Home / Brazilië met kinderen

Brazilië met kinderen

Op vakantie naar Brazilië met kinderen? Je kunt kiezen voor een zonvakantie, vaak ga je dan naar de regio’s Ceará of naar Rio Grande do Norte. Of je kunt kiezen voor een rondreis door Brazilië met je gezin.

Vogelpark Iguazu

Het zijn vooral avontuurlijke gezinnen met al iets meer reiservaring die kiezen voor Brazilië. Dit komt doordat de afstanden behoorlijk groot zijn, al zijn er natuurlijk ook binnenlandse vluchten. Door de taalbarrière en doordat er gewoon niet zoveel gezinnen met kids naar Brazilië gaan, is het soms lastig om informatie te krijgen. Verder is er ook gewoon een cultuurverschil. Alles gaat nogal last-minute en je moet dan ook niet verwachten dat je snel antwoord krijg als je een paar weken van tevoren een e-mail stuurt om een taxi-transfer of een tour met een gids vast te leggen.

Iguazu watervallen

Wellicht denk jij bij Brazilië ook niet direct dat het een kindvriendelijk land is en poppen woorden als Favela’s, criminaliteit op in je hoofd. Maar niets is minder waar, Brazilië is echt een hele variërende vakantiebestemming om met het gezin te bezoeken.

Een reis hier is in ieder geval een belevenis! Bovendien zijn er ontzettende veel gave dingen te zien en te doen. Je gaat met je gezin naar Brazilië voor een stad als Rio de Janeiro, met de stranden van Copacobana en het Christusbeeld. Voor de indrukwekkende watervallen van Iguaçu op de grens met Argentinië. Voor de fantastische stranden van Isla Grande en voor sfeervolle stadjes als Paraty. 

Je kunt met je kinderen naar de Amazone gaan, hoewel veel gezinnen kiezen voor de wat makkelijker toegankelijke Pantanal. Ook hier kun je dieren spotten, zoals de jaguar en vissen op piranha's. 

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Weinig Nederlandse reisorganisatie hebben familiereizen naar Brazilië. Sawadee heeft een familiereis naar Brazilië. Ook Djoser heeft een familiereis Brazilië. Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily.

Waarheen in Brazilië met kinderen

Rio de Janeiro 

Wanneer je een rondreis maakt door Brazilië dan zal je vrijwel zeker naar Rio de Janeiro gaan. De stad heeft naast de bekende bezienswaardigheden ook attracties speciaal voor gezinnen. Daarnaast kan je hier natuurlijk genieten van het strand. Ondanks de soms slechte verhalen is het wel echt een mooie en afwisselende stad. 

Lees meer

Sao Paulo 

De stad São Paulo staat bekend als het economische hart van het land. Daar staat o.a. de centrale bank. Museum Catavento, het wetenschapsmuseum, Dierentuin Zoologico en het Aquarium van Sao Paulo zijn allemaal aanraders om te bezoeken in Sao Paulo met kinderen. 

Ook tof bijvoorbeeld met een lokale gids is wandelen in Beco do Batman.  Beco de Batman is eigenlijk een groot openlucht kunstmuseum. Diverse graffiti artiesten hebben hier de wijk versierd met hun kunst. De naam zegt het al; er zijn veel Batmannen te vinden. In deze wijk heb je ook leuke hippe eettentjes.

Ben je meer opzoek naar wat meer rust en natuur. Park Ibirapuera is enorm groot. Je kan er fietsen, wandelen, er zijn diverse eettentjes en ook veel speeltuinen waar de kinderen in kunnen spelen. Echt een ideale plek om lekker te picknicken in de middag of om in de namiddag even te relaxen met elkaar.

Buiten de stad op een kleine twee uur rijden liggen twee hele mooie stranden; Enseada en Juquehy beach. Deze zijn het bezoeken waard.

Lees meer

Watervallen van de Iguaçu

Het plaatsje Iguaçu is in de eerste plaats een uitvalbasis voor de gelijknamige watervallen. Het zijn de grootste ter wereld en enorm indrukwekkend om te zien. Maar er is meer te doen. Zo kun je het drielandenpunt met Paraguay en Argentinië bezoeken en een kijkje nemen in een enorme dam. 

Lees meer

Praktische informatie BRAZILIË MET KIds

Vanuit Nederland zijn er rechtstreekse vluchten met KLM naar meerdere Braziliaanse steden. Vaak is vliegen met een overstap in Portugal of in Amerika een (goedkopere) optie.

Jammer genoeg is onze mei en zomervakantie niet de beste reisperiode, je hebt grotere kans op regen. Hoewel dit van jaar tot jaar kan verschillen. Soms is het allemaal prima te doen maar het is ook wel eens voorgekomen dat door er hevige modderstromen waren. Zo moest onze blogger Leonie haar reis aanpassen omdat accommodaties in Paraty en het eiland Ilha Grande niet meer toegankelijk waren.

Het eten in Brazilië is goed, veel groenten en gezond. Een van de specialiteiten die je veel ziet zijn de kaasballetjes, Pao de Quijo. Deze moet je vooral proberen, zijn een beetje verslavend, maar erg lekker als snackje tussendoor.

Scroll to Top