengen. Ik zou dan kiezen voor 1 dag in Tel Aviv, 3 dagen Jerusalem en als derde bestemming bijvoorbeeld de Dode Zee, Tiberias of Nazareth. Een andere optie is te kiezen voor een strandvakantie Eilat.

Goedkoop vliegen naar Israël is sinds 2016 een stuk makkelijker geworden dankzij rechtstreekse vluchten met Easyjet die meerdere keren per week gaan. Zo betaalde ik zelf voor een retourvlucht van zaterdag tot zaterdag maar 100,- Euro. Je moet er wel rekening mee houden dat als je op zaterdag aankomt het reguliere openbaar vervoer niet gaat vanaf de luchthaven. Het makkelijkste is een shuttle naar Tel Aviv te nemen waar meer open is en pas de volgende dag verder te reizen.

Rondreis israel jeruzalem

Israël met een baby of peuter

Wil je naar Israël met een baby of peuter, dat kan zeker. Er zijn genoeg kindvriendelijk hotels die babybedjes aanbieden. Ook hebben veel restaurantjes een kinderstoel. Ook babyvoeding en luiers zijn goed verkrijgbaar. Je moet er alleen rekening mee houden dat tijdens de Sabbath de meeste winkels dicht zijn dus dat niet wacht tot het laatste moment met winkelen. 

Blogs over Israël met kids

Toffe route voor een rondreis Israël

Route rondreis Israël in twaalf dagen
Misschien is Israël met kinderen niet het eerste land waar je aan denkt voor een rondreis. Maar een rondreis door[...]
Abraham hostels in Israël, sfeermaker in je reis ook voor gezinnen!
Abraham hostels in Israël is een keten van hostels met op dit moment 3 vestigingen. Die in Jeruzalem, het in[...]

Start of eindig je reis in Jeruzalem en Tel Aviv

Indrukken uit Tel Aviv, de witte stad
Tel Aviv, de witte stad, de meest vrijgevochten stad in Israël en na Jeruzalem de grootste stad van het land.[...]
Jeruzalem met kinderen
Denk je erover om Jeruzalem met kinderen te bezoeken? Absoluut doen, ik bezocht zelf als kind Jeruzalem en het was[...]

Masada, Ein Gedi, Tiberias en de Golan

De Masada beklimmen met kinderen
Eén van de (letterlijke) hoogtepunten als je op vakantie bent in Israël met kinderen is een bezoek aan Masada National[...]
Wandelen in Ein Gedi en drijven in de Dode Zee met kinderen
We rijden door de droogte. Heuvels van zand links en rechts van ons. De bordjes geven duidelijk aan dat we[...]
Een dag aan het meer van Tiberias
Het meer van Tiberias heeft twee kanten. Aan de ene kant is er de schoonheid van het meer zelf aan[...]
Het verhaal van Nazareth
Voor de meeste mensen is het verhaal van Nazareth, het verhaal van Jezus en zijn ouders. Religieuze toeristen schuifelen achter hun[...]
Off the beaten track, jeeptour door de woestijn in Israël
Vanaf Jeruzalem ondernam ik een jeeptour met Abraham Tours door de woestijn in Israël. Voor wie het niet weet, Israël[...]
Een fascinerende levensstijl, tour door een Kibboets Israël
De Israëli hebben een bijzondere manier van wonen, werken en leven uitgevonden, de Kibboets. Kibbutz, het Hebreeuwse woord voor het[...]
4 plekken die je niet mag missen op de Golan Hoogvlakte
De Golan Hoogvlakte is waarschijnlijk niet de 1e bestemming waar je aan denkt wanneer je een vakantie in Israel plant. Maar dat[...]
Waarom ik voor de derde keer naar Israël ga en mijn dochter thuis laat
Over een week ga ik naar Israël, voor de derde keer en nu alleen. Zonder Marcel en zonder dochter. Deze reis[...]