curacao met kinderen

Zoek je een vakantiebestemming voor een korte vakantie met kinderen, denk dan ook eens aan Curaçao. Ook met een baby is Curaçao een aanrader. Je hebt alle voordelen van een Nederlandse bestemming zoals drinkwater uit de kraan en babyvoeding in de supermarkt, gecombineerd met prima weer en leuke bezienswaardigheden. Lees ook ons artikel met tips voor kindvriendelijk hotels op Curaçao.

Voorbereiding vakantie Curaçao met kinderen 

7 x kindvriendelijk hotel Curaçao
Op zoek naar een kindvriendelijk hotel op Curaçao. Wij geven je suggesties voor de de beste kindvriendelijke hotels, appartementen en[...]

Bezienswaardigheden Curaçao met kinderen

Willemstad

Je kunt niet naar Curaçao gaan zonder Willemstad te bezoeken. De hoofdstad van Curaçao die op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Je hebt er de bekende gekleurde huizen maar ook de beste musea zoals het Kura Hulanda met Afrikaanse kunst en aandacht voor de slavernij en specifiek de rol van de Nederlanders daarin. Niet echt een kindvriendelijke museum maar wel een die je niet mag missen.

Nationale parken en stranden Curaçao 

Wie aan Curaçao denkt, ziet ook stranden voor zich. Ter plekke zijn er handige boekjes met informatie over de diverse stranden. Zo zijn er stranden met veel faciliteiten, maar zijn er juist ook veel ongerepte en rustige strandjes. Onze tip: Playa Lagun, vanwege de snorkelmogelijkheden maar lees ook over onze andere top 5 kindvriendelijke stranden.

Autoroutes Christoffelpark, Curacao
Het Christoffelpark in Curaçao is één van de twee grote nationale parken op het Caribisch eiland. Het andere park is[...]
Ruige natuur in Shete Boka National Park, Curacao
Shete Boka National Park was één van de hoogtepunten van de twee dagen dat we met een huurauto Curaçao verkenden.[...]
Top 5 kindvriendelijke stranden Curaçao
Curaçao, de naam alleen al roept beelden op van blauwe zee, palmbomen en prachtige stranden. En dat klopt allemaal!  Curaçao[...]

Heb je een duikbrevet, stal je kinderen dan bij je partner en maak één of meerdere duiken rondom het eiland. Doordat duiken vaak vlak voor de kust plaatsvinden, ben je meestal maar anderhalf uur weg voor een duik. Met oudere kinderen kan je heel goed snorkelen op Curaçao.

Er zijn op Curaçao diverse Nationale parken. Vooral Sheta Boka national park is mooi en afwisselend. Kinderen zullen ook onder de indruk zijn van de binnenrollende zee die meters hoge fonteinen veroorzaakt. Het is wel handig om een auto te huren voor een paar dagen om al dit moois te zien.

Speciaal voor kinderen

Bezoek je Curaçao met kinderen dan zijn er enkele bezienswaardigheden speciaal voor kinderen. Omdat onze dochter nog te jong was hebben we deze zelf niet bezocht. We hoorden echter goede verhalen over bijvoorbeeld het Curaçao Sea Aquarium , waar kinderen de onderwaterwereld kunnen zien. Bij het Plein Otrabanda is ook een kleine speeltuin voor kinderen. Verder kan je nog naar Parke Tropikal voor een kinderboerderij en dierentuin

Praktische tips Curaçao

In Curaçao kan je op diverse plekken een Albert Heijn vinden. Hier verkopen ze voor baby’s vrijwel alle bekende merken van luiers tot babyvoeding. Je hoeft dit dus niet allemaal vanuit Nederland mee te slepen. Het water uit de kraan is in Curaçao gewoon drinkbaar.

Je kunt een vliegticket kopen naar Curaçao en dan ter plekke een hotel boeken maar het is makkelijke en goedkoper een vakantie te boeken met een leuk appartement zoals Chogogo waar wij verbleven.

Het openbaar vervoer in Curaçao is toereikend, als je alleen naar Willemstad gaat. Wil je ook een afgelegen strandje of een national park bezoeken, dan kun je het beste een auto huren. Wil je een auto huren, ga dan na of je ook een babystoeltje kunt krijgen. Wij konden wel verhuurders vinden met stoeltjes voor oudere kinderen maar een Maxi Cosi was lastig. Daarom hebben we deze zelf meegenomen.

Beschikbaarheid van faciliteiten voor het verschonen van je baby’s varieert. Op sommige stranden zoals Jan Thiel beach zijn er aparte wc’s met een commode, maar op andere plekken is er soms helemaal niets. Ook de meeste restaurants en musea in Willemstad hebben geen faciliteiten voor baby’s. Kinderstoelen zijn vaak wel aanwezig.

Curaçao is een goede bestemming om een drager mee naar toe te nemen. Een kinderwagen over het strand duwen is niet echt prettig en ook de in de diverse nationale parken heb je door het hoogteverschil (trappen) meer last van een kinderwagen dan lol.

curacao met baby

Met kinderen moet je extra opletten voor de zon en muggen. Zorg dat je kindje goed is ingesmeerd en een mutsje draagt. De muggen zijn vooral rond zonsondergang erg actief. Wanneer je een hotel hebt met baby bedje, dan hebben deze niet altijd een klamboe (terwijl je eigen bed dit wel heeft). Neem dus zelf een kleine klamboe mee of een Deryan Travel Cot.

Curaçao is ver vliegen (~10 uur). Kijk op vliegen met kinderen voor meer informatie om je gezin hier op voor te bereiden.

Reisverslagen Curaçao met baby

Reisverslag: Willemstad en Nationale Parken
Na een paar dagen strand (lees hier deel1 reisverslag Curaçao) hebben we een auto gehuurd voor twee dagen. Hiermee willen[...]
Reisverslag: Curaçao met zijn drietjes
We mogen dan ervaren reizigers zijn, maar reizen met een baby is toch weer een  heel ander verhaal. Maar hoe[...]