Belgie met kinderen, de leukste tips voor deze fijne familiebestemming

Wil je naar Belgie met kinderen? Ons buurland heeft veel mooie steden voor een leuke stedentrip met kinderen en regio's zoals de Belgische Ardennen en de Belgische kust zijn ook heel geschikt voor een korte of langere vakantie. De afgelopen jaren gingen we gemiddeld 2 keer per jaar met onze dochter een weekendje naar België. 

Steden zoals Mechelen, Brussel en Mons zijn dichtbij genoeg voor een weekendje weg met kinderen maar hebben toch een heel andere uitstraling dan Nederlandse steden. De regio's Wallonië en Vlaanderen verschillen ook onderling in sfeer en natuurlijk in de taal die er gesproken wordt.

Belgie heeft verschillende bestemmingen die op de werelderfgoedlijst staan. Ook met kinderen kan je genieten van de markt in Brussel of de vaak rustige en autovrije begijnhoven ontdekken. Die vele science centra, aquaria en kastelen zijn een goede optie om te bezoeken in Belgie met kinderen wanneer het weer wat minder is.

België heeft enorm veel leuke steden om met het gezin te bezoeken. Dit zijn niet alleen de bekendere steden maar juist de verschillende middelgrote steden doen heel veel om kindvriendelijk te zijn. Mechelen spant de kroon met hun Mechelen kinderstad initiatief. In Wallonië kan je in de buurt van Mons een enorm gave dierentuin en een tof science museum in een oude mijn bezoeken. Tongeren heeft het Gallo-Romeins museum en in Namen is een enorm fort en zit je aan de rand van de Ardennen. 

Brussel

Wallonie

Mons

Namen

Luik

Belgische Ardennen

Vlaanderen

Mechelen

Gent

Tongeren