Home / België met kinderen

België met kinderen

Wil je naar België met kinderen? Ons buurland heeft veel mooie steden voor een leuke stedentrip met kinderen en is bekend van de Belgische Ardennen en de fijne Belgische kust, allen zijn ook heel geschikt voor een korte of langere vakantie. De afgelopen jaren gingen wij gemiddeld 2 keer per jaar met onze dochter een weekendje naar België. 

Steden zoals Mechelen, Brussel en Mons zijn dichtbij genoeg voor een weekendje weg met kinderen maar hebben toch een heel andere uitstraling dan onze Nederlandse steden. De regio's Wallonië en Vlaanderen verschillen ook onderling in sfeer en natuurlijk in de taal die er gesproken wordt.

België heeft verschillende bestemmingen die op de werelderfgoedlijst staan. Zo geniet je met kinderen van de markt in Brussel of de vaak rustige en autovrije Begijnhoven. De vele science centra, aquaria en kastelen zijn een goede optie om te bezoeken in België met kinderen wanneer het weer wat minder is.

ardennen met kinderen
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

België heeft enorm veel leuke steden om met het gezin te bezoeken. Dit zijn niet alleen de bekendere steden maar juist de verschillende middelgrote steden doen heel veel om kindvriendelijk te zijn. Mechelen spant de kroon met hun Mechelen kinderstad initiatief.

In Wallonië kom je in de buurt van Mons een enorm gave dierentuin tegen en is het mogelijk om een tof wetenschapsmuseum in een oude mijn te bezoeken. Tongeren heeft het Gallo-Romeins museum en in Namen is een enorm fort en zit je aan de rand van de Ardennen. 

Brussel

Tijdens een weekendje Brussel met kinderen is er meer dan genoeg te doen. Je zult dan ook keuzes moeten maken wat betreft de leukste kinderactiviteiten.

Lees meer
Lees meer

Belgische Ardennen (provincies Luik, Belgisch Luxemburg en Namen)

De Belgische Ardennen met kinderen is ideaal voor een actieve vakantie in de natuur. Met leuke dorpjes, kastelen, pretparken, dierentuinen en verschillende grotten.

Aangezien de Ardennen voor Nederlanders zo bekend zijn worden ook plekken die niet daadwerkelijk meer in het gebergte liggen aangeduid met de Ardennen. Officieel omvat bevinden de Ardennen zich in de provincies Luik, Belgisch Luxemburg en Namen. 

Luik en omgeving

Luik heeft misschien niet het imago, maar dankzij veel historie en interessante kindvriendelijke musea is het toch een aanrader voor een weekendje weg. 

Namen

Namen (Namur) wordt ook wel de hoofdstad van de Ardennen genoemd. Een stad met een groot fort en leuke speeltuin. 

Lees meer
Lees meer

Ardennen 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Mons en Henegouwen 

Henegouwen is een minder bekende provincie van Wallonië terwijl er toch echt heel veel te doen is voor gezinnen. De stad Mons (ook bekend als Bergen) is echt leuk is voor gezinnen. Vooral dankzij kindvriendelijke attracties als Le Pass en dierentuin Pairi Daiza in de direct omgeving. Het uitgestrekte merengebied van Eau d’Heure is fijn voor een vakantie aan en op het water. Verder naar het zuiden heb je stadjes zoals Chimay en het kastgebergte van Fondry des Chiens.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Waals Brabant 

Waals Brabant ten zuiden van Brussel is de kleinste van de vijf provincies in Wallonië. De bekendste plaats hier is Waterloo. Walibi Wavre is een leuk pretpark om hier te bezoeken. 

Vlaanderen

Antwerpen en omgeving

De hoofdstad van de provincie Antwerpen en een prachtige havenstad. Leuk om een weekendje te vertoeven!

Lees meer

Belgische Kempen

De Kempen is een zandstreek die deels in Nederland en België ligt. Lekker dichtbij dus voor een dagje weg. Het is een gebied met veel natuur, kindvriendelijke wandelingen, leuke musea en pretpark Bobbejaanland.

Lees meer
Lees meer

Genk, Lommel & Hasselt

De Lommelse Sahara en bijvoorbeeld Gent zijn aparte toeristische regio's maar door de ligging makkelijk te combineren. In deze regio combineer je stad en natuur met enkele toffe kindvriendelijke musea. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Brugge en Brugse Ommeland

Lees meer
Lees meer

Mechelen

Steden binnen en buiten België zouden en voorbeeld aan Mechelen mogen nemen. Deze stad zet zichzelf echt op de kaart als kinderstad. Doordat de stad niet enorm groot is is er daardoor echt meer dan genoeg te doen voor een lang weekend met kids. 

Lees meer
Lees meer

Gent

Een van onze favoriete steden in België. Gent is gewoon hartstikke leuk voor het hele gezin. Bovendien is het ook nog eens een mooie stad waar goed gegeten kan worden!

Tongeren

Tongeren heeft een interessant Romeins museum wat zeker een bezoekje waard is. 

Lees meer

Belgische kust

De Belgische kust is een populaire toeristische bestemming die bekend staat om zijn zandstranden, pittoreske stadjes en bruisend nachtleven. De regio omvat stadjes als Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist. Naast de stranden zijn er ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het aquarium Sea Life Blankenberge, het natuurreservaat Westhinder en de historische vestingwerken van Nieuwpoort. 

De Westhoek

Het westelijk deel van Vlaanderen, tegen de Franse grens heeft in Nederland nog niet de bekendheid van bijvoorbeeld de Ardennen. Museum en herdenkingsplaatsen rondom de Eerste Wereldoorlog zijn erg belangrijk voor het toerisme in de Westhoek. Maar deze groene regio met veel natuur heeft ook veel te doen voor gezinnen met kinderen zoals speurtochten en fietstochten. 

Scroll to Top