Home / Indonesië met kinderen

Indonesië met kinderen

Indonesië is een geweldige bestemming voor gezinnen. De meeste reizigers met kinderen kiezen voor de eilanden Bali, Java of Lombok. Het reizen is hier het makkelijkst maar voor wie meer avontuur zoekt zijn er nog duizenden andere eilanden in Indonesië om te bezoeken.

Bali is het meest geschikte eiland voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. Er zijn prachtige stranden, een mooie natuur en een interessante cultuur. Bali is een boeddhistisch eiland en overal worden kleine bloemenoffers achtergelaten wat kinderen vaak heel interessant vinden. Er is een ruimte keuze aan kindvriendelijke hotels op Bali is alle prijsklassen. Je kunt hier makkelijk luiers vinden maar het is handig om je eigen merk babyvoeding mee te nemen. Een klein overblijfsel van de geschiedenis met Nederland is dat je in de supermarkt ook hagelslag kunt kopen. Het eiland is toch nog groter dan soms lijkt en het vervoer niet altijd heel snel. Wil je veel zien dan is het de moeite waard om op verschillende plekken te verblijven en behalve de eilanden in het zuiden ook te kiezen voor stadje Ubud en bijvoorbeeld de zwarte zandstranden en dolfijnen in Lovina. Het weer in Bali is tijdens onze zomervakantie erg goed.

Een reis over Java welke je begint of eindigt in Bali is ook populair bij gezinnen. Het is wel fijn als je dan minimaal 3 liever nog 4 weken vakantie hebt. Een reis over Java is wat avontuurlijker dan alleen op Bali blijven maar ook hier is er een route die veel toeristen volgen via o.a. de bromo Vulkaan en Yogyakarta waar dus voldoende keuze is aan kindvriendelijke hotels.

Je reis naar Indonesië zelf organiseren? Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com . Ook gebruik ik vaak Klook omdat die entreekaartjes en tours met korting aanbieden en heel actief zijn in zuidoost Azië.

Liever georganiseerd naar Indonesië, informeer bij Local Hero Travel of Riksja Family voor een reis op maat of check hier het aanbod van Sawadee voor een groepsreis met andere gezinnen of check via Koning Aap. Wil vooral een relaxte zonvakantie bekijk dan hier de vluchten met mooie hotel van TUI

Reisverhalen en tips Indonesië met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top