Home / Estland met kinderen

Estland met kinderen

Op vakantie naar Estland met kinderen? Onze oosterburen en ook Finse gezinnen hebben het land al ontdekt. De faciliteiten voor gezinnen zijn goed. Zo zijn er veel kleinschalige campings, vaak mooi gelegen in nationale parken.

Naast genieten in de natuur met activiteiten zoals zwemmen, fietsen en wandelen is er in het land ook cultuur. Zo is Tallinn erg leuk vanwege de middeleeuwse sfeer, torens en musea voor kinderen. Bovendien heb je voor een familievakantie in Estland een kleiner budget nodig dan in de bekende vakantielanden.

tallinn met kinderen

Je bent wel even onderweg want het is rond de 2000 km van Nederland naar Estland door diverse landen. Dankzij lowcost vluchten is vliegen naar Tallinn en dan ter plekke een auto huren echter een prima tijds efficiënte optie.

Tenslotte kan je nog kiezen voor een auto ferry vanuit Duitsland (boven Hamburg) naar Letland, je hoeft dan nog maar een klein stukje zelf te rijden. 

Djoser heeft ook een familiereis Estland en de Baltische staten.

Waar naar toe in Estland met kinderen?

Tallinn en omgeving

Talinn is de grootste stad van Estland en ook de meest toeristische. Het is een hele mooie sfeervolle middeleeuwse stad. Met daarnaast een aantal historische (maar net wat mindere oude) wijken en een modern gedeelte. Het is echt een leuke bestemming om een paar dagen voor uit te trekken. Mocht je minder mooi weer hebben dan zijn er ook meerdere kindvriendelijke musea in de stad. 

Talinn heeft ook een strand of combineer de stad met het groene Lahemaa National Park. 

Lees meer
Lees meer

Tartu en omgeving

Tartu is met een kleine honderd duizend inwoners de 2e grootste stad van het land. Wanneer je met een auto op reis bent door Estland is het zeker de moeite hier een paar dagen te stoppen met je gezin.

In Tartu kan je onder andere het AHHAA Science Center bezoeken. Een museum vol wetenschap, spanning en avontuur voor gezinnen. Met 'hands-on' tentoonstellingen en een planetarium.

Boven Tartu kan je Vudila Playland vinden. In de zomer kan je hier heerlijk zwemmen. Er zijn meerdere glijbanen en een sauna. Ook kunnen kinderen zich uitleven op de trampolines, cartst en diverse klimtoestellen. In de winter wordt het park aangekleed in kerstsferen.

Een andere familievriendelijke activiteit in Estland hier in de buurt is het Elistvere Animal Park. 

Pärnu en omgeving

Pärnu in het zuiden van Estland aan de kust is ook een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie met kids in Estland. Hier in de buurt kan je o.a. Lottemaa Theme Park vinden het grootste pretpark van Estland. Met meer dan honderd attracties voor kinderen van alle leeftijden. 

Scroll naar top