Home / Tsjechië met kinderen

Tsjechië met kinderen

In Tsjechië met kinderen kun je alle soorten vakanties vieren. Of je nu op zoek bent naar een wintersportvakantie, een actieve vakantie, een stedentrip of noem het maar op, in Tsjechië kun je het allemaal beleven. 

Český Šternberk Kasteel

De meeste Nederlanders kiezen voor Tsjechië in het zomerseizoen. In Tsjechië zijn namelijk de meeste bezienswaardigheden alleen open in de maanden april tot en met oktober. Ook wij gingen al meerdere keren in de zomer naar Tsjechië. 

Zo kun je er onder andere musea en echte kastelen bezoeken. Maar ook aan leuke dorpjes ontbreekt het niet in Tsjechië. Cesky Krumlov, omgeving Lipno en Praag zijn gebieden die met kinderen zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook kiezen steeds meer mensen voor hun wintersport vakantie voor Tsjechië omdat dit ideaal is voor kinderen die net beginnen met skiën of snowboarden.

Daarnaast is Tsjechië ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en actieve gezinnen. Het land biedt een legio aan actieve mogelijkheden. Je kunt er wandelen, fietsen, raften en natuurlijk nog veel meer leuke dingen beleven.

Wat ook interessant is om te weten, is dat Tsjechië nog één van de goedkopere landen binnen Europa is. De boodschappen zijn vele malen goedkoper dan in Nederland en ook het uit eten en de activiteiten zijn laag geprijsd vergeleken met de Nederlandse maatstaven.

Dat maakt het voor gezinnen aantrekkelijk om voor een vakantie in Tsjechië met kids te kiezen.

Plan je vakantie in Tsjechie 

Je vakantie naar Tsjechië plannen? Op zoek naar leuke accommodaties? Wist je dat Landal een fijn vakantiepark heeft bij het Lipnomeer, bekijk het hier. Ook via natuurhuisje kun je een huisje huren in Tsjechië. Of bekijk de hotels van TUI.

Met je eigen auto naar Tsjechië? Dan heb je een tolvignet (dalnici známka) nodig. Nog niet zo lang geleden was dit een sticker die je op het raam van je auto moest plakken. Sinds 2021 zijn de vignetten alleen nog maar digitaal beschikbaar en gekoppeld aan je kenteken. 

Praag & Centraal Bohemen

Ga je naar Tsjechië met kinderen, dan wil je waarschijnlijk ook naar Praag. In deze mooie historische stad is ook genoeg te doen voor gezinnen. Het beste kun je dan ook minimaal twee nachten in Praag zelf blijven, langer kan ook. De regio rondom Praag Centraal Bohemen, ook wel Midden Bohemen genoemd, heeft ook veel te bieden voor gezinnen. Mooie kastelen, rivieren om te kajakken en het toffe Mirakulum maakte dat wij een hele fijne week hadden. 
Lees meer

Zuid - Bohemen

Zuid-Bohemen is een regio die door veel Nederlanders wordt geassocieerd met het Lipnomeer. Zowel in de zomer als in de winter een geliefde vakantiebestemming. Hier is ontzettend veel te doen voor gezinnen, zoals watersport, boomkroonpad, dierentuinen en sjezen over de rodelbaan. Zoek je meer rust en authentiek Tsjechië, dan is het gelukkig ook best makkelijk deze drukke regio te combineren met mindere bekende, maar wel ontzettende mooie stadjes. 

Lees meer
Lees meer

Pilsen & West - Bohemen 

West-Bohemen is het gedeelte van Tsjechië dat vanuit Nederland het meest dichtbij is. Er wordt ook veel doorheen gereden op weg naar Praag of het Lipnomeer. Ben je een kasteel liefhebber, dan heeft West Bohemen heel veel te bieden. De stad Pilsen mag dan bekend staan om haar bier, het heeft ook een super goed science museum waar je kinderen zich een hele dag kunnen vermaken. Ook is er een leuk dierentuin met een dinopark.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Noord - Bohemen

Noord-Bohemen is een regio met bijzondere natuur. De rots steden en het bijzondere nationaal park Boheems Zwitserland zijn de grootste attracties. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan herinneringskamp Theresienstadt en aan de mooie historische stad Litoměřice. Bezoek ook Liberec voor veel familieactiviteiten. 

Lees meer
Lees meer

Brno & Zuid-Moravië 

Zuid-Moravië heeft als hoofdstad Brno, de tweede stad van Tsjechië. Deze regio grens aan zowel Oostenrijk als Slowakije. Het is een wijnregio en er zijn diverse mooie kleine stadjes met veel historie zoals Mikulov en Znojmo. Ook zijn er veel kastelen, diverse grotten en het kleinste nationale park van Tsjechië.   

Lees meer
Lees meer

In de toekomst hopen we ook de de regio's Oost-Bohemen, Vysočina en Silezië te bezoeken.

Scroll to Top