Home / Colombia met kinderen

Colombia met kinderen

Een vakantie in Colombia met kinderen? We reisden een maand met onze dochter van toen bijna vier door dit mooie land. Colombia is echt een opkomende bestemming zeker ook voor gezinnen. Het imago van onveiligheid en drugshandel kleeft nog aan het land maar is niet meer terecht. Het grootste deel van het land, zeker het deel dat voor toeristen interessant is, is goed te bereizen met het openbaar vervoer.

Inmiddels is het zelfs mogelijk een zonvakantie naar Cartagena te boeken via Tuilf. 

Zelf je rondreis organiseren zoals wij deden kan natuurlijk ook. Je moet er wel rekening mee houden dat veel wegen zeker in het zuiden zoals die van San Augustin naar Popayan en die van Manizales naar Bogota echt enorm slingeren. Een wagenzieke dochter was dus voor ons helaas onderdeel van het reizen door Colombia. Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van binnenlandse vluchten en ook de route die je kiest maakt veel uit. De route die wij hebben gekozen zouden wij met de kennis van nu niet nogmaals kiezen. 

De mensen in Colombia zijn vriendelijk maar geven je de ruimte en zijn niet opdringerig. Ook al ben je als westerse toerist met een kindje nog een uitzondering.   

Je hebt in Colombia een mooie afwisseling van strand en bergen. De koloniale architectuur en moderne steden. Hier vind je ook dierentuinen, pretparken, science musea en andere dingen speciaal voor wie Colombia met kinderen bezoekt. Ook speeltuintjes (indoor en outdoor) zijn vrij goed te vinden.

Als je met jonge kinderen reist dan kan je in de grotere steden prima luiers vinden en poedermelk (Nestle) maar potjes nauwelijks. Veel restaurants hebben kinderstoelen beschikbaar. Ook de gezondheidszorg in Colombia is goed. Dat maakt Colombia zeker een van de meest geschikte landen in Zuid-Amerika voor een vakantie met het gezin. 

In Colombia zijn genoeg mogelijkheden om te fietsen, paard te rijden en te wandelen. Het is na Bolivia een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika en er zijn enkele low-cost airlines. Dat is heel fijn omdat de afstanden anders wel erg groot zijn.

Je hoeft geen Spaans te spreken in toeristische plekken als Cartagena maar daarbuiten is het wel heel erg makkelijk. De beste reistijd voor Colombia is wat betreft klimaat half december tot en met februari en ook de juli en augustus zijn goed. Uit eigen ervaring raden we half december tot half januari toch af. In deze periode hebben Colombianen zelf schoolvakanties. Dit maakt het lastiger en duurder leuke kindvriendelijke accommodatie te vinden en ook veel lange afstandsbussen zitten vol. 

Liever georganiseerd naar Colombia, informeer bij Local Hero Travel voor een reis op maat of check hier het aanbod van Sawadee voor een groepsreis met andere gezinnen

Plan je reis door Colombia

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Reisverslagen en bestemmingstips Colombia met kids

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer


Scroll naar top