Home / Over Gezin op Reis

Over Gezin op Reis

Welkom op de website Gezin op Reis. Gezin op Reis is het grootste Nederlandstalige blog over reizen en vakanties met kinderen wereldwijd. Ons doel is om je te helpen bij het kiezen van een stedentrip, vakantie of verre reis. Met oprechte en eerlijke informatie. Soms verwijzen we naar reisorganisaties maar we zijn er zeker ook voor iedereen die zijn vakantie met kinderen zelf wil organiseren en samenstellen.

Dat doe ik niet alleen maar met een team van expert mama's die weten wat belangrijk is voor reizende gezinnen. 

Tikva Looijen - oprichter en eigenaar 

Leuk dat je een kijkje neemt op Gezin op Reis begonnen als een blog van Marcel en Tikva. We zijn sinds 2001 samen en reizen heeft altijd een grote rol gehad in ons leven. In 2013 werd onze dochter geboren en nu ontdekken we de wereld met zijn drieën. Behalve via onze blog kan je ons volgen op o.a. Facebook en Instagram. Of neem contact op via de e-mail info@gezinopreis.nl 

Over reizen

We hebben een voorkeur voor authentieke en verrassende bestemmingen. Voor zowel verre reizen als Europese stedentrips.

Voordat we kinderen kregen hebben we al veel van de wereld gezien, zo bezochten we meer dan 70 landen. We gingen op wereldreis, beklommen de Kilimanjaro voor onze huwelijksreis en snorkelden met walvishaaien.

Reizen, we doen het vanwege de andere culturen, prachtige bouwwerken, bijzondere mensen en om het avontuurlijke in onszelf te ontdekken. Quality time samen en de verbazing door de ogen van je kindje zien maakt het nog mooier.
Jordanie
Kilimanjaro

Reisbloggen

Reisbloggen doen we al sinds 2004, toen om het thuisfront op de hoogte te houden tijdens Tikva's 2 maanden durende reis door Zuid-Amerika

In januari 2014 hebben we Gezin op Reis gelanceerd. We willen graag laten zien dat je ook met een baby en met (jonge) kinderen mooie en authentieke plekken op aarde kunt blijven ontdekken.

In 2020 is de site vernieuwd door "andtherewascontent"

We nemen je mee op reis in onze bestemmingsartikelen, Daarnaast willen we ook graag andere ouders helpen met praktische tips. Zo konden wij zelf nergens informatie vinden in de Nederlandse taal over bijvoorbeeld babyvoeding in Ijsland. Daarom schrijven we ook praktische artikelen over bestemmingen, reizen met een kindje, accommodatie en onze favoriete reisartikelen die reizen met een kindje net een stukje makkelijker maken. 

Onze favoriete verre vakantieregio’s zijn het Midden-Oosten, Latijns Amerika en Zuid-Oost Azië. We wisselen deze bestemmingen af met korte vakanties en weekendjes weg in Europa en binnen Nederland. We reizen voornamelijk zelfstandig, soms op de bonnefooi, een andere keer boeken we vooraf hotels.

We proberen het meeste uit onze vakantiedagen te halen tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Samen mooie steden verkennen, musea bekijken, duiken en wandelen. We hebben ook allemaal onze eigen interesses. Voor Marcel is dat bijvoorbeeld wielrennen en hardlopen, voor Tikva geschiedenis en onze dochter wordt blij van waterparken en belevenismusea. 

Stockholm met kinderen
Batu

Wat begon als een hobbyblog is uitgegroeid tot het grootste familytravelblog in de Nederlandse taal met wereldwijde focus. Sinds eind 2017 is Tikva fullime reisblogger. We zijn te benaderen voor interviews, bekijk ook Gezin op Reis in de media of de mogelijkheden voor een samenwerking. Gezin op Reis is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel als Family Travel Media onder nummer 61338176. BTW nummer NL001862542B56 

Teamleden Gezin Op Reis

Sinds eind 2016 hebben we ook een enkele andere reislustige gezinnen een plekje gegeven op Gezin op Reis. Volg ook de verhalen van bloggers EsmeraldaLeonieMirella, Elke, LeonieG, Nicky, Cindy en Annemarieke & Aernout. 

Onze vaste schrijvers zijn niet alleen ouder maar brengen ook stuk voor stuk extra kwaliteiten met zich mee. Zo is Esmeralda onze Afrika expert en Cindy professioneel tekstschrijver.

Wil je een campagne opzetten met Gezin op Reis dan kijken we altijd op basis van beschikbaarheid, leeftijd van de kinderen en doelstellingen welke teamleden hierbij aansluiten.

Luneberger heide
Cairo stedentrip piramides van gizeh
Scroll to Top