Home / Curacao met kinderen

Curacao met kinderen

Zoek je een vakantiebestemming voor een korte vakantie met kinderen, denk dan ook eens aan Curaçao. Ook met een baby is Curaçao een aanrader. Je hebt alle voordelen van een Nederlandse bestemming, zoals drinkwater uit de kraan en babyvoeding in de supermarkt, gecombineerd met prima weer en leuke bezienswaardigheden.

Wijzelf maar ook andere bloggers bezochten Curaçao met een baby. Terwijl blogger Leonie met kinderen in de basisschool leeftijd ging. We geven je op basis van eigen ervaringen tips voor een kindvriendelijke vakantie op Curaçao. 

snorkelen curacao
Lees meer

Voorbereiding vakantie Curaçao met kinderen

Populaire kidsvakanties Curaçao

Bezienswaardigheden Curaçao met kinderen

Willemstad met kinderen

Je kunt niet naar Curaçao gaan zonder Willemstad te bezoeken. De hoofdstad van Curaçao staat op de  Unesco Werelderfgoedlijst . Je hebt er de bekende gekleurde huizen, lekker eten en diverse musea. Weet je niet wat te doen op Curaçao, maar wil je een dagje wat anders dan het strand? Dan is de hoofdstad een goed begin.  

Kura Hulanda Museum

Met kinderen is het Kura Hulanda museum misschien niet het meest voor de hand liggende uitstapje op Curaçao, maar wij vonden het belangrijk om onze kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis van Curaçao en de daarbij behorende afschuwelijke slavenperiode. In Otrabanda, Willemstad, ligt het museum Kura Hulanda. In dit museum word je meegenomen naar de tijd van de slavenhandel en hoe de Afrikaanse cultuur nog steeds leeft op Curaçao en in het Caribisch gebied.

Kura Hulanda met kinderen

Wij kozen tijdens ons bezoek aan het museum voor een rondleiding met een gids. Onze gids vertelde heel levendig de verhalen over de slaventijd en het was voor ons allemaal erg indrukwekkend. Onze kinderen vonden de verhalen soms echt wel heftig en eng, het is ook onvoorstelbaar hoe wreed men met de slaven omging in die tijd.

Kura Hulanda met kinderen

De rondleiding werd aan het eind gelukkig wat luchtiger. In het laatste gedeelte van het museum staan Afrikaanse maskers, poppen, kunst en muziekinstrumenten die kinderen mogen uitproberen. Als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van Curaçao moet je dit museum zeker niet overslaan tijdens je vakantie op Curaçao.

curacao met kinderen

Stadswandeling Willemstad

Om in korte tijd veel van Willemstad te zien, kun je ook een wandeling met een gids maken, zoals Milou heeft gedaan. Wij maakten een wandeling door Otrobanda met Dushi Walks Curaçao. Onze wandeling was een combinatie van de Art en Historie tour. Tijdens de route kom je langs muurschilderingen en je mag binnen kijken bij kapper Tio, de enige kapper die op Curaçao werkt vanuit een kapsalon op wielen.

Ongeveer halverwege de tour maakte we een tussenstop bij de Nettobar. De eigenaar van deze bar is een enorme fan van ons koningshuis en dat zag je ook terug aan de vele foto’s van Willem-Alexander en Maxima. Willem-Alexander is ook twee keer in zijn bar geweest en daar is deze man ontzettend trots op. Nadat we een shotje van zijn speciale groene rum mochten proeven en een toiletstop hadden gemaakt, gingen we weer op pad.

Al met al hebben we in twee uur veel van Willemstad gezien en vooral ook plekken gezien die je wanneer je zelf gaat wandelen niet bezoekt of misschien wel over het hoofd ziet. De wandeling eindigde bij de Koningin Emmabrug en bij het welbekende uitzicht op de gekleurde huisjes aan de Handelskade.  

Je kunt op stap met Art Now Tours en Dushi Walks Curaçao. Beide gaven aan dat de wandeling door Willemstad buggyproof en zelfs rolstoelvriendelijk zou zijn. In de praktijk viel dit tegen, want op sommige plekken moest je wat trappen op en af. Een draagzak kan, maar is best warm voor zo'n lange route. 

Stranden en duiken Curaçao 

Heb je een duikbrevet? Stal je kinderen dan bij je partner en maak één of meerdere duiken rondom het eiland. Doordat duiken vaak vlak voor de kust plaatsvinden, ben je meestal maar anderhalf uur weg voor een duik. Met oudere kinderen kun je heel goed snorkelen op Curaçao.

De stranden op Curaçao zijn een hoogtepunt van je vakantie. Huur een auto en ontdek mooie en rustige stranden. We geven je alvast zes tips voor de fijnste stranden op Curaçao, zoals Playa Kalki en Playa Lagun. 

Lees meer

Struisvogels voeren in de Struisvogelfarm Curaçao

Waan je even in Afrika op de struisvogelfarm van Curaçao. In een safaritruck maak je een rondje over de farm waarbij een gids je alles vertelt over struisvogels. Halverwege de rit mag je struisvogels voeren. Onze kinderen vonden het voeren erg leuk om te doen, hoewel ze het ook wel een beetje eng vonden, want de struisvogel pikken best hard in de bakjes met voer. Aan het einde van de tour laat de gids zien hoe sterk struisvogeleieren zijn. Je kunt er zelfs op staan!

Al eens willen weten hoe een struisvogelomelet smaakt? In het bijbehorende restaurant kun je struisvogelomelet of struisvogelbiefstuk bestellen. Kinderen kunnen zich vermaken in het speeltuintje bij het restaurant. Met oudere kinderen (vanaf 16 jaar) is de quad tour vanaf de struisvogelfarm door het natuurgebied Santa Catharina ook een leuke activiteit om te doen.

struisvogelsfarm curacao

Chichi’s beschilderen bij Serena’s Art Factory

Aan de oostkant van Curaçao, vlakbij de struisvogelfarm, ligt Serena’s Art Factory. Bij aankomst bij Serena’s Art Factory worden we meteen helemaal blij van al die kleuren. In de tuin worden we vrolijk begroet door Chichi’s in allerlei vormen en maten.

Chichi’s zijn Caribische vrouwelijke beeldjes, beschilderd met mooie motieven in prachtige kleuren. Chichi betekent “grote zus” in het Papiaments en is bedacht door kunstenares Serena Janet Israel. We kijken bij de werkplaats waar dames bezig zijn om afgebakken Chichi’s glad te schuren. Ze leggen ons uit dat, nadat de beeldjes zijn geschuurd, worden opgehaald door de “painters” die de beeldjes zullen gaan beschilderen. Serena’s Art Factory werkt samen met lokale kunstenaars en schilders, die de Chichi’s met de hand beschilderen en elk exemplaar uniek maken. Aan de hand van het nummer onderaan het beeldje kun je op website van Serena’s Art Factory opzoeken wie de kunstenaar of schilder is die de Chichi heeft beschilderd. In de souvenirshop zijn Chichi’s in allerlei maten en stijlen te koop. Het was voor ons lastig kiezen tussen al die leuke beeldjes!

Curaçao met kinderen

Wij kiezen uiteindelijk voor een roze Chichi met krulspelden van kunstenaar nummer 35. Het is ook mogelijk zelf een Chichi te beschilderen. Er worden door Serena verschillende workshops gegeven. Op vrijdagochtenden worden “walk in workshops” georganiseerd. Je kunt dan, zonder reserveren, meedoen aan een workshop. Het lijkt ons een heel leuk idee om met de kinderen een Chichi te beschilderen en besluiten na ons bezoekje op vrijdagochtend terug te gaan.

Na een warm welkom door Serena krijgen we eerst een rondleiding in de werkplaats en leren we alles over hoe zij de Chichi’s heeft bedacht en hoe ze worden gemaakt. Dan krijgen we uitleg over de verf, over verschillende schildertechnieken en na het kiezen van ons favoriete beeldje gaan we zelf aan de slag.

Serenes art factory

Aan het eind van de workshop gaan we tevreden naar huis met een origineel souvenir van Curaçao, onze zelf beschilderde Chichi. De vrolijke kleuren in de tuin, de fijne sfeer en het enthousiasme van Serena en haar team maken dit een heel leuk, gezellig en uniek uitje met kinderen op Curacao.

Informatie over Chichi’s en de workshops is te vinden op chichi-curacao.com.

Curaçao met kinderen

Zeedieren bekijken in het Curaçao Sea Aquarium Park

In het Curaçao Sea Aquarium Park kun je kennismaken met het leven onder en boven het water van de Caribische Zee. Er zijn verschillende aquaria met prachtige vissen, koraal en zeedieren. Er worden meerdere malen per dag aquariumtours verzorgd, waarbij een gids je alles vertelt over de dieren en planten in de aquaria. Hebben je kinderen al eens willen voelen hoe een zeekomkommer of zeester aanvoelt? In de zogenaamde “touchtanks” kun je deze bijzondere zeedieren aanraken.

Onze kinderen vonden het aanraken eerst een beetje spannend, maar waren daarna niet meer weg te krijgen bij de bassins. In een onderwaterboot kun je kijkje onder water nemen en voorbij zwemmende haaien, schildpadden en roggen zien. Helaas was de onderwaterboot tijdens ons bezoek gesloten wegens onderhoud. Al eens oog in oog willen staan met een echte flamingo? Ook dat kan in het Sea Aquarium Park. Een paar keer per dag mogen kinderen, onder begeleiding van de dierenverzorger, deze bijzondere vogels voeren en hebben ze de kans heel dichtbij de flamingo’s te komen.

Curacao sea aquarium met kinderen

Ook kun je een kijkje nemen bij de bassins van de verpleegsterhaaien, zeeleeuwen en dolfijnen. Het is mogelijk om, tegen extra betaling, te zwemmen met de dolfijnen. Aangezien wij hier persoonlijk niet achter staan, hebben we dit dan ook niet gedaan. Het Sea Aquarium Park is overzichtelijk, niet heel groot, maar je kunt je er met je kinderen prima een ochtend of middag vermaken. Op de website van het Sea Aquarium Park is meer informatie te vinden over de openingstijden, de entreeprijs en de dagelijkse programma’s.

Curacao sea aquarium met kinderen

Midgetgolfen bij Landhuis Brakkeput Mei Mei

Na een dagje strand zin in wat actie? Midgetgolfen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Achter het restaurant van het historische Landhuis Brakkeput Mei Mei ligt een prachtig aangelegde midgetgolfbaan met 18 banen. Met onze vrienden van Curaçao hebben wij een erg gezellige middag en avond gehad op de midgetgolfbaan. Er is ook een speeltuin met kunstgras bij het restaurant en midgetgolfbaan waar kinderen zich ook goed kunnen vermaken.

De midgetgolfbaan is dagelijks geopend van 16.00-22.00 uur.

Landhuis Brakkeput Mei mei_2
curacao met kinderen

National Parken Curaçao

Er zijn op Curaçao diverse Nationale Parken. Vooral Sheta Boka national park is mooi en afwisselend. Kinderen zullen ook onder de indruk zijn van de binnenrollende zee die meters hoge fonteinen veroorzaakt. Het is wel handig om een auto te huren voor een paar dagen om al dit moois te zien. Wij adviseren Sunny Cars als je gewoon zonder gedoe en betrouwbaar een auto wil huren. Check hier de beschikbaarheid en prijzen

Lees meer
Lees meer

Landhuis Savonet Curaçao 

Bij Curaçao denk je aan witte stranden met palmbomen, maar ook aan de prachtig gekleurde landhuizen. Deze in de 18e en 19e eeuw gebouwde landhuizen fungeerden vroeger meestal als plantagehuizen. Er zijn bestaan nog ongeveer 55 landhuizen op Curaçao en een aantal zijn gerestaureerd en te bezoeken.

Wij bezochten met onze kinderen het prachtig gerestaureerde Landhuis Savonet. Plantage Savonet was een van de eerste plantages op Curaçao. In het landhuis krijg je inzicht in het vroegere leven op een plantage en van de voormalige bewoners. Je kunt rondlopen door de verschillende ingerichte kamers en bijgebouwen van het landhuis. Wist je bijvoorbeeld dat er een apart gebouw was ingericht tot WC? Het is mogelijk een audiotour te doen, wij kozen er voor zelf rond te lopen door het landhuis.

Landhuis Savonet ligt naast de ingang van het Christoffelpark en kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan dit prachtige natuurgebied van Curaçao.

landhuis savonet

Flamingo’s kijken bij de Jan Kok Baai

Flamingo’s kijken op Curaçao? Een leuke korte stop tijdens je vakantie op Curaçao. De flamingo’s die wij hebben gezien stonden aan de Jan Kok baai op de weg naar St Willibrordus. Je kunt je auto gewoon langs de weg parkeren of op een geïmproviseerde parkeerplaats. Let alleen even op dat je niet mag parkeren bij de paal, die geeft aan dat hier de bus stopt. 

Praktische tips Curaçao met kids

In Curaçao kun je op diverse plekken een Albert Heijn vinden. Hier verkopen ze voor baby’s vrijwel alle bekende merken van luiers tot babyvoeding. Je hoeft dit dus niet allemaal vanuit Nederland mee te slepen. Het water uit de kraan is in Curaçao gewoon drinkbaar.

Populaire kidsvakanties Curaçao

curacao met kinderen

Je kunt een vliegticket kopen naar Curaçao en dan ter plekke een hotel boeken, maar het is makkelijke en goedkoper een vakantie te boeken met een leuk appartement, zoals Chogogo waar wij verbleven.

Het openbaar vervoer in Curaçao is toereikend, als je alleen naar Willemstad gaat. Wil je ook een afgelegen strandje of een national park bezoeken, dan kun je het beste een auto huren. Wil je een auto huren, ga dan na of je ook een babystoeltje kunt krijgen. Wij konden wel verhuurders vinden met stoeltjes voor oudere kinderen maar een Maxi Cosi was lastig. Daarom hebben we deze zelf meegenomen.

Nog meer blogs

Lees meer

Dit blog is geschreven in 2014 en in 2017 en 2022 compleet vernieuwd met tips van bloggers Leonie en Milou.

Scroll to Top