Japan met kinderen

Japan met kinderen, love It or Hate it. Na een eerdere reis naar Japan zou ik er zelf niet snel naar toe gaan met kinderen. Maar twee andere van de gezinsreisbloggers die voor deze site schreven kwam ontzettend enthousiast terug na hun reizen door Japan met kids.

Ik denk dat het allemaal te maken heeft met verwachtingen. Nog steeds wordt er in grote delen van Japan weinig Engels gesproken. Dit maakt reizen hier niet makkelijk, als zelfs het tourism office geen Engels kan zoek dan maar eens de juiste bus. Aan de andere kant is er een geweldig treinnetwerk en wanneer je dit gebruikt om steden zoals Tokyo en Kyoto te bezoeken zal je Japan juist heel makkelijk vinden om te reizen.

Japanners houden er niet van als mensen op de bonnefooi reizen. Dit vinden ze vreemd en het kans zelfs voorkomen dat een hotel aangeeft vol te zitten terwijl er best plek is. Voor een vakantie naar Japan met kinderen boek je accommodatie dus vooraf. Zeker ook omdat betaalbare, kindvriendelijke accommodatie snel vol zit. 

Het helpt ook als je kind graag vis lust. Fruit is in Japan erg duur dus neem een potje vitamine pillen mee. Verder is Japan een erg schoon land maar is er wel veel geluidsoverlast. Neem oordopjes mee. De tempels in Japan en vele andere culturele activiteiten zullen niet bij alle kinderen evenveel in de smaak vallen. Je kunt dit prima afwisselen met Onsen (warme baden), diverse pretparken zoals Tokyo Disneyland en met name in belevingsmusea zoals diverse wetenschapsmusea. 

Japan met baby

Wil je op reis naar Japan met baby of peuter dan is het goed om te weten dat een kinderbedje lang niet overal wordt aangeboden. Een eigen bedje zoals de Deryan meenemen is ook geen oplossing omdat kamers in Japan over het algemeen erg klein zijn en het bedje niet zal passen. Je beste optie voor en reis door Japan met baby is Airbnb of een Ryokan daar zijn de kamers ruimer, of boek wat luxere (keten)hotels die wel een kinderbedje beschikbaar hebben. In de standaardwinkels op iedere straathoek (7eleven, Lawson's) zijn geen luiers en babyvoeding te koop. In drugstores/drogisterijen wel, maar die zijn er minder en het assortiment wisselt nogal. Je hebt meer succes op de kinderafdelingen van grote malls. In de grote speelgoedwinkels zoals ToysRus en BabyRus hebben ze ook rekken vol babyvoeding en luiers. Dus neem genoeg mee van huis en koop bij in de grotere steden waar ze deze winkels hebben. 

Tips en artikelen Japan met kinderen

Tokyo met kinderen, een niet alledaagse city trip
Is het reizen naar Japan met de kinderen wel leuk? Is een verblijf van 7 dagen  in Tokyo met kinderen,[...]