Tsjechië met kinderen

In Tsjechië met kinderen kun je alle soorten vakanties vieren. Of je nu opzoek bent naar een wintersportvakantie, een actieve vakantie, een stedentrip of noem het maar op in Tsjechië kun je het allemaal beleven.

De meeste Nederlanders kiezen voor Tsjechië in het zomerseizoen. In Tsjechië zijn namelijk de meeste bezienswaardigheden alleen open in de maanden april tot en met oktober. Zo kun je er onder andere musea en echte kastelen bezoeken. Maar ook aan leuke dorpjes ontbreekt het niet in Tsjechië. Cesky Krumlov, omgeving Lipno en Praag zijn gebieden die met kinderen zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook kiezen steeds meer mensen voor hun wintersport vakantie voor Tsjechië omdat dit ideaal is voor kinderen die net beginnen met skiën of snowboarden.

Daarnaast is Tsjechië ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en actieve gezinnen. Het land biedt een legio ‘s aan actieve mogelijkheden. Je kunt er wandelen, fietsen, raften en natuurlijk nog veel meer leuke dingen beleven.

Wat ook interessant is om te weten is dat Tsjechië nog één van de goedkopere landen binnen Europa is. De boodschappen zijn vele malen goedkoper dan in Nederland en ook het uit eten en de activiteiten zijn laag geprijsd vergeleken met de Nederlandse maatstaven.

Dat maakt het voor gezinnen aantrekkelijk om voor een vakantie in Tsjechië met kids te kiezen.

Blogs Tsjechië met kinderen

Glijden en spetteren in het grootste waterpark van Tsjechië: Aquapalace waterpark en resort
Ben je op zoek naar een waterpark in Tsjechië?  Wat dacht je van een tof waterpark nabij Praag? Wij bezochten Aquapalace:[...]
Praag met kinderen, accommodatie en attracties voor het hele gezin
Wat is er te doen in Praag met kinderen? Ik verbleef drie nachten in de hoofdstad van Tsjechië met mijn[...]
Tips voor een vakantie in Midden Bohemen met het gezin
Op vakantie naar Tsjechië met kinderen? Wij deden het dit jaar voor het eerst. Ik bezocht samen met mijn dochter[...]
LipnoTsjechië, zowel een leuke winter- als zomerbestemming voor het hele gezin
Op ongeveer 800 kilometer van Eindhoven ligt het bekende Lipnomeer in Tsjechië. De omgeving van Lipno biedt tal van leuke[...]