Home / Vietnam met kinderen

Vietnam met kinderen

Een vakantie naar Vietnam met kinderen? Wil je een rondreis Vietnam met kinderen maken of overweeg je een vakantie in Vietnam met baby dit zijn onze tips en ervaringen. Wij bezochten het zuiden van Vietnam met onze toen 1 jaar oude dochter maar we delen ook ervaringen van verschillende andere gezinnen die Vietnam met kinderen bezochten.

vietnam met baby

Kindvriendelijk hotel Vietnam

Lees meer
Lees meer

Hoewel Vietnam een van de populairste vakantiebestemmingen in Zuid-Oost azie vraagt een vakantie wel wat voorbereiding. Zo moet je van te voren de visum situatie bekijken. Kan je een visum op het vliegveld krijgen of moet je dit van te voren regelen. 

Waar Thailand met kinderen een populaire vakantiebestemming is onder Nederlanders, wordt Vietnam wat minder bezocht. Toch zijn de faciliteiten en het reisgemak in beide landen vergelijkbaar. Door de lange smalle vorm van het land is Vietnam erg afwisselend van de karstgebergten in het noorden tot de waterwegen van de Mekong-delta in het zuiden. Verkijk je alleen niet op de afstanden. Met kinderen reis je bij voorkeur wat rustiger aan. Neem minimaal 4 weken voor de route van noord naar zuid of maak gebruik van diverse binnenlandse vluchten. Wij kozen zelf voor een reis van Ho Chi Minh Stad naar Bangkok.

Je reis naar Vietnam zelf organiseren? Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com . Ook gebruik ik vaak Klook omdat die entreekaartjes en tours met korting aanbieden en heel actief zijn in zuidoost Azië.

Liever georganiseerd naar Vietnam, informeer bij Local Hero Travel en 333Travel. Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily of bij Kidsreizen. Reis je liever met andere gezinnen? Check dan de groepsreizen van Sawadee en Djoser.

Waarheen in Vietnam met kinderen?

Ho Chi Minh stad (Saigon) 

Ho Chi Minh stad (Saigon) in het zuiden is vaak het begin of eindpunt voor een vakantie in Vietnam. Het is een stad met een dubbel karakter, aan de ene kant is het druk maar aan de andere kant kan je er ook rust vinden. Hoogbouw en enigszins vervallen koloniale huizen staan naast elkaar. Je hebt er diverse interessante musea die vooral gericht zijn op het oorlogsverleden. Daarnaast zijn er enorm veel mooie tempels en maak je kinderen blij met de vele speeltuinen. 

Vanaf Ho Chi Minh Stad ondernemen veel reizigers een tocht naar de Mekong Delta. Er zijn veel touraanbieders met programma’s van een tot drie dagen. Erg goedkoop en gemakkelijk en daardoor verleidelijk. Vergeet echter niet dat de programma’s vaak heel vol zitten en daardoor niet voor alle gezinnen geschikt zijn. Boek een speciale familietour (eventueel al in Nederland) om de markten op eigen tempo te verkennen. Een andere optie is zelf reizen naar een grote stad in de regio zoals Can Tho en dan ter plekke activiteiten organiseren.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Hoi An en Hue

Hoi An en Hue zijn twee steden die vaak bezocht worden in centraal Vietnam. Je hebt hier een Franse koloniale uitstraling en diverse musea. Doe eens samen een leuke activiteit zoals vliegers maken of een kookworkshop.

Hanoi

Hanoi in de grootste stad in het Noorden. Het is de uitvalsbasis voor een boottocht door Halong Bay. Een prachtige natuur met karstrotsen, verborgen strandjes en slapen op een boot: een waar avontuur voor kinderen.

Praktische tips Vietnam met kinderen

Vergeet niet dat je voor Vietnam een visum nodig hebt, daarvoor moet je van te voren iets regelen. Tegenwoordig kan je online een aanvraag doen en dan ter plekke op het vliegveld je visum ophalen. Jammer genoeg zijn de wachttijden soms erg lang. Wij stonden meer dan een uur in de rij wat niet prettig is met een vermoeid kind. Dan klinkt een bezoekje aan de ambassade in Nederland zo slecht nog niet. Op de ambassade kan je namelijk al een visum krijgen en hoef je niet te wachten bij aankomst.

Wij bezochten zelf alleen het zuiden van Vietnam met baby. Hier was het geen enkel probleem om aan luiers en babydoekjes te komen. Ook poedermelk is aanwezig van o.a. Nestlé en Friso. Van andere ouders hebben we begrepen dat dit eigenlijk in het hele land in de grote steden het geval is. Dus hier hoef je je geen zorgen over te maken wanneer je Vietnam met het gezin bezoekt.

Waar het in buurland Cambodja met kinderen echt nog wel een uitdaging is om faciliteiten zoals een kinderstoel te vinden, ging dit in Vietnam redelijk gemakkelijk. Natuurlijk niet wanneer je bij een straatstalletje eet maar wel in veel restaurants en zelf een aantal hotels.

We werden ook aangenaam verrast door de hoeveelheid speeltuinen in het land. Ga je naar Ho Chi Minh stad met kinderen dan heb je het wat dit betreft helemaal makkelijk. Naast de outdoor speeltuinen zijn er ook diverse ketens met indoor speeltuinen. Wanneer het erg warm is dan is er niets fijner dan je kinderen die in een ruimte met airconditioning hun energie kwijt kunnen. Wij bezochten zelf o.a. TiniWorld in Can Tho.

vietnam met kinderen

Voor de lange afstanden heb je in Vietnam heb je naast binnenlandse vluchten en treinen ook de keuze uit reguliere bussen en slaapbussen. Wij vonden de slaapbus met onze baby ideaal. We hadden een bedje op de grond en onze dochter had de ruimte om naar buiten te kijken, te spelen en zelf wat te kruipen en te staan. In een gewone bus moet je constant alert zijn op onveilige situaties. Net als in de buurlanden hoef je namelijk niet te rekenen op een autostoel.

vietnam met kinderen

We hadden naar Vietnam zowel een buggy mee als een babydrager. We hebben beiden gebruikt maar vonden voor drukke steden de buggy ideaal. Als de stoep slecht was kan je langs de kant van de straat lopen dit zagen we lokale mensen ook doen. Met de vele scooters lijkt oversteken eng, maar normaliter rijden ze wel om je heen.

Reisverhalen en  blogs vakantie Vietnam met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

 

 

Scroll to Top