Home / Canada met kinderen

Canada met kinderen

Canada met kinderen, het is een droombestemming voor veel gezinnen. Wij bezochten Canada met onze dochter toen ze nog maar een half jaar oud was. Canada is ook heel geschikt voor gezinnen die een verre reis willen maken met een baby. Je hebt hier al onze westerse benodigdheden. De gezondheidszorg is goed en je hebt geen zorgen over tropische ziektes.

We delen niet alleen onze eigen ervaringen maar ook die van onder andere Blogger Leonie die met oudere kinderen een Canada reis maakte.

toronto met kinderen

Tips Canada met kinderen

Waar je rekening mee moet houden is dat de afstanden enorm zijn. Je kunt onmogelijk heel Canada in een reis zien. Kies voor het oosten of het westen.

De meeste gezinnen moeten voor een vakantie naar Canada met kinderen voor langere tijd sparen. Dit is het type vakantie dat je niet zomaar even op de bonnefooi doet en die je ruim van tevoren plant. Dit komt mede doordat het seizoen erg kort is. Ga je in de zomervakantie naar de westkust en wil je overnachten bij populaire Nationale Parken dan mag je echt wel een negen maanden van te voren je campsite vastleggen. 

Banff Bow waterval

Je kunt natuurlijk ook in de meivakantie naar Canada maar dan heb je maar twee weken en is de kans aanwezig dat er op veel plekken nog sneeuw ligt. De oostkust van Canada is dan wel weer beter te doen voor een kortere vakantie zoals de meivakantie of kerstvakantie. 

Ga je met een baby naar Canada dan is het goed om te weten dat je hier ook Pampers kunt kopen. Babyvoeding Aptamil is van Nutricia en vrij vergelijkbaar met Nutrilon. 

Op zoek naar een reis in Canada, bekijk het aanbod van fly-drives van TUI in Canada. Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily of bij Kidsreizen, beide zijn gespecialiseerd in reizen voor gezinnen. Ook ANWB vakanties heeft rondreizen zoals camperreizen Canada. Voor camperhuur is het ook altijd handig om te vergelijken bij Interhome aanbiedingen voor Canada. Wil je liever op reis met andere gezinnen? Check dan Sawadee groepsreizen Canada.

Waarheen in Canada met kinderen

Toronto en het oosten

Wij bezochten zelf de oostkust van Canada. We combineerden Toronto en de Niagarawatervallen en staken daarna de grens over om onze reis te vervolgen in Amerika. Dit deel van Canada is het hele jaar door goed te bezoeken. Bovendien zijn er ook regelmatig aantrekkelijk geprijsde tickets te vinden richting de oostkust. 

Lees meer
Lees meer

Westkust Canada

Veel gezinnen kiezen echter voor hun vakantie in Canada met kinderen voor de westkust. Dit gebied heeft net wat meer bijzondere natuur te bieden. Met een huurauto of een camper reis je dan door de Rocky Mountains. Je kunt overnachten in of aan de rand van de nationale parken. Doordat het landschap zo varieert, is de omgeving erg indrukwekkend en heeft een hele afwisselende natuur. Je vindt er besneeuwde bergtoppen, ook wel de Canadian Rockies genoemd, maar wanneer je wat verder naar het zuiden trekt kom je langs de kust, de Coastal Mountains. In de Canadian Rockies liggen een aantal nationale parken, namelijk Banff, Jasper en Yoho National Park. Wanneer je een reis maakt naar dit gebied is het een aanrader om een Park Canada Discovery Pass te kopen. Zo kun je voordeliger de nationale parken bezoeken en krijg je korting op diverse uitjes.

Jasper National Park

Wil je tijdens je vakantie in Canada met kids activiteiten ondernemen, zoals beren en walvissen spotten, dan is de westkust hiervoor heel geschikt. De periode om zo’n reis te maken in Canada is echter relatief kort. 

Kindvriendelijke accommodatie en campingplekken moet je ruim van te voren reserveren omdat je anders niet meer terecht kan. Het is fijn als je kind voor zo'n reis óf nog klein genoeg is om gedragen te worden óf zelf al langere afstanden kan lopen. 

Vancouver en Brits-Colombia met kinderen

British Columbia (ook wel Brits-Colombia) is erg afwisselend omdat de hoogtes daar variëren. Van het lage Vancouver tot de hoge bergen van Sunpeaks. 

Dat merk je ook aan het klimaat. Het kan er zomaar gaan regenen en een half uur later kan de zon schijnen. Wanneer je de kraakhelder blauwe meren wilt zien, moet je West Canada in de zomervakantie ontdekken. Maar ook in de zomer raden we je zeker aan om toch nog warme kleding mee te nemen, zeker in de bergen en in de avond kan het er erg fris zijn. Aan de andere kant kan het in de zomer ook zomaar 25 graden in het dal worden.

Wanneer je British Columbia in de winter bezoekt kun je veel skigebieden bezoeken in deze regio. De skigebieden trekken elk jaar veel toeristen. Dat komt omdat er constante sneeuw is en een grote verscheidenheid aan resortstijlen beschikbaar is voor elk budget. De meeste resorts bevinden zich in het zuidelijke deel van de provincie. Een heel bekend skigebied in deze regio is Whistler Blackcomb. Op de twee bergen (Whistler en Blackcomb) liggen samen 240 pistes. Deze regio is makkelijk bereikbaar vanuit Vancouver. Binnen twee uur rijden ben je op de plek van bestemming en rij je door een prachtig landschap.

Ga je in de meivakantie naar Canada dan kan je net al mooi zomerweer hebben maar je kunt ook nog het staartje van de winter meepakken, met veel sneeuw en lage temperaturen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Calgary en Alberta met kinderen

Ook Alberta is een deel van west-canada dat veel te bieden heeft. Zo heb je er de interessante stad Calgary. De meeste Nederlandse gezinnen komen echter toch voor de nationale parken zoals Banff en Jasper.

Lees meer
Lees meer

Meer tips en reisverhalen

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top