Home / Jordanie met kinderen

Jordanie met kinderen

Jordanië met kinderen, jazeker! In onze ervaring is het een afwisselend, betaalbaar, veilig en kindvriendelijk land. De prachtige ruïnes van Petra zijn een ideale plek om te klauteren, je kunt slapen bij de bedoeïenen in een tent en blijven drijven in de Dode Zee.

kindvriendelijk hotel jordanie


Er wordt ons regelmatig gevraagd om tips te geven over leuke vakantiebestemmingen voor avontuurlijke gezinnen. Het is een ideale vakantie wanneer je wel avontuurlijk wilt, maar niet te ver wil vliegen. Een familiereis Jordanië is ook nog betaalbaar voor één of twee weken.

Door de onrust in het Midden-Oosten vraag je je misschien af over een Jordanië wel veilig is? Tot nu toe is het land er uitstekend in geslaagd om de onrusten buiten de grenzen te houden. Restaurants, hotels en bewoners van het land verwelkomen toeristen met open armen. Er is geen negatief reisadvies en je kunt gewoon een familiegroepsreis Jordanië boeken. Ga je graag met andere gezinnen? Bekijk dan hier de groepsreizen van Djoser. Liever een reis op maat? Travelnauts kan je helpen.

Ga je op eigen gelegenheid en wil je veel zien in Jordanië dan is het aan te raden een Jordan Pass te kopen voor jezelf en kinderen vanaf 12 jaar. 

Lees meer
Lees meer

Bezienswaardigheden familiereis Jordanië met kinderen

Amman met kinderen

De Jordaanse hoofdstad Amman zal vrijwel altijd het startpunt zijn van een familievakantie in Jordanië. Je zult direct ontdekken hoe vriendelijk Jordaniërs zijn. Als zelfstandig reizende toerist wordt je regelmatig aangesproken voor een praatje. Natuurlijk ga je naar de Romeinse Citadel en het Amphitheater. Autoliefhebbers (grote en kleine jongetjes) moeten ook naar het Royal Automobile Museum met onder andere de Porsches, Lamborghini’s en speciale Jeeps van de koninklijke familie. Ook hier in de buurt is het Childrens-museum waar je kinderen lekker kunnen knutselen.

Petra met kinderen

Petra is het hoogtepunt van elk bezoek aan Jordanië. De uitgehakte stad in de rotsen heeft een magische uitstraling. Bij het plannen moet je absoluut rekening houden met de leeftijd van je kinderen. De afstanden tussen de vele delen van de stad van de Nabateeërs zijn namelijk enorm en er is ook nog veel hoogteverschil. Om een groot deel van Petra te zien, liepen wij twee dagen lang meer dan 30 kilometer per dag, omhoog en omlaag in de hitte. Je kunt eventueel een koetsje huren maar dan nog is Petra met kleine kinderen niet ideaal, behalve als je een babydrager hebt. Ons advies: ga minimaal twee dagen, één dag met het gezin en de tweede dag kan je elkaar afwisselen

Lees meer

Aqaba en Wadi Rum

Jordanie heeft maar één badplaats: Aqaba. Attracties zijn o.a. duiken, snorkelen of een tochtje met een glass-bottom-boot. Op de openbare stranden is een bikini echt not done. Boek dus een hotel met een privéstrand of zwembad. De guesthouses ten zuiden van Amman zijn heel prettig voor budget-minded zelfstandig reizende gezinnen. Je kunt hier duiken en snorkelen.

Een nachtje slapen in de Wadi Rum woestijn zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn van jullie vakantie in Jordanië met kinderen. Je slaapt in speciale toeristen tentenkampen en ontdekt overdag met een jeep de bizarre landschapen en vele kleuren van de woestijn.

Lees meer
Lees meer

Jordanie in 2 weken

Heb je een week vakantie dan zit de tijd er nu wel op, met meer tijd is er nog genoeg te doen. De uitgestrekte Romeinse ruïnes van Jerash ten noorden van Amman worden in het voorjaar opgefleurd door veldbloemen. Verder naar het noorden zijn er nog meer Romeinse ruïne-steden of ga naar de woestijnkastelen met kleurrijke muurschilderingen.

Drijven in de Dode Zee is een ervaring apart en met oudere kinderen (v.a. 18 jaar) kan je gaan canyonen in Wadi Mujib. We hebben gehoord dat het mogelijk is om het gemakkelijke gedeelte met kinderen te doen. De mozaïeken van Madaba zijn wellicht niet zo interessant voor kinderen maar wel voor ouders. Daarna kan je door naar het grote kasteel van Kerak.Een trekking door Wadi Dana en daarna slapen in een door kaarsen verlichte ecolodge is een avontuur voor gezinnen met tieners.

Lees meer
Lees meer

Praktische tips Jordanië met kinderen

Jordanië is geen bestemming die het hele jaar door even geschikt is voor een vakantie. Zo zijn de temperaturen in de zomer vaak boven de 40 graden. Dit maakt de Nederlandse zomervakantie niet ideaal voor een bezoek. In de wintermaanden kan het incidenteel zelfs sneeuwen en liggen temperaturen rond de 5 graden. Dit maakt Jordanië vooral heel geschikt voor een bezoek in de voorjaar, mei of herfstvakantie mits het dan niet toevallig ramadam is.

Het openbaar vervoer is in Jordanië tussen de meeste steden regelmatig en goedkoop maar naar kleine plaatsen erg onregelmatig. Als backpackers is het geen probleem wat langer te wachten of te liften maar voor een vakantie naar Jordanië met kinderen kan je beter een auto huren of kiezen voor een georganiseerde familiereis. De wegen in Jordanië zijn van prima kwaliteit en de bewegwijzering is ook goed geregeld. De borden zijn zowel in het Arabisch als in het Engels opgesteld en naar voor toeristen interessante plekken zijn er extra borden. Jordaniërs rijden alleen behoorlijk asociaal, richting aangeven is er vaak niet bij. Gelukkig zijn de wegen vaak rustig maar autorijden in Amman is geen pretje. Wees gewaarschuwd er wordt in Jordanië streng gecontroleerd op snelheid (eigen ervaring).

Water uit de kraan is niet drinkbaar en voor je bezoek aan Jordanië moet je wel even checken of jij en je kinderen de juiste inentingen hebben.

Nog meer reisverhalen en blogs over Jordanie

Lees meer
Lees meer
Scroll naar top