Home / België met kinderen

België met kinderen

Wil je naar België met kinderen? Ons buurland heeft veel mooie steden voor een leuke stedentrip met kinderen en is bekend van de Belgische Ardennen en de fijne Belgische kust, allen zijn ook heel geschikt voor een korte of langere vakantie. De afgelopen jaren gingen wij gemiddeld 2 keer per jaar met onze dochter een weekendje naar België. 

Steden zoals Mechelen, Brussel en Mons zijn dichtbij genoeg voor een weekendje weg met kinderen maar hebben toch een heel andere uitstraling dan onze Nederlandse steden. De regio's Wallonië en Vlaanderen verschillen ook onderling in sfeer en natuurlijk in de taal die er gesproken wordt.

België heeft verschillende bestemmingen die op de werelderfgoedlijst staan. Zo geniet je met kinderen van de markt in Brussel of de vaak rustige en autovrije Begijnhoven. De vele science centra, aquaria en kastelen zijn een goede optie om te bezoeken in België met kinderen wanneer het weer wat minder is.

ardennen met kinderen
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

België heeft enorm veel leuke steden om met het gezin te bezoeken. Dit zijn niet alleen de bekendere steden maar juist de verschillende middelgrote steden doen heel veel om kindvriendelijk te zijn. Mechelen spant de kroon met hun Mechelen kinderstad initiatief.

In Wallonië kom je in de buurt van Mons een enorm gave dierentuin tegen en is het mogelijk om een tof wetenschapsmuseum in een oude mijn te bezoeken. Tongeren heeft het Gallo-Romeins museum en in Namen is een enorm fort en zit je aan de rand van de Ardennen. 

Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen met kinderen is ideaal voor een actieve vakantie in de natuur. Met leuke dorpjes, kastelen, pretparken, dierentuinen en verschillende grotten.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Brussel

Tijdens een weekendje Brussel met kinderen is er meer dan genoeg te doen. Je zult dan ook keuzes moeten maken wat betreft de leukste kinderactiviteiten.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Stedentrip met kids in België

Wallonië

Mons

Mons (ook bekend als Bergen) is stad die bij het grote publiek niet zo bekend is maar echt leuk is voor gezinnen. Vooral dankzij kindvriendelijke attracties als Le Pass en dierentuin Pairi Daiza in de direct omgeving.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Namen

Namen (Namur) wordt ook wel de hoofdstad van de Ardennen genoemd. Een stad met een groot fort en leuke speeltuin. 

Lees meer
Lees meer

Luik

Luik heeft misschien niet het imago, maar dankzij veel historie en interessante kindvriendelijke musea is het toch een aanrader voor een weekendje weg. 

Vlaanderen

Antwerpen

De hoofdstad van de provincie Antwerpen en een prachtige havenstad. Leuk om een weekendje te vertoeven!

Lees meer
Lees meer

Mechelen

Steden binnen en buiten België zouden en voorbeeld aan Mechelen mogen nemen. Deze stad zet zichzelf echt op de kaart als kinderstad. Doordat de stad niet enorm groot is is er daardoor echt meer dan genoeg te doen voor een lang weekend met kids. 

Lees meer
Lees meer

Gent

Een van onze favoriete steden in België. Gent is gewoon hartstikke leuk voor het hele gezin. Bovendien is het ook nog eens een mooie stad waar goed gegeten kan worden!

Tongeren

Tongeren heeft een interessant Romeins museum wat zeker een bezoekje waard is. 

Lees meer

Brugge en omgeving 

Lees meer

Belgische Kempen, Genk, Lommel & Hasselt

De Kempen is een zandstreek die deels in Nederland en België ligt. Een gebied met veel natuur maar ook enkele steden zoals Genk, Lommel en Hasselt. De Belgische Kempen, maar ook Lommelse Sahara en bijvoorbeeld Gent zijn aparte toeristische regio's. Voor een langere vakantie kan je deze makkelijk combineren, of combineer stad en natuur. In het hele gebied kan je goed wandelen met kinderen en er zijn een aantal kindvriendelijke musea. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

De Westhoek

Het westelijk deel van Vlaanderen, tegen de Franse grens heeft in Nederland nog niet de bekendheid van bijvoorbeeld de Ardennen. Museum en herdenkingsplaatsen rondom de Eerste Wereldoorlog zijn erg belangrijk voor het toerisme in de Westhoek. Maar deze groene regio met veel natuur heeft ook veel te doen voor gezinnen met kinderen zoals speurtochten en fietstochten. 

Scroll naar top